Палестинският представител в ООН: Газа е ад на Земята

На практика всички хора там са бездомни
84
Палестинският представител в ООН: Газа е ад на Земята
Снимка: БГНЕС

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в ивицата Газа като "ад на Земята" в речта си на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, предаде БТА като цитира ДПА.

Той цитира бившия генерален секретар на ООН Даг Хамаршелд, който през 1954 г. казва: "Организацията на обединените нации не е създадена, за да ни отведе в рая, а за да ни спаси от ада". "Газа сега е ад на Земята", заяви Мансур.

Дипломатът заяви, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е "прехвърлил принудително стотици хиляди хора".

"На практика всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, преместват се от една семейна къща в друга", каза той. Те "спят в колите си, спят по улиците и все още ги убиват, където и да отидат, за да ги убедят, че никъде в Газа няма да са в безопасност."

"Спасяването на човечеството от ада днес за ООН означава да спаси палестинците в Газа", подчерта Мансур. "Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества", добави той, като се обърна към Съвета за сигурност.

Палестинският Червен полумесец изрази тревогата си от ударите в околностите на болницата "Ал Кудс" в северната част на ивицата Газа, където цивилни са избягали, за да се защитят от израелските бомбардировки, съобщи Франс прес. "Сградата се тресе, а разселените цивилни граждани и работещите екипи са в страх и паника", според организацията.

Червеният полумесец вече съобщи за обстрел в района в неделя вечерта. Според директора на болницата израелската армия му е наредила да се евакуира. Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус определи призива като "дълбоко обезпокоителен" и заяви в "Екс", че е невъзможно да се евакуира болница, без да се застраши животът на пациентите.

Освен пациентите, в болничния комплекс живеят 14 000 души, които са намерили убежище там, за да избегнат израелските удари, според Червения полумесец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Израел знаят отлично кой е поръчителя и след Газа ада ще бъде в Русия....
13
4
 
11
 
! Отговори
на практика преди 10 месеца
Всички хора там танцуваха при вестите за отрязани детски глави......
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 7. А ти какво си видял през живота си разглезен бе? Още *** готви и тати ти носи, *** той пише, че още ад не са видяли. Една кокошка не можеш да заколиш, но за ад пише.
11
4
 
14
 
! Отговори
Светозар преди 10 месеца
Няма как, да съм на страната на ислямисти. Българските русоффили се правят на Православни, а подкрепят Хамас. В една Книга, която те не са я чели е казано - По делата им ще ги познаете !
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еий пръч 4. Не разбрах те ли, че всички вече отхвърлиха това с кланите бебета. Всички. Всички западни и източни медии казаха, че това е лъжа. Кuх си на хралупи и помниш само едно. Истината е друга
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От Хамас отлично са знаели каква ще е реакцията на Израел което означава, че някой им е платил луди пари за да нападнат евреите.... Кой друг освен Империята на злото Русия има интерес САЩ да раздвоява помощта си за Украйна към Тел Авив.....?
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Израел и целия свят наливаше луди пари в Газа но от Хамас крадяха всичко. По лошо и от нашите тикви и копейки. Да бяха мирни седяли и сега нямаше да ги сринат
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ад ли? Още нищо не си видял, терорист!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хамас са си виновни, защото се поддават мероприятията на иранците и руснаците. Беше ясно, че Израел няма да остави така нещата. Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този ад не е отсега. Започна от 1948 г., когато евреите изселиха със сила палестинците от къщите им.
4
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
А да призове за освобождаването на над 200 невинни заложници, нападнати в леглата им от Хамас и отвлечени в Газа? А да осъди Хамас за клането, изнасилването и горенето на живи бебета, деца, старци, жени и мъже? А да настиява скованите от страх ООН и Червен Кръст поне да посетят отвлечените невинни? Мълчанието е подкрепа на терора, а терор се унищожава. За Израел!
3
5
 
1
 
! Отговори
Полицията е СЕКТА преди 10 месеца
МВР забраняват на Българи да се женят! МВР е близка организация до ШЕРИАТА - опасна секта!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ислямистите на хамас екзекутират над 1500 цивилни човека.... на ядрена сила. Какво очакват в отговор? Бира и свински кебапчета? Много ясно, че ще ги сринат.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Израелският Канал 14 нарича убитите цивилни палестинци в Газа "елиминирани терористи".Според Save the Children повече от 40% от палестинците, убити при израелските атаки срещу Газа, са деца.Онзи с мустаците е бил май прав.