Напрежението в Близкия изток ще ескалира

Коментар на журналиста Мохамед Халаф
Обновена: 2 авг 2024 17:32 | 2 авг 2024 17:10, Инна Ангелова
9

Напрежението в Близкия изток много скоро ще ескалира, особено след убийството на лидера на “Хамас” Исмаил Хания. Това създава още повече рискове не само за региона, а и в по-глобален мащаб.

Мохамед Халаф каза в ефира на предаването “Директно”, че убийството на лидера означава много неща и дава послания в различни посоки.

“Израел опитва да покаже на Иран и на прокситата на Иран в района, че вече може да стигне и да избира мястото и времето за атаки и ликвидация на тези лидери на организации, които са въоръжени и финансирани от Иран", коментира Халаф в предаването на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че в последните девет месеца Израел показва, че има доста голям опит и големи възможности да получава разузнавателна информация чрез различни канали и чрез различни средства.

"Израел в технологиите са най-добрите, заедно със САЩ. Ние видяхме, че Израел промени политиката спрямо различните врагове на държавата, тоест тези проксита на Иран. Преди атакуваше техните военни бази, военни обекти, а от 4-5 месеца преминава към нова стратегия - това е ликвидацията на военните командири и лидери", каза Халаф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе тия които управляват света дали ще се спасят при трета световна война
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я се сетете кой набута юдеите между арабите,после арабите били виновни
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко време едни Руски кораби навестиха своите приятели от Куба,абе отидоха с кораби само да ги поздравят,малко гадно се получи за една съседна държава на Куба която е на 140км по вода,е какво да се прави приятелска среща
5
4
 
2
 
! Отговори
Коки преди 1 месец
Ами ако това стане с чернобилската аец колко аец имат руснаците за потрошаване.Правиш ри си сметката червено мозъче.И в момента реално и категорично 57 високо развити страни са срещу 4 реално безаналогови диктатури за да се надяваш че светът умира за диктатурите
4
2
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Ако се включи и Турция втората по сила армия в Нато след САЩ не знам дали на мошетата ще им е лесно
3
5
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Ако напрежението ескалира,Израел ще го намали с още няколко високоточни ракети.Израелското послание е кристално ясно.Арабелите, ако имат поне малко мозък в кратуните си,би трябвало да се кротнат.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Dано! Иначе ако почне ТСВреактора в Чернобил ми дава някак от към Русия няма да трае дълго. За няколко дена ще изпомятат по 100-ина ядрени бойни глави от топ имащите и после ядрена зима, апокалипсис и канибализъм за оцелелите. Единствено развитиети на горската фауна около запечатания реактор в Чернобил ми дава някаква надежда, че малкото оцелели могат да продължат живота.
1
0
 
10
 
! Отговори
АМОН преди 1 месец
Погребенията в Иран вече са завършени след убийството на Исмаил Ханийе и аятолах Хаменей отбеляза днес: Забавлението започва след погребението !!