За първи път: Ракета на Хизбула достигна Тел Авив

Тя е била свалена
25 сеп 2024 11:41, Нели Христова
61
За първи път: Ракета на Хизбула достигна Тел Авив
Снимка: Pixabay/nemo88

За първи път балистична ракета изстреляна от Хизбула, е достигнала района на Тел Авив. Това съобщи говорител на израелската армия пред информационна агенция AFP. 

Ливанската въоръжена групировка твърди, че е атакувала централата на израелското разузнаване, която се намира близо до Тел Авив. Ракетата е била прихваната от Израел, който не съобщава за жертви и ранени.

Тел Авив и кварталите около града са най-населената градска зона на Израел.

Израелските военни също така съобщиха, че са унищожили пусковата установка, от която е била изстреляна ракетата, близо до Нафакие в Ливан. Те също така добавят, че са ударили редица други цели на Хизбула, като твърдят, че целите са били военна инфраструктура, складове за оръжия и ракетни установки.

В изявление Хизбула каза, че е изстреляла балистична ракета към Тел Авив в 6:30 сутринта днес - в подкрепа на "храбрата и почтена съпротива" на палестинците в Ивицата Газа и "в защита на Ливан и неговия народ".

Говорителят каза, че те са атакували централата на израелската разузнавателна агенция Мосад, твърдейки, че тя е "отговорна за убийството на лидери и взривяването на пейджъри и безжични устройства".

Израел е обвинен за атаките, които започнаха боевете миналата седмица, но не е поел отговорност за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от Близък Изток
Талибаните наложиха ограничения върху ТВ програмите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 41 секунди
руснаци, иранци, араби, китайци наричайте ги както си щете но тези пар ази ти искат да поробят Планетата ни! Добре че са САЩ и Израел да ни пазят от тази сат ани нска сг ан!
32
0
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 9 минути
1. Представяте ли си скоро да им дадат яки ракети с примамки2. И сградите не целите а избрани апартаменти почнат да ги целят3. Според това ще стане. Каквото повикало такова се обадило
31
1
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 12 минути
1. Какви ли ракета ще достигнат там ако със САЩ се случи нещо2. Бившият Израел много се фали ама 3. Моята теория че ако САЩ закъсат бившия Израел ще страда 4. Май си заслужават съдбата
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 минути
руските терористи надминаха талибаните и терористите от хизбула и хамас!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
ислямотерористи много зло сте сторили на земята затова и много бой ще изядете! Знаем че няма да се спрете докато мръ сната ви генетично увре дена ислямофашистка семка не бъде унищожена!
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 28 минути
САЩ отстоява свободата и справедливостта по света. САЩ ще смачкат всички фашистки отпадъци по света както го е правил винаги и ще ни отърве от кремълската и ислямофашистката тирания!
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 31 минути
Евреите и Християните имат един и същи Бог!
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Израел е от малкото държави по света, който имат морал и смелост да се опълчат на ислямофашистката наглост! Само Израел има мъжество да се опълчи срещу агресора Иран! Слава на Израел прочиства земята то злото!
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
русия и иран не са държави. русия и иран са терористични организации!!
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 43 минути
САЩ - Страж на Мира! Без САЩ света ще се напълни с терористични държави като русия и иран!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
Израел направи хамас на мас! Хизбола ще го заболи гъ за! хихихи
22
3
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 48 минути
Сър, Вие грешите. Това, което свързва българските християни с еврейския народ е нашият общ баща -бог Йехова. Явно вие сте атеист или друговерец, за да не знаете това. бг.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
Враговете на Израел са врагове и на България!
20
2
 
8
 
! Отговори
бачкатор преди 50 минути
Хамас изядоха дебелия.... сега идва ред на Хизбула. Ще има яко шамарене на чалмосаните. Ислямистките *** ще квичундрят в коментарите както квичундреха при шамаренето на хамасягите.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Нормалните българи не са с иран!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
На никой нopмален българин не му пука нито за евреи, нито за араби. И едните и другите са някви семити. Да ми пробутвате, че едва ли не българите са с Израел, това или не е истиина което го говорите, или българите много са изпpocтяли.
17
3
 
3
 
! Отговори
L. преди 52 минути
Имам някакво усещане, че постовете с "Русия и Иран" са на един и същи човек. Някак еднакво плоски.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Добри новини от Близкият Изток! Яко хвърчат чал ми и петолъчки! Носи се приятно миризма на пържено иранско и палестинско, хихихи!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Мюсюлманите излезнаха единствените мъже в тоя свят. Християните благоугодничат на евреите защото нямат мъжество.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
Да слагате без причина Русия в един отбор с Иран, само може да ме накарате да я заобичам. Иран вече са от малкото държави по света, които имат морал и смелост да се опълчат на неправдата. Само те имат смелост да кажат нещо против агресора Израел. Сега наскоро евреите като направиха атентата с пейджърите, никой световей лидер не каза, че това е атентат. А то си е обикновен терористичен атентат. Само страни като Иран казаха истината.