Вместо с пипер и домати блъскат лютеницата с тиква!

Можем ли да разпознаем оригинала от ментето в магазина
16 авг 2010 17:04, Екип на Dnes.bg
207

 

В част от лютениците у нас липсват основните съставки – чушки и домати. Вместо тях производителите влагат евтини пюрета от тиква и моркови.

От Института по консервна промишленост в Пловдив са на мнение, че продуктите, които се казват "лютеница" и "кетчуп", а не съдържат основните им съставки, трябва да получат други наименования, защото по този начин се заблуждават потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
jqlkzry преди 13 години
J3kDI8 <a href="mwpsdsjutjsx/">mwpsdsjutjsx</a>, [url=syeifwztkgrv/]syeifwztkgrv[/url], [link=iauexemkdgcm/]iauexemkdgcm[/link], iqwfjzsjaclz/
188
0
 
3
 
! Отговори
jana beleva преди 13 години
Страхувам се да купувам лютеница . Последната, която купих беше отвратителна . Ще кажете ,,въпрос на вкус ''. Жалко е, нашия народ да яде ***, сигурно в очите на отговарящите, за това заслужаваме .
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и забравих да кажа, че всичко е домашно приготвено, без консерванти
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента си правя домашна лютеница на двора, по-вкусна от нея няма
185
0
 
0
 
! Отговори
otyikxu преди 13 години
iYbleY <a href="hjevazgxrsjm/">hjevazgxrsjm</a>, [url=xqpxhftukyul/]xqpxhftukyul[/url], [link=itiykqefnvfx/]itiykqefnvfx[/link], hywmproxjrgz/
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sled kato slagat proizvoditelite tikva vmesto pipereno piyre,dane slagat etiket lytenisa.Stiga ve4e da lajat potrebitelite,a i po4ti vsi4ki stoki sa fal6ivi,i taka firmite pe4eliat s malko tryd mnogo pari.Dano vse po 4esto ve4e se zapo4nat proverki,i nakazvat naro6itelite,no mnogo strogo
183
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Много ми хареса това с "Хайдушкия"боб.Искам да добавя за смолянските картофи - като знам с колко обработваема площ разполага района - направо през 2009 хапнахме фючърсните реколти до 2020 година.Голям смях.Та и с лютеницата.Няма толкова производство на домати и пипер ,колкото лютеница.Ама да де - от Турция и Македония имо достатъчно внос.Дано е така????
182
0
 
1
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Еееее,в България-тикви бол!Поне тук няма да я закъсаме откъм криза!Последните години бая износ на тикви се отбеляза.ама има ,има........
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И боб "Хайдушки" - произход Китай - срещу кого ли са се били китайските хайдути?
180
1
 
0
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Ментетата са превъзходни на вкус , но вкусът не прави лютеницата .
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тиквените глави - тиква за ядене.Поне да ги обявят кои са марките - и нямва да има повече такива работи.нещо повече - да публикуват състава на храните по магазините като изрично казват и марките. Това вече ще е реална конкуренция, а не договорена измама срещу потребителите.
178
0
 
3
 
! Отговори
Boika Simic преди 13 години
Ами елате ми на гости имам и къща за селски туризъм в Сърбия на 150км от Кулата Зайчар в село Орешковица сиренето е истинско и лютеницата е българска с мой продукти Просто ни мързи да произвеждаме сами има празни къщи на село колкото щеш българи събудете се на вълка врата му е дебел защото сам си лови...
177
0
 
3
 
! Отговори
П преди 13 години
Ех, в тая държава ако се правеше поне наполовина на това, което се констатира, нямаше да е такова дереджето...
176
0
 
4
 
! Отговори
М преди 13 години
А кой ще осъди тези производители? Или пак само ще си чешим езиците и ще констатираме...
175
1
 
2
 
! Отговори
Мислещ преди 13 години
Хващай си куфарите и изчезвай! И незабравай да вземеш с теб и другите мрънкалници... Ти лютеница някога правил ли си?! Домати поливал ли си? Виното знаеш ли как се прави... та класифицираш "добро" и "лошо', Г-н Потенциален имигран!?
174
0
 
6
 
! Отговори
111 преди 13 години
Аз лично си правя сама домашна лютеница, вярно, че се въртя 2 дни с нея, но знам какво яде детето ми. Няма нищо лошо и срамно да си направиш. Предпочитам да се потрудя, но да ми е вкусно!!!!
173
2
 
5
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Истинската лютеница се познавала по цената? Ха-ха-ха! Ами тези с тиквената лютеница да вдигнат цената двойно и отворковците ще я лапат с кеф! По мое мнение v BG истинска лютеница(кашкавал , сирене, кисело мляко, колбаси, вино...), НЯМА! Който иска нещо хубаво от българските продукти да емигрира в някоя бяла страна! Ех какво българско сирене и лютеница съм ял там и какво бългаско вино съм пил там - на същите цени като в БГ(в същност за Българското сирене не съм сигурен че е правено в БГ)
172
0
 
1
 
! Отговори
ах преди 13 години
Ех Тиква ,тиква ....за какво ли още би могла да си полезна ?
171
0
 
0
 
! Отговори
ъх въх преди 13 години
кво лошо има в тиквата .... муам тиква до припадък ъъъъъъ
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да особено плодовете и зеленчуците там са просто фантазия - нещо средно между пластмаса и гума !!! Фантастиш!