Официално: Алексей Петров арестуван в акция "Октопод"

Цветан Цветанов: Няма нищо лично. Срещал съм се с Алексей
10 фев 2010 17:55, Екип на Dnes.bg
321

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 14 години
Задържано е лице с инициали А.П. - "Трактора" , което не е Алексей Петров :D :D :D :D :D :D :D spored men e Aleksandyr Pu6kin ! :D
67
2
 
8
 
! Отговори
hamito преди 14 години
Това ............. е много добро описание за темата и затова давам + и мисля , че постъпвам добре
66
5
 
6
 
! Отговори
така е преди 14 години
Вярно е,админите на сайта са преднамерени и лишават нас потребителите от правото ни на свободно изказване.
65
8
 
3
 
! Отговори
Otto fon Olendorf преди 14 години
Po moe vreme takiva hodeha direktno da kopaiat i posle na sapun. A sega na Cvetanov triabva da mu slojat ohrana. Haidrih gi umeeshe poveche tezi neshta!
64
7
 
7
 
! Отговори
смех преди 14 години
Поредното изхвърляне на Цецо Багера.Сега гръмки слова,а утре като ги пуснат и осъдят БГ в Страсбург нищо нема да се напише.
63
4
 
4
 
! Отговори
Герои нашего врем преди 14 години
Обявяват просто едно име - Алексей Петров като много близък до сърцата и умовете на всеки българин. Просто името и никва нужда от повече обяснения. Щото си лягам и ставам с Алексей Петров и ми е толко близък, че на кого кво да се обяснява повече кой е тоя Алексей Петров. Въобще някой много се старае за замени ценностната ни система с натрапчив набор от абсурдни абсурдистански ценности и по този начин да бъдем утвърдени всички като абсурдистанци. Докога Абсурдистан????
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май само трима.
61
5
 
8
 
! Отговори
;) преди 14 години
КОНСТИТУЦИЯ на Република БългарияОбн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991г.Глава втораОСНОВИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕЧл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
60
8
 
6
 
! Отговори
дим преди 14 години
Моето усещане е, че обръчите от злоупотреби в бившите министерства екологията и бедствията и авариите е на земеделието индикират много по мащабни престъпления, срещу които, ако не се лъжа работеше и А.П.
59
5
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 14 години
Някой може ли да ми каже от всичките "нагли" колко останаха в ареста?
58
9
 
15
 
! Отговори
някой преди 14 години
и накрая излиза че станишев е на върха на наглите и най-голяма мутра и си е създал за себе си законна силова групировка на име данс няма ли да го опанделят тоя хамстер накрая
57
4
 
14
 
! Отговори
мнение преди 14 години
Май започва да става страшно в Бг!!!!Няма да се учудя,ако "Белене" започне да изглежда,като пионерски лагер!!!
56
4
 
1
 
! Отговори
черни преди 14 години
мисля че НИКОЛАЙ ВЕЛКОВ е съдружника на ДИМИТЪР СТАНЧЕВ продуцент на супер шоу невада ..николай велков е негов съдружник в Дженарал ЛИЗИНГ.Дженеарл лизинг лизингуват модемите и дейността на Красимир Стойчев Трон за нефовата компания ,в която са един арменец представляващ чорни и георги тасев много *** човек ,завършен тиквениктях кога ще ги арестуват.Лозана (какво име)и тя е във финансовата сфера
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво !!Дано един ден нашето скъпо отечество да е без МАФИЯ, ама не ми се вярва де, дано направо да ги изселят от България, а пък дали ще ги съдят да седят дълго в панделата пак не ми се вярва..
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Липсват обаче правилата на сайта. За да се спазва едно или друго правило, трябва да е досъпно самото правило,за да се спазва - сриктно.стана беля : ( ???
53
0
 
8
 
! Отговори
nyakoi преди 14 години
ami konkretiziraite praviilata na caita - demek ne6to kato ne vi otarva,ili prosto e razli4no ot va6ite vazgledi - ne e po pravilata......
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
как да се разбира "виртуално" общество ?
51
1
 
5
 
! Отговори
Велко преди 14 години
Комунистите ще останат в историята с мутренските си силови групировки/по аналогия на партизанското движение-кражби,убийства,рекети,грабежи/и обирите си-обраха тотално държавата.Тук вече няма идеал,идеала е *** иоще и още.2007годвсички мафиоти бяха закачени по дърветата.Ама Брюксел ги попари.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
super che sa arestuvani
49
3
 
3
 
! Отговори
кучемраз преди 14 години
ако искате да пействате кат мен просто с мишката маркирайте сайта в синьо и прехвърлете B word като държите натиснат продължително нреме копчето на мишката,след като е вкаран текста в уърд пак маркирате уърда и прехвърляте в полето за коментари и готово

Спонсорирани публикации