Заплата от 18 килограма жълти стотинки

Причината – работничката си позволила да се обърне към НОИ
Обновена: 9 юли 2011 08:03 | 9 юли 2011 07:58,
422
Заплата от 18 килограма жълти стотинки
Снимка: Булфото

Заплата под формата на 18 килограма жълти стотинки получи жена от Шумен заради това, че предизвикала проверки на НОИ и Инспекцията по труда във фирмата, в която работи.

Възнаграждението на Силвия Великова за май е 230 лева, разпределени в 6 найлонови плика с монети по 1, 2 и 5 ст., пише „24 часа”.

Великова подозира, че повод за това „унижение и тормоз” са две проверки, които предизвикала във фирмата, в която работи от шест години, последните четири от тях е в майчинство.

До края на миналата година получавала парите си редовно, но от януари спрели. Проверка на осигурителния институт установила, че фирмата неправомерно е теглила пари за платеното майчинство на Великова и се наложило да ги върне с лихвите – общо 3100 лева.

След изтичане на майчинството й на 1 април Великова излязла в 5-месечен платен годишен отпуск. Фирмата отказала да й го плаща, ако не им възстанови 3100 лв.

Тя потърсила Инспекцията по труда и проверката завършва с предписание заплатата да й бъде платена. Парите за април получила в банкноти. За май обаче е в стотинки.

Получила писмено уведомление с изходящ номер да вземе парите от фирмата, управителят я поканил в офиса.
"Отидох, подписах фиша, че съм получила парите, и изведнъж извадиха пликовете", разказва Великова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
22
 
! Отговори
gtf преди 13 години
до 85. когато един работодател поема ...какво ? "Ами положението е тежко, оборотите намаляха, трябва да намалим заплатите на 1/2 (щото нема пари да си плащам лизинга на мерцедеса)"Това са голяма част от българските "работодатели" и "бизнесмени"
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
78 ти си циганофил
83
10
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Пожелавам на този "работодател" да брои само жълти стотинки!
82
4
 
8
 
! Отговори
gtf преди 13 години
до 55 1. ти си най-големия смотльо дето виждам днеска. И на кого да го оставим тва дете бе ***, на 2 лелки дето гледат 20 деца ли ...или, като *** - кое де се роди и да хваща гората. Явно тебе *** така те е оставила да се гледаш сам, за тва си кух та дрънкаш.
81
8
 
11
 
! Отговори
Работодател преди 13 години
Трябва да се коригират Законите.Когато един работодател поема търговски риск, нито държавата, нито работниците поемат такъв! Съответно - печалбата трябва да остава преимуществено в предприемача, защото той носи риска!Не оправдавам колегата, но всеки смята, че парите растат по дърветата (и чака някой друг да му набере!) !!
80
6
 
14
 
! Отговори
Сураттефтер преди 13 години
Е тоя. искам да го покажат по телевизията да го видим ! Шуменски *** !!! Може ли да се подиграва с жената така !!!!
79
0
 
6
 
! Отговори
jgmudi преди 13 години
преди имаше такъв виц - как на един мъж му платили така, ама той казал не са толкова, бройте :) тея явно са го чели и са се вдъхновили..
78
1
 
9
 
! Отговори
Васил Петров преди 13 години
Симо, този да не е бил гръг? Те са толкова мързеливи. ;)
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ako bqhme normalna darjava hranite i drehite i lekarstvata za decha shtqha da sa bez mito
76
2
 
5
 
! Отговори
toto преди 13 години
ne razbrax S klasata ti e na lizing i 5te bona sa ti kredit ot banka li izpla6ta6?.ne6tastnik
75
1
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 13 години
Не аз ти ще оправиш България като те гледам колко ти е багажа. Вместо да си чатиш вземи поработи или и ти като депутатите, само лаеш да се намираш на приказка.
74
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искате ли да се раждат българчета? Искате ли да има България и през 22 век? Е що лаете, че жените получават отпуск по майченство? Три години да го направят на дете и по 500 лв на месец. И да се плащат до трето дете. После нищо.
73
4
 
21
 
! Отговори
Симо преди 13 години
и в нашата фирма имаше един такъв образ, вечно се оплакваше от нещо, той или болнични или отпуска или закъснял или просто го няма, но дойде ли деня за заплати, се нарежда 1-ви на опашката и все болничните му били малко, отпуската му била малко....накрая шефа го изгони, а онзи докара 100 проверки, инспекции, НОИ МОИ ровиха ровиха, излезе всичко наред, а онзи съди фирмата за неправомерно уволнение и съда го въстанови на работа и той пак същите номера...после дойде нов шеф и пак го уволни
72
1
 
16
 
! Отговори
До Менажера преди 13 години
Ей *** какви глупости приказваш с 5 бона къде ще си позволиш чисто нова S-ка . Нали аз имам, само за бензин ми отиват 1500 лв, а за лизинга да не говорим. Ти не ядеш ли бе, хах
71
7
 
18
 
! Отговори
До 55 преди 13 години
А е алоооо ,като искаш нормална дьржава пьрво ще направиш заплатата на жената 3000 долара и после ще и дадеш сума каквато се дава в щатите плюс разни бонуси ,а не да ми вадиш от контекста само това, което на тебе ти отьрва в случая ,че там маичинството било 6-месеца. И тука става вьпроз за това ,че са се подиграли на жената ...а тая фирма трябва да я закрият за да са научат ,че хората имат право да сигнализират за нередности ,а те шефовете нямат право на отмьщение иначе --сбогом бизнес...
70
3
 
16
 
! Отговори
алекс преди 13 години
Към 55: Да те попитам в нормалните държави каква е заплатата на работниците? Защото знаете да пищите, че у нас дълго майчинството, но заплатите им стигат да отгледат и 5 деца. Я помисли малко преди да пишеш глупости!
69
8
 
9
 
! Отговори
Женкар преди 13 години
Голяма работа - дали са на жената стотинки. Дали са - това е важното!
68
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още един , доказа че в България се работи за жълти стотинки!
67
8
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 13 години
Щом си пъзливо, насрано емигрантче-ще си трайкаш! Нямаш думата за това, което става в БГ, гледай си кенефите там!
66
32
 
5
 
! Отговори
Абориген преди 13 години
Взела ли е пари ? Взела е... Не стига че си е седяла на дебелия *** и е пърдяла че и са и платили ми ся и мрънка...