Над 12 000 деца са убити в Газа от началото на войната

47% от палестинските жертви са непълнолетни
74
Над 12 000 деца са убити в Газа от началото на войната
Снимка: БГНЕС

Повече от 12 хиляди непълнолетни палестинци са убити в ивицата Газа от началото на войната на Израел срещу „Хамас“, съобщи здравното министерство в контролирания от групировката анклав, цитирано от Асошиейтед прес и БТА.

АП отбелязва, че министерството й е предоставило тези данни по нейна молба, но те не са проверени по независим път.

Според здравното ведомство в Газа непълнолетните представляват около 47% от палестински жертви от началото на бойните действия, които до момента са общо 28 176. Сред убитите има около 8400 жени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Влади, като четеш 11 000 зверски убити деца нищо ли не трепва в теб? Добре 5000 на половина, пак ли нищо не трепва в теб? Ако не, то ти си завършен ncuxonaт. А хрумвало ли ти е, че хората правят по толкова деца, за да имат поне някакъв шанс да оставят потомство, защото това, което евреите вършат сега, го правят в продължение на 75 години, на по интервали от по една две, много преди 7.10.23. Сигурно и не си чувал, че винаги, когато има война, има и бейби бум.
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудо голямо! Още от римската империя човешкия живот няма стойност. На кой му дреме въобще че някъде там умирали деца. Да си умират
28
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия е издънката на бялата раса и на християнството. Паднаха толкова долу че направиха партия с Иран за да стане войната в Газа. Русия трябва и ще бъде унищожена.
27
12
 
8
 
! Отговори
Така е! преди 4 месеца
Наистина убити има, но кой започна пръв тази война срещу мирния израелски народ? А терористите от Хамас се опитаха да отклонят вниманието на света от военните престъпления на крепостните окупатори в Украйна, без да си дават сметка какво ще последва. Каквото повикало-такова се обадило...
26
8
 
11
 
! Отговори
Влади преди 4 месеца
Още от едно време от войната в Залива арабухите яко експлоатират темата с децата - колко ***.н.галета били изтрепани или умрели от глад и болести. Вярно или не , това предизвиква вой в ислямския свят и ги нахъсва за война и отмъщение. Друг е въпросът, че там правят по един футболен отбор деца, на които даже не знаят имената и те растат в глад и мизерия. Нещо като нашите "сънародници" от махалите.
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Геноцид , а реват за холокоста ! Някой е бил прав преди време !
24
8
 
9
 
! Отговори
Пак са питам преди 4 месеца
Според Библията, Аврам щял хладнокръвно да убие собствения си син. Цар Ирод убил хиляди новороден. Ако това са легенди, то има една крепост в Израел - Масада, където евреите били обсадени от римляните. Там те извършват самоубийство, като първо убиват децата и жените си. В Газа убитите деца са десетки хиляди. Носят се легенди, че равините пият детска кръв ритуално. Та въпросът ми е - убийството на деца да не е някакъв еврейски народен обичай, нещо като чаената церемония в Англия, или нашето хоро?
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната се води при жертви 1:100 ясно щото "великите" и "славни" бойци на хамас се крият и удрят в гръб, то покрай сухото гори и влажното.
22
4
 
18
 
! Отговори
Шармута преди 4 месеца
Убити, нека се знае, че става въпрос за деца, разпарчетосани, премазани от падащи от сгради, изгорени живи от запалителнибомби. Нека се знае, че има вече над 60000 ранени деца, на голяма част от които лекарите извършват ампутации и други интервенции, при липса на упойка, заради спрените от Израел хуманитарни помощи. Нека се знае, че всички деца в Газа са оставени без храна и вода, че деца на 9,10 години се грижат за братята и сестрите си, заради смъртта на родителите им. Ще си платят!
21
11
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 месеца
съвсем нормално е щом като във всяко семейство има по 10-15 деца...а и Хамас не се колебае да използва децата като щит...
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин гледа да отвлече вниманието от Европа, това и на децата им е ясно :))
19
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 месеца
е да ама днеска са освободили 2ма заложника !!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 4 месеца
Объркал го е с Путин!
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нетаняху кога ще пада???
16
7
 
3
 
! Отговори
Сергей преди 4 месеца
Скука! Днес няма ли руска ракетна атака, да се изкефя? Или Авдеевка да е паднала?
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ме зарадва новина отпреди малко, че Байдън казал на Сатаняху "създаваш ми проблеми,***" в телефонен разговор. Дано да е вярно, а не гимнастика за пред все по-ненавиждащите ци0нетата американски избиратели.
14
11
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 месеца
Еврейте ще си платят скъпо за това избиване на палестинският народ.Натаняхо не е ли военен престъпник?
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доколкото знам световната история, арабите не бива да се еб ават с евреите, яли са много бой от тех :))
12
9
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Хитлере, върни се!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези дето дават данните за децата, нито веднъж не дадоха данни за ликвидираните бойци на Хамас!