20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Да емигрират. Гласувалите да станат военна база на великобритания не са невинни.
117
20
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
Не се заблуждавайте българи, руският пиндиранс не смее срещу НАТО да се изправи, досега да беше го сторил. Затова удари Украйна, защото не е в НАТО.Алката му не държи срещу НАТО и САЩ.Той в Украйна се преби, има досега над 400 хилди руски убити. Пуйтийн ще яде мумурунгуту да се чудите какво е туй)))))
116
2
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
Брава , СИНА НА СЪИРСКИ ЖИВЕЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ В АВСТРАЛИЯ И КАЗА НАЙ ДОЛНИТЕ ДУМИ ЗА БАЩА СИ , ПРЕДАТЕЛЯ !!! А В РУСИЯ ЖИВЕЕ БРАТ МУ И РОДИТЕЛИТЕ МУ !!! ТЕ ГО ОПЛЮХА !!!
115
4
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 122 "Бог да ни е напомощ ако Украйна се пропука!!" - ходи пали свещи всеки ден... Или си беден, щот си про'с'т и нямаш пари за свещи?!
114
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не само Украинци ще емигрират, а и Европейци ще бягат от войната и нахлуващата руZка армия! Войната ще се пренесе от Украйна в Европа, ако Русия победи тя няма да спре, а ще продължи на запад!!
113
16
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
СЛЕД 8 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА ЩЕ СЕ ОБЯВИ КОЙ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА МЕЖДУ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ НА ФАЛШИВИЯ ГЛУПОВАТ ПУТИН И ХРИСТИЯНСКА УКРАЙНА! ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА СЕГА!
112
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 112 "... то бива ама такова не е било и през комунизма..." - нали 85% искате "като в ЕС"? Какво ревеш?
111
2
 
14
 
! Отговори
1-ви клас преди 6 месеца
20 милиона от 17 милионна Украйна която от която 7 милиона вече са изчезнали, как ги сметнахте бе или ще вземат и от Беларус малко бройки....
110
4
 
14
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
гр.Кринки е освободен от Руските морски пехотинци.Укровермахта е унищожен.
109
1
 
13
 
! Отговори
Еее преди 6 месеца
Гонете секви готованци без да ги дискриминирате по произход, вън!
108
2
 
11
 
! Отговори
мизериятаUA преди 6 месеца
270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ------------------лесен начин за емиграция.
107
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Всяка сутрин и през час Американо-пропаганда..... то бива ама такова не е било и през комунизма когато Бай Ви тТошо изнасяше речи.От всякъде Ви заливат с пропаганда от всички медии.
106
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако Украйна падне Руските орди ще нахлуят в Европа. Иво Мирчев призна, че се очаква десант на Руската армия край Варна! Бог да ни е напомощ ако Украйна се пропука!!
105
3
 
21
 
! Отговори
dr.Haus преди 6 месеца
Продажни експерти + продажни медии = пълни глупости по новините. Не си заслужава да се чете.
104
4
 
17
 
! Отговори
Брава преди 6 месеца
Сина на ген.Сирски гл.ком.на ВСУ,Иван се появи с фланелка с буква "Z" и поздрав за Русия за връщането на Авдеевка.
103
2
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
КАК 20 МИЛИОНА , БЕ НАТООООООВЦИ , В ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА ИМА 17 МИЛИОНА !!! ОТ ТЯХ 10 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ЧАКАТ ПАРИЧКИ ОТ ВАС !!!
102
2
 
14
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Ем в Сибир има място за всичките окрита
101
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До защо да напада- Ти къде видя независма България? Там дето й казват от къде да си купува храните и лекарствата? Дето ни нареждат да си унищожим енергийната система, образованието? По зависими не сме били! Ако не си в час с политиката на ЕС няма да ти се дадат субсидийки- законните подкупи за властите в държавите членки. Така се купува независимост. А пропагандата трябва да върви. Нас кой ни нападна, че 1/4 от хората са в чужбина?
100
0
 
11
 
! Отговори
Реформи Веднага преди 6 месеца
Незабавни реформи в МВР тези се взеха за Господ и Инквизиция в едно!
99
17
 
12
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
А от русия какво ще остане, 101? А? И камъни няма да останат. 'баси!...