Официално: Алексей Петров арестуван в акция "Октопод"

Цветан Цветанов: Няма нищо лично. Срещал съм се с Алексей
10 фев 2010 17:55, Екип на Dnes.bg
321

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
95 % от всички българи бяха - уши и доносници на БКП. Хайде стига сте се правили на нещо друго !!!
47
3
 
6
 
Отговори
Анонимен преди 14 години
Този какво се оправдава че няма нищо лично.Почти всички знаят це жена му работи в данс и е доста палава.Явно е имала нешо с Алексей Петров та този сто пъти повтаря че няма нищо лино.Така ще почнат да се задават въпроси и тезе коита не знаят.
46
0
 
7
 
! Отговори
цензурата преди 14 години
МУТРА е силов елемент на служба или свързан с ДС с цел ограбване и тероризиране на народа и в последствие налагане на друг експеримент на обществен строй!
45
1
 
3
 
! Отговори
Драгомир Д преди 14 години
"нищо лично, просто бизнес", сподели ЦЦ.. :)) оставаше и да добави "сищия, както едно време".. хаха! не съм "навътре" в ситуацията, но ми е смешно.. не че съм против ББ, ама не и че съм с него.. смешното е в това, че навремето имаше смели хора, които не криеха какви са.. сега ги няма повечето от тях. сега тук са същите хора, скрити кой зад "корпоративен" образ, кой зад "политически", кой зад "преподавателски".. това са просто страхливци!
44
2
 
16
 
! Отговори
дада преди 14 години
А какво да правим със съдружницити му по разните фирми.Ето една фирмичка с Бат Бойко Будоинвест-ООД Съдружници: Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.).Ха остани със здраве.
43
1
 
9
 
! Отговори
Ш-Н преди 14 години
Не съм чел коментарите. Според мен този арест е уговорка между А. Петров и управляващите, за да се виде колко са безкомпромисни. След определено време ще бъде на свобода. Изхождам от това каква роля до сега е играел А. Петров.
42
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БСП Е МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
41
2
 
2
 
! Отговори
цензурата преди 14 години
качено отново през прокси сървар!!!Премахнат поради нарушение на правилата на сайта!!!ПРАВИЛАТА НА САЙТА СА ОСНОВЕН ЗАКОН В БГ И ПО ДОЛУ НАПИСАНОТО НЕ ВАЖИ!!!ЖАЛВАЙТЕ СЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП АКО ИСКАТЕ!!!КОНСТИТУЦИЯ на Република БългарияОбн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991г. Глава втораОСНОВИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕЧл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я първо ни осветли какво е "мутра" ?
39
0
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Това че знаем,не променя преразпределението сега!Нещо да споделиш за бозаджията и халваджиата?-и двамата един друг си хвалят стоката?!
38
8
 
15
 
! Отговори
Да преди 14 години
Мутрата Борисов разчиства сметки с мутрата Петров, използвайки държавата. Екак да не сме мутренска държава
37
3
 
0
 
! Отговори
цензурата преди 14 години
на "кирилица" може да бъде пожелание,но се допуска и липса на техническа възможност!всъщност едни умни кратуни сътвориха за виста доста странна клавиатура и много народ изпищя!това са дребни проблеми които са вече решени.........
36
5
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
От прочетеното до тук,все едно квартални *** пред голяма кофа,ама много голяма с *** се джавкат!Стига сте се представяли с хамалокаруцарски жаргон.Защо сте бягали от училище някога?И наследниците ви ще са с този стил и форма на изразяване,друго не очаквайте!Каквото е наредено и поето,ще стане и без вашите супер мъдри,нескопосни изцепки.Това че имате компютър,като че ли сте хванали бога за шлифера!Влезте вчас!
35
7
 
4
 
! Отговори
... преди 14 години
ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В БГ. ВСИЧКИ ОКОЛО СТАЛИНИШЕВ СА ЗАМЕСЕНИ С МАФИЯТА А ТУКА НЯМАКЪВ ДИВАК ОТ 6 МЕСЕЦА ХВАЛИ И ПРАВИ МЕТАНИ НА СЕРРРГЕЕЙЙЧО(ЗА ПАРИЧКИ) ЗАНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е АМИ ПИШЕ ТУКА ПОД МНОГО,МНОГО ИМЕНА ЕДНО И СЪЩО ДЕНОНОЩНО ПОЧТИ А ДРУГИТЕ ГИ БЛОКИРАТ ИЛИ ИМ ТРИЯТ КОМЕНТАРИТЕ.ПРОСТО САЙТА Е КУПЕН ОТ СТАНИШКАТА А ЦЕЛТА Е УЖАСНА---ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА БЪЛГАРИЯ
34
0
 
8
 
! Отговори
Знам аз преди 14 години
"Лев Инс" преди бяха известни като ЗК "Левски-Спартак", а още по-преди бяха просто ЗК "Спартак". В ЗК "Спартак" основна фигура бе А.Петров. Освен ЗК "Спартак" от бившите барети се пръкна и ЗК "Аполо & Болкан". Там основна фигура пък бе Румен Николов-Пашата. И двете си бяха чисто рекетьорски структури, които взеха част от "застрахователния пазар" - там, където основни играчи бяха ВИС-2 и "СИК".
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Част от правилата на всеки нормален форум е :Да се пише на Кирилица - четливо и ЧИСТО.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И още нещопсувнята е вид заклинание и неспособността за употреба на книжовен стандартизиран език, приет в Култивирано общество.
31
4
 
3
 
! Отговори
raya преди 14 години
BRAVO!POZDRAVIAVAM VI!ZNACI MOJELO.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бай ***
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВО!

Спонсорирани публикации