Палестинският представител в ООН: Газа е ад на Земята

На практика всички хора там са бездомни
84
Палестинският представител в ООН: Газа е ад на Земята
Снимка: БГНЕС

Палестинският представител в ООН Рияд Мансур определи страданията на населението в ивицата Газа като "ад на Земята" в речта си на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, предаде БТА като цитира ДПА.

Той цитира бившия генерален секретар на ООН Даг Хамаршелд, който през 1954 г. казва: "Организацията на обединените нации не е създадена, за да ни отведе в рая, а за да ни спаси от ада". "Газа сега е ад на Земята", заяви Мансур.

Дипломатът заяви, че до момента са убити над 8000 палестинци, включително над 3000 в южната част на Газа, където Израел е "прехвърлил принудително стотици хиляди хора".

"На практика всички наши хора в Газа са бездомни, разселени, преместват се от една семейна къща в друга", каза той. Те "спят в колите си, спят по улиците и все още ги убиват, където и да отидат, за да ги убедят, че никъде в Газа няма да са в безопасност."

"Спасяването на човечеството от ада днес за ООН означава да спаси палестинците в Газа", подчерта Мансур. "Спасете ги. Гледайте на тях като на човешки същества", добави той, като се обърна към Съвета за сигурност.

Палестинският Червен полумесец изрази тревогата си от ударите в околностите на болницата "Ал Кудс" в северната част на ивицата Газа, където цивилни са избягали, за да се защитят от израелските бомбардировки, съобщи Франс прес. "Сградата се тресе, а разселените цивилни граждани и работещите екипи са в страх и паника", според организацията.

Червеният полумесец вече съобщи за обстрел в района в неделя вечерта. Според директора на болницата израелската армия му е наредила да се евакуира. Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус определи призива като "дълбоко обезпокоителен" и заяви в "Екс", че е невъзможно да се евакуира болница, без да се застраши животът на пациентите.

Освен пациентите, в болничния комплекс живеят 14 000 души, които са намерили убежище там, за да избегнат израелските удари, според Червения полумесец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
ИЗРАЕЛСКА ПОГОВОРКА преди 7 месеца
Око за око, зъб за ЧЕНЕ....
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво виждат хората на терен в Газа? - виждат ПОСЛЕДИЦИТЕ от варварското терористично нападение на ХАМАС срещу Държавата Израел на 7 октомври 2023 г, при което бяха избити 1 400 НЕВИННИ МИРНИ ГРАЖДАНИ, ранени 18 000 и отвлечени 230 заложници, това виждат. Израелската армия ПРЕДУПРЕЖДАВА преди да нанесе удар и дава възможност за евакуация, не отвлича заложници и не удря преднамерено граждански цели. ХАМАС използват населението на Газа като жив щит, защото са терористи.С терористи не се преговаря, те се трепат
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хамас е създаден благодарение на еврейските терористи които откопираха цяла Палестина пред очите на целият свят!
31
2
 
7
 
! Отговори
джапанките преди 7 месеца
ще бъдат избити катоХлебарки в дупките си.
30
4
 
9
 
! Отговори
Джо преди 7 месеца
Хамас все още държи над 200 заложници. Хамас прибира всяка хуманитарна помощ, цялото гориво. Хамас все още изстрелва ракети постоянно. Хамас има само една цел и тя не е мир, а премахването на всички евреи - "От реката до морето", това означава да няма Израел. С Хамас НЕ може да се преговаря за мир, те не искат мир, за това докато има Хамас там, Израел ще бъде на прицел от към Газа. Има само един начин там да има мир от тази посока и то е премахването на Хамас, но хората на Газа не искат.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По законите на Нютон е пределно ясно какво ще последва ако нападнеш вероломно държава като Израел. Лидерите на Хамас са получили стотици милиони долари за да направят тази велика глyпост с нападението на терористите си срещу евреите .
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз викам да пратим Костя Копейката и всички негови копейчици в Дагестан. Щели да го чакат на летището да му покажат Русия.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубаво им беше на "угнетените" палестинци когато ги хранеше ЕС и ООН а тяхното единствено задължение беше да се размножават. В Газа са изсипани толкова много пари, че ако тя се управляваше от разумни хора щеше да бъде втори Сингапур. Вместо това парите отиваха за оръжие и копаене на тунели. Сега Газа била ад на земята. Драги палестинци вие сами си го направихте тоя ад вие доказахте че не можете да се самоуправлявате а още по-малко да имате собствена държава. Станахте марионетки на Иран и Русия
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак питам ако вие бяхте 50г в обсада изолирани от целият свят какво бихте направили?
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи някакви брадясали ислямисти влизат сред цивилното население и убиват деца, обезглавяват бебета и накрая "ама що *** бияяяяят уаааа". Малко им е!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Върви си там, откъдето си дошъл!
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ооо ислямистите и фашисти от Хамас още нищо не са видяли. То сега тепърва започва....
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хамас екзекутира над хиляда цивилни, цели семейства, деца. Отвлича стотици граждани на десетки държави. Последствието? Хамас ще бъде заличен. Газа ще бъде итрита от лицето на земята.Каквото повикало - такова се обадило.
21
4
 
4
 
! Отговори
Доктора преди 7 месеца
Аз съм неверник, който е атеист и се смея на палестинците как реват за децата си , а те самите са виновни за смъртта им, защо аз атеиста си живея живота с кеф, а феновете на алахата умират жестоко , а алахата си чеше топките;д и не иска да щтракне с пръст да ги спаси?
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боже, колко заблудени хорица има. На какво основание заемате страна? Имате исторически познания, как е възникнал този конфликт и защо? САЩ ви казват, че евреите са добрите, арабите лошите. Не ви дреме ли, че евреите избиха стотици деца? Е, те така не ви пукаше и за децата в Донбас. Имам лоша новина за вас-САЩ не са от добрите. Те придвижват активно света към 3-та световна и трябва да си сляп и външно и вътрешно, за да не ти просветва истината.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да попитам защо Хамас не спират огъня? Или искате само Израел да спре?
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Навсякъде където има неевреи,цари мир и разбирателство. Но навъдят ли се нехора с гарванови носове,алчни, нагли и с претенции, нещата загрубяват. Още тридесетте години са ги усетили че не са стока.
17
10
 
4
 
! Отговори
Един преди 7 месеца
Дори CNN се изви и за фалшивата новина за убити бебета и отрязани глави, но нашите тролчета продължават да я рзапространяват. А използването на касетъчни бомби и бял фосфор в населени места си е военно престъпление, за което трябва да има трибунал. Дори сащ са възмутени от израелската диващина.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 15. Докторе, ти си пациент. Пациент в Карлуково в най- тежкото отделение.
15
7
 
13
 
! Отговори
Доктора преди 7 месеца
Всички хора там танцуваха, при отрязаните глави от лидерите им. така че, ще теглят здраво. Поне 100 000 ще загинат , ако не и повече, ако искат милост, да се предадат, да коленичат пред САЩ и ИЗраел и да се откажат от вярата на педофила Мохамедката.