Преговорите за ЧЕЗ – идната седмица в Прага

След края им ще съобщят за взетите решения
Обновена: 3 мар 2018 09:30 | 3 мар 2018 09:28, Елка Василева
90
Преговорите за ЧЕЗ – идната седмица в Прага
Снимка: БТА

Преговорите между „Инерком България” и „ЧЕЗ груп” относно възможността българската държава да закупи дялове в „ЧЕЗ България” ще се състоят от средата до края на следващата седмица в Прага. Това заявиха от „Инерком България” в специално прессъобщение.

Още по темата

Веднага след приключването им от компанията обещаха информация за хода на разговорите и взетите решения.

Правителството ни обяви намерението българската държава да придобие контролен пакет над ЧЕЗ в четвъртък. Това стана след среща на министър-председателя Бойко Борисов и Гинка Върбакова, собственик на "Инерком", фирмата, която сключи сделката за придобиване на българските активи на електроразпределителното дружество.

Върбакова заяви, че е склонна държавата да има участие в сделката. „Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най хубавото в тази история е , че БКП-БСП начело с др. Нинова реват като гладни чакали. Това значи , че е добре за България. Човека на Нинова Ковачки и бил кандидат, но не можа да се вреди и така Нинова загуби голяма пачка пари.
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тази работа е голяма каша!Има нещо мътно!Аз пък ако съм на Гинка ще кажа-това нали си е частна сделка и откъде накъде ще ме натискате да купя колкото вие кажете а не както аз си искам!"E да де, там е работата че сделката е частна, с рефинансиране от Държавната банка, а Гинка е пионка на Тиквата. Затова Тиквата я "съгласява" да даде контролен малък контролен пакет на държавата, целта е да няма протести, които да го смъкнат от власт.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и минуси да ми слагате вие си оставате крадливи герберасти!
3
5
 
20
 
! Отговори
Морски преди 6 години
ГЕРБ е Мафия.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стискат си ръцете на снимката за да не краднат и микрофоните!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лапалома ГЕРБ се нарича целия цирк за зрителите!