За първи път: Ракета на Хизбула достигна Тел Авив

Тя е била свалена
25 сеп 2024 11:41, Нели Христова
64
За първи път: Ракета на Хизбула достигна Тел Авив
Снимка: Pixabay/nemo88

За първи път балистична ракета изстреляна от Хизбула, е достигнала района на Тел Авив. Това съобщи говорител на израелската армия пред информационна агенция AFP. 

Ливанската въоръжена групировка твърди, че е атакувала централата на израелското разузнаване, която се намира близо до Тел Авив. Ракетата е била прихваната от Израел, който не съобщава за жертви и ранени.

Тел Авив и кварталите около града са най-населената градска зона на Израел.

Израелските военни също така съобщиха, че са унищожили пусковата установка, от която е била изстреляна ракетата, близо до Нафакие в Ливан. Те също така добавят, че са ударили редица други цели на Хизбула, като твърдят, че целите са били военна инфраструктура, складове за оръжия и ракетни установки.

В изявление Хизбула каза, че е изстреляла балистична ракета към Тел Авив в 6:30 сутринта днес - в подкрепа на "храбрата и почтена съпротива" на палестинците в Ивицата Газа и "в защита на Ливан и неговия народ".

Говорителят каза, че те са атакували централата на израелската разузнавателна агенция Мосад, твърдейки, че тя е "отговорна за убийството на лидери и взривяването на пейджъри и безжични устройства".

Израел е обвинен за атаките, които започнаха боевете миналата седмица, но не е поел отговорност за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Близък Изток
Талибаните наложиха ограничения върху ТВ програмите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Те още преди два дена пратиха ракети в оолностите на Тел Авив. До скоро пращаха на 20км, миналата седмица на 50, а сега вече на 120км изстрелват ракетите. А къде е Железния купол....
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
русия и иран треперят. Знаят че им остава малко време на земята!
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
русия и иран са злото! Това се вижда всеки ден! Само без русия и иран ще има мир на земята!
9
9
 
6
 
! Отговори
Кура ми .!. преди 3 часа
Нищо друго не е достигнала !
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"Докога ще продължават безумните кървави провокации на арабите с по няколко стотин жертви от страна на евреите" - То провокациите евреите ги правят, а не арабите. Примерно преди няколко години защо взривиха на ливанците пристанището в Бейрут? Нали арабите не ги нападаха? Евреите бомбардират Ливан постоянно, без никакъв повод, това означава провокации. Провокации не е както ти си мислиш. Ти въобще не разбираш думите които ползваш.
7
5
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 часа
Разликата между трима евреи и петима араби е само бройката
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Без русия и фашистки иран света ще е много по-добър
5
14
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
Богоизбраните синове на Израиля ще управляват Човечеството до Свършека на света, а копейкаджиите ще продължават да мечтаят фантазии.
4
4
 
7
 
! Отговори
L. преди 3 часа
Паднала ли е на местоназначението тази ракета? Унищожена е във въздуха ли? - иншаллах... Били я прихванали. То и аз заглеждам една съседка, ама туйто.
3
5
 
6
 
! Отговори
Докога? преди 3 часа
Докога? От 1946-1947 това е пета по сериозна война, иначе ежедневните конфликти са наистина ежедневни. До сега не е имало конфликт който да не приключи с тотално, жестоко поражение на арабите и с безброй жертви от тяхна страна.Докога ще продължават безумните кървави провокации на арабите с по няколко стотин жертви от страна на евреите и с ответен удар с десетки, вече стотици хиляди жертви.Докога ще тръпнем в очакване на разрастващ се конфликт. Докога Европа ще е заливана от араби бежанци.Докога
2
3
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 часа
Тестове правят:)
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Няма да е и последен