Десетте най-негостоприемни страни за бизнеса

Къде плащането на данъци отнема най-много време
4 ное 2011 16:26,
24
Десетте най-негостоприемни страни за бизнеса
Снимка: Reuters

Докато САЩ и Европа се борят с ниския икономически ръст, все повече компании обръщат внимание на развиващите се пазари.

Преките чужди инвестиции (ПЧИ) в страни като Бразилия, Русия и Индонезия са на рекордни нива. Бразилия дори е успяла да привлече цели 45,4 млрд. долара за 2010 г., което е ръст от 87% на годишна база, пише CNBC.

Въпреки че не е лесно да се устои на възможностите за растеж, които развиващите се страни дават, започването на бизнес там не е толкова лесно.

CNBC прави класация на десетте страни сред петдесетте най-големи световни икономики, в които е най-трудно да се прави бизнес.

Тази ТОП 10 класация се базира на проучването  "Ease of Doing Business" на Световната банка, което обхваща 183 страни.

В класацията са обхванати десет водещи индикатора, сред които стартиране на бизнес, получаване на строителни разрешителни, данъци и законодателна база за инвеститорите.

Вижте класацията в Investor.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
svedust преди 12 години
Видях коментари, че правенето на бизнес в България не е трудно, като човек, който се занимава с бизнес мога да кажа, че правенето на бизнес в България е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО трудно. Няма да коментирам, че за отваряне на фирма, и ако има някакав лиценз, за извършване на дейност, процесът е 3 месеца т.е. нищо бързо не виждам в това. А тази класация е смешна,само вижте преките чужди инвестиции на изброените лоши държави и тези на България за (01-09.2011 200 млн. лева)...
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този списък е хубаво да го напечатат на парфюмирана тоалетна хартия, за да може да свърши работа на някой закъсал. Един въпрос: някой да е чувал за икономическа криза в Китай и Русия? Няма и да чуете, но в политпросветата на медиите е гъчкано с такава информация. Някои се поддават, другите разсъждават и анализирват, но драскачите си драскат.
22
0
 
8
 
! Отговори
икономист преди 12 години
България в този списък е на 51-во място за 2011 и сме по-кофти среда за бизнес от Катар и Македония. През 2009 бяхме 42-ри и бяхме над Испания, Тайван и Люксембург. А дали Бойко Борисов е големия реформатор и ни докарва инвестиции, а ? Ще прегръщате на Дянков някои части вие...
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това не е критерий, я пробвай да влезеш в някой контролиран от БГ тарикати пазар да те питам как ще стане ...
20
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Добре, че са слагали само големите държави - със сериозни ресурси (май по тоя критерии са подбирани) - иначе нашата татковина щеше да е на едно от челните три места, редом със Сомалия и Северна Корея !!!Има ли друга държава в света, където не само всеки кирлив чиновник (а те са много) ти иска подкуп, а накрая, когато си направиш предприятие например, орда *** да го нападнат и разграбят посред бял ден, а "полицаите" да стоят отстрани и да чоплят семки? Това и в Сомалия сигурно е невъзможно.
19
1
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 18: "На фирмите тук им трябват 864 часа на година, за да платят данъците си." Това "пазене на интереса на държавата" ли е? :)))
18
5
 
14
 
! Отговори
пропаганда преди 12 години
това е списък на даржавите който най малко се дупятна мвф и банкерите,не винаги чуждите инвестиций са са добро.хората си пазят интересите на даржавите а крадливите еврей ги слагат в такива списъци.
17
0
 
6
 
! Отговори
пламен преди 12 години
преди по-малко от 3 месеца бях в Бразилия (моряк съм) и се заприказвахме с шофиора на таксито и човека сподели,че нищо не се е променило в Бразилия като заплащане, само дето цените им са високи (познато нали?!) и каза, че за нормален начин на живот трпбва да работиш на 2 места. само за пример давам 1 бира - 5$, колело тип лястовица 180$, сами си правете сметката при средна работна заплата 500$
16
0
 
10
 
! Отговори
Митак преди 12 години
Класацията нарочно е обърната, от най-добрите след десетте най-лоши натам. Така че Русия е не е втората най-негостоприемна, а деветата. Текстовете са доста интересни и изобилстват от данни...
15
4
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
И НА ПЪРВО МЯСТО - най-корумпираната! Това е особено важно за инвеститорите....
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия е втората най негостоприемна страна за бизнеса. Няма нищо чудно в това. Все пак, 'фасадна демокрация'. Бизнес там се прави само от комуноидните и приближените им.
13
9
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Правенето на бизнес в България изобщо не е трудно, но за търтей като теб мързела и простотията са непреодолима преграда за създаване на бизнес.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Италия, отваряне на фирма ви отнема от 8 до към 12 месеца ;)
11
1
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 10: Драги, последвай линка вместо да ми философстваш. И бих ти препоръчал ти да си отвориш зъркелите, но и да си затвориш устата. ОК?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИНКОГНИТО,ти май четеш ,както дявола евангелието!Бразилия,Русия,Индонезия са първите места по инвестиции!Отвори си зъркелите1
9
3
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 8: Пише:10. Аржентина9. Русия8. Бразилия7. Индонезияи т.н.Който иска да види останалите, ще си последва линка.
8
8
 
4
 
! Отговори
НИЩО преди 12 години
Не ходете на линка - там пише само че я Аржентина било кофти за бизнес и няма никаква класация, няма 10 страни, няма 5 лева
7
3
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Е, то това е целта да не разбереш нищо. И да си кажеш "еййй,имало и по-зле от нас". Ама всъщност не е много така.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,***, та чак дрънка тази статия!Нищо не се разбира и от статията и от инвестор бг!
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България къде е ? Щом не е в топ 10 сигурно е на почетното място най-отгоре , извън класацията...