Шефката на НЗОК: Парите не се дават "на тъмно"

Според Нели Нешева трябва да се направят принципни промени
19 ное 2010 08:52,
55
Шефката на НЗОК: Парите не се дават "на тъмно"
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да приема обвинението на лекарския съюз, че парите на Здравната каса се разпределят "на тъмно", заяви пред Нова телевизия управителят на НЗОК д-р Нели Нешева.

Според нея трябва да се променят правилата, по които се заплащат и се остойностяват медицинските дейности, както и на принципите на разпределението на средствата.

Още по темата

"Трябва да се промени принципа, наследен от предишното ръководство на касата, при определянето на делегираните бюджети като критерий да се използва историческия принцип на броя на пациентите", каза тя.

Българският лекарски съюз организира протест пред Народното събрание срещу начина на разпределяне на средствата в здравната каса.

От своя страна НЗОК покани лекарите и стоматолозите да преговарят по Националния рамков договор за следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: НЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
Ако не беше толкова жалък,щеше да си смешен
33
0
 
7
 
! Отговори
Азззз преди 13 години
На мен това не ми е работата, тоест да правя проект за здравно осигуряване, всеки да си върши неговата работа възможно най-добре и качествено, а не да се чуди какъв келепир да има, ако са толкоз ***, умните глави, да копират от някъде. А ти имаш ли? В здравната каса потъват много, много пари!
32
2
 
2
 
! Отговори
До Азззз преди 13 години
Не, не чак толкова дълга. Но ти може би си готов още сега, веднага - имаш може би готов проект?
31
0
 
4
 
! Отговори
Азззз преди 13 години
Това "Не може да стане без една дълга-дълга дискусия." , ми прзвуча точно като едун дълъг, дълъг, твърде дълъг преход...
30
2
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 13 години
Гледали сме филма. Но това, да се променя схемата на здравеопазването ей така раз-прас - не става нали. Не може да стане без една дълга-дълга дискусия. А дотогава трябва да се прави максималното необходимо в сега съществуващите условия. И няма нужда да се плюе по човек, който се е захванал да си въши работата с хъс и отговорност.
29
0
 
10
 
! Отговори
Азззз преди 13 години
Потърсете и изгледайте филма на ""Майкъл Мур - Недъзи (2007) / Michael Moore - Sicko [2007]"", здравна каса, застрахователи и прочие брокери са ненужни посредници, също както топлинните счетоводители!
28
0
 
6
 
! Отговори
иии преди 13 години
"Парите вече не се дават на тъмно..." , че то дават ли се някакви пари ?
27
6
 
3
 
! Отговори
JL до 24 преди 13 години
Ами на мен не ми изглежда неадекватна. Изглежда ми като човек, който бачка яко и няма да се остави да го разиграват, лъжат и да го водят за носа. Т.е., човек, който от тук нататък ще носи ОТГОВОРНОСТ за това, което се прави в касата. Което е целта.
26
1
 
5
 
! Отговори
111 преди 13 години
JL въпрос на елементарна култура са хигиенните навици Това е въпрос на друг спор и темата тук е твърде важна да се заяждам с такъв ***
25
0
 
19
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
НЗОК е излишна и скъпоструваща организация от клатикурци. Сравнете сградния фонд на НЗОК и на болниците. Лукс срещу тотална мизерия.
24
0
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
111 иска да ти каже че е неадекватна бе човече,не загряваш ли???????????
23
4
 
1
 
! Отговори
JL преди 13 години
Пардон, исках да кажа да контролира как се изразходват. А това - колко пари въобще да има в здравеопазването не зависи от нея.
22
5
 
1
 
! Отговори
JL до 111 преди 13 години
Като трябва да отвинтва, ще отвинтва. Тя не е там за да решава колко да са парите, а как да се изразходват. За тази цел не е никак лошо дори да е апаратчик.
21
1
 
10
 
! Отговори
of 19 преди 13 години
Егати и змея.Нещастна натегачка дето не знае къде се намира
20
0
 
7
 
! Отговори
111 преди 13 години
И аз имам същата шефка ама икономията я прави като ни отвинтва крушките в тоалетната да пестим от ток Тъй че внимавай какво си пожелаваш JL
19
16
 
2
 
! Отговори
JL преди 13 години
Гледах сутринта Нешева и имам изцяло положително впечатление от дамата. Беше изключително конкретна и убедителна. Направо си е Змей. Има вид на човек, който може да контролира нещата изкъсо. Браво! Ще успее :)))
18
0
 
10
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Историческите критерии са вече ясни, но какви ще бъдат новите - все още са в тайна. В тайна е и кой ще ги одобрява: НС, МЗ или НЗОК или някакъв миш - маш от тях. Във всеки административен район на България живеят ХХХУ жители с УУУХ брой здравни заведения & лични лекари, които трябва да покрият нуждите на гражданите. Примерът с Габрово (15 мил) спрямо Пазарджик (40 мил) бе критично споменат, без да е конкретно анализиран. Дамата бе неубедителна, типично за апаратчик!
17
1
 
10
 
! Отговори
111 преди 13 години
Харесвам по принцип как Витомир води горещите си интервюта но горкият хич не е запознат на тема здравеопазване Ако поне малко беше попрочел щеше да я постави тази *** на мястото й Жалко можехме малко да се понакефим на нищошната госпожа "Не съм аз" която не успя с друго да се похвали освен че е уволниля няколко човека и съответно си е назначила няколко дупелизеца така за самочувствие
16
8
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Горките лекари.Май кранчето взе да им спира.Няма значение кой ще бъде шеф на касата,те ще продължават да се пробват.Източват с клиничните пътеки,източват с несъществуващи диагнози,източват с ненаправени изследвания,източват с лекарствата,източват с фиктивни болнични престои,източват с горива,с ремонти и не на последно място източват самите пациенти кеш,защото знаят,че" страх лозе пази".Да не говорим,че са толкова некомпетентни,мързи ги и да се образоват.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Таз кака я гледах днес в сутрешния блок на една телевизия. Декламираше със самочувствието на монарх! И непрекъснато си "тктуваше" с ръка насочена към водещия - /виж "Езика на тялото"/. Боже, Боже! Какво самочувствие, или по-точно "гьонсуратлък"! Човек остава с впечатлението, че тя е център на вселената! Каза, че са недоволни само лекарите, а недоволни пациенти нямало!