Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна

Украйна иска разрешение да използва оръжия с далечен обсег
25 авг 2024 13:05, Петър Бойчев
681
Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна
Снимка БГНЕС

Украйна иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег за унищожаване на цели дълбоко в Русия. Това, според Киев, може да принуди Москва да преговаря за прекратяване на военните действия, пише The Guardian. Украински официални лица предполагат, че използването на англо-френски оръжия в "демонстрационна атака“ ще покаже на Кремъл, че военни съоръжения близо до самата столица може да са уязвими на директни атаки.

Гледната точка, казва един източник на изданието, е, че Русия ще обмисли преговори само когато смята, че Украйна е в състояние да "заплаши Москва и Санкт Петербург". Тази стратегия обаче е високорискова и все още няма подкрепа от САЩ.

Украйна лобира в продължение на месеци, за позволение Storm Shadow да бъде използван срещу цели в Русия, с малък успех. Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки по повод Деня на независимостта на страната, заяви, че Киев няма друг избор, освен да отговори на пълномащабното нахлуване в Русия, започнало преди 913 дни, през февруари 2022 г. - и по-специално на използването на Москва на авиационни бомби и балистични ракети срещу Украйна.

"Нашият враг също ще знае какво означава достойно, симетрично и широкообхватно украинско възмездие, което рано или късно ще достигне всяка точка на Руската федерация, която е източник на опасност за живота на нашата държава. и нашия народ“, подчерта украинският президент.

В Киев смятат, че след като са видели, че украинските въоръжени сили могат да нанесат дълбоки удари, Кремъл може да преоцени действията си. Но малцина вярват, че президентът Владимир Путин е заинтересован да спре.

Ракетите Storm Shadow са разработени основно като част от англо-френско сътрудничество и се произвеждат от европейското съвместно предприятие MBDA, което също има италиански партньор. Но тъй като част от компонентите на ракетата се доставят от САЩ, Белият дом също трябва да се съгласи с използването й на руска територия. Досега Вашингтон отказваше да направи това, опасявайки се от ескалация на конфликта.

Зеленски твърди, че последиците от операцията на Украйна на руска територия показват, че предупрежденията на Кремъл за червените линии са преувеличени. Москва до голяма степен омаловажава нападението, като лидерите го споменават малко публично и описват реакцията си като "операция за борба с тероризма".

Американски служители смятат, че ракетите Storm Shadow и други ракети с голям обсег може да не са достатъчно точни на дълги разстояния и че руските изтребители, които изстрелват планиращи бомби в зоните на фронтовата линия на Украйна, до голяма степен са базирани извън техния обсег.

Съобщава се, че Обединеното кралство не се е обърнало официално към САЩ за разрешение Украйна да използва Storm Shadow на руска територия. Министерството на отбраната отказа коментар, но повтори предишни изявления, че Лондон смята, че Украйна има "ясно право на самоотбрана“, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от ЕС
Пак опашки по летищата от 1 септември, връщат ограничения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами не са съгласни западняците защото за разлика от зеления пъпеш поне малко могат да мислят и им е ясно че след ракетна атака по Москва може да последва атака по Украйна,ама с едни други ракети. А те не искат това,договорката с Путин е каквото остане от Украйна да го прилапат те,ядрена пустиня не им върши работа.Толкова по въпроса.
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мирните преговори в Истанбул бяха прекратени от укрите по заповед на неадекватния Бори С Джин Сън.После Зелето подписа указ,с който забранява преговорите.Т.е. една такава атака няма да доведе до преговори,а до разрастване на войната.Всички ясновидци казват,че есента ще е страшно.Ами не е нужно да си ясновидец,за да се сетиш какво ще стане след като четеш по медиите такива статии.Продължавайте все така и после не се правете на изненадани!
35
12
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 3 седмици
Някаква чебурашка тука пише с няколко никнейма и си вярва.Масква е бита карта,другарю.Ядрена сила ама друг път.
34
4
 
11
 
! Отговори
Бахура преди 3 седмици
Не е ли крайно време да се опраскат няколко милиона укри и всичко да приключи? Ковел, луцк, черновци са подходящи.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 33 Къв е тоя "мечок"?
32
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колективния запад, както го нарича руската пропаганда няма да остави никога Украйна. Нещата са или-или, или свят от осъзнати хора, или ниско цивилизационно стъпало мужици.
31
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мощна атака от украйна над Москва ще доведе до това Путин да се принуди да използва ядрено уръжие в Украйна, както миналия век направиха американците след атаката над Пърл Харбър от японците.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тиквата остаря много в последно време. Кога ще си харчи откраднатите милиарди? Мъчно ми е...
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 24 - Като си изясниш причините за навлизането на Русия в Украйна, което тук е правено хиляди пъти, няма да задаваш "умни" въпроси.
28
9
 
8
 
! Отговори
Мачкай преди 3 седмици
Унищожаването на остатъците от складовете на СССР с военна техника и петролната и газовата й инфраструктура ще я накара , и то защото ще им попречи да водят войната в Украйна.
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 24/ Попрочети малко за майдана и жертвите от преврата, за 12 годишното изтребление по Донбас и сам ще намериш отговора на въпроса си.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 24 Да бе ама едните са ядрена суперсила, а другите просещи нагли същества.
25
5
 
10
 
! Отговори
Ала Бала преди 3 седмици
Да разрешиш ракетна атака по Москва ще е същото като конкуренцията да достави Искандер-М и модерни противокорабни ракети на Сирия, хутите и Хизбола. :)
24
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хора внимавайте, това не са ви хутите, а най-голямата ядрена сила в света. Хората търпят, ама да не им свърши търпението всичко си има допустими граници. Все едно Русия да въоръжава някой да удря Вашингтон опасно е.
23
5
 
13
 
! Отговори
Прометей преди 3 седмици
Чудите се какви глупости да пишете.Ставате смешни.Идка ви се но преговори няма да има.Оръжието за масово поразяване ви чака
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди да пишеш такива статии, попрочети и малко чужди медии за да се информираш. Или си попрочети за успехите на укрите, като започнеш от Мариупол, Волноваха, Донецк, Горловка, Бахмут, Соледар, Авдеевка....скоро и Покровск. То бива слугинаж, но чак в такав степен.
21
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами пробвайте, укри та да видим..
20
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който е ок с руските атаки и бомбардировки по Киев, ама не може да приеме украински атаки по Москва, ще ми обясни ли защо? Русия навлезе в Украйна, ама като Украйна навлезе в Русия, това е твърде крайна стъпка? Обяснете защо така мислите.
19
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1 100-килотонова по Вашингтон ще убеди гущерчетата да се кротнат.
18
4
 
23
 
! Отговори
Отряд1 преди 3 седмици
Ами ако я убеди да заличи държавите, които си позволяват "мощни атаки срещу Москва" ? Кой ще плати за милионите жертви? Кажете, бе, уважаеми военни, политици и всякакви параз.ити? Отивайте на фронта и мощно атакувайте Москва