Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
1
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До Ястреб Османлията Вземи научи правописа :))) Къща не се прави откъм покрива :)))
107
3
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Демокрацията е най-добрата система, но грешното разбиране и пречи да се развива, пречи и грешното разбиране да се развива. Требе от некаде на демокрацията да и дойде едно правилно разбиране за да може да се развие.
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Макрон баба му преди много години била мъж. Заради нея е измислено шоуто.
105
14
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
Извиняват се на всеки, който се чувства засегнат, но това е ТОЧНО защото са толерантни ..... което и се показа със сцената. Двойна победа. :)))
104
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организаторите измислили жертвеникът на олимпийския огън да бъде електрически. Появила се идея да демонстрират и електрически стол, но не успели да намерят съмишленици за откриването и обещали да го покажат на закриването. Макрон да подава оставка и да не дразни французите !
103
0
 
11
 
! Отговори
S-тет преди 1 месец
На Макрон не му е направило впечатление "шоуто", защото в спалнята му е доста по-гротескно като баба остане по комбинезон.
102
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантическите Lайна харесват това, френските пеDали се изгавриха с Християнството но не им стиска да направят това с исляма. Всичко което е вредно за нормалните хора като ЛГБТ, опорочаване на човешките ценности, пеdерастия, деградация се харесва от Евроатлантиците факт.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Разкриват се кои са - не, не се разкриват, ти досега не разбра ли кои са. Сега не се разкриват, сега просто заповядват и казват какво е бъдещето на ЕС.
100
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо никой от лидерите на ЕС не осъди това извращение? А защо нито един от присъстващите не стана и не напусна тази подигравка с човека в Париж. А защо нито един немец през ВСВ и преди това не се обяви против Хитлер, и всички го подкрепяха до последно и бяха готови да умират за него.
99
2
 
22
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
Аз, въпреки че съм турчин и мюсулманин, ето затова подкрепям Путин във войната му срещу тези извратеняци! Уважавам го за опитите му да възстанови духовните и морални устои на руския народ, който беше жестоко обрулен от еврейските тварри в продължение на 75 г. Предпочитам една православно-християнска Русия пред една безбожно извратена Русия по подобие на еврейогейтталлащисстана Гейропа!
98
0
 
25
 
! Отговори
Прозорец на Овертон преди 1 месец
Прозореца на Овертон отдавна е отвориен, тук не става дума за поредното отваряне, а тук директно казват какво ще бъде и заповядват - това е бъдещето. Някой от лидерите на ЕС - Урсула, Шолц, или който и да е осъди ли това шоу на извращенците? Напродив, Макрон не спира да им благодари и да ги хвали.
97
0
 
22
 
! Отговори
Разкриват се кои са преди 1 месец
На откриването на следващата Олимпиада юдеите ще поканят огъня да запали Дявола - баща им!
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ех че чичо Адолф не заличи това френско извратено племе от лицето на земята. И щеше да го направи ако не беше нападнал Русия. Жалко.
95
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти представяш ли си на закриването какво ще покажат. Бедна ми е фантазията.
94
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Jesus "Всеки спортист, който изпозвядва християнските ценности трябва незабавно да прекрати участието си на тази олимпиада" - а другите може ли да останат? Само християните са праведните, а другите може, нали?
93
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само с едното извинявайте няма да станат нещата. За начало, да си върнат хонорарите, взети за това недоразумение.
92
2
 
26
 
! Отговори
Jesus преди 1 месец
Всеки спортист, който изпозвядва християнските ценности трябва незабавно да прекрати участието си на тази олимпиада. Това е срам, който не може (и не бива) да се компенсира от ниакви медали.
91
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толерантност към какво, към извращения? Не, мерси. Бивш спортист съм и няма да гледам олимпиадата.
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закриване на игрите и да се полее със светена вода за да се разгонят бесовете.
89
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не става с извинявай. Става с прекратяването на опорочените игри.