Кои са изчезващите и новите професии?

Отговорът в "Бъдещето: Работодатели и кариера" на 30 септември
26 сеп 2024 11:08, Красимир Ангелов
9
Кои са изчезващите и новите професии?

Бързото развитие на AI, еволюцията на технологиите, новите пазарни изисквания и новите кариерни предизвикателства – всичко това и още актуални теми предстоят да бъдат обсъдени в специалната телевизионна дискусия на Bulgaria ON AIR „Бъдещето: Работодатели и кариера“. За втора поредна година изданието ще представи компаниите, адаптирали се успешно към новите тенденции в HR индустрията и изграждащи силен работодателски имидж. Дискусията ще се излъчи за зрителите на 30 септември в 19:30 часа. Модератор ще бъде Калина Донкова - журналист и продуцент на предаването „Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Дискусията ще започне като представи какво е взаимодействието между образованието и най-новите технологии. Проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на ВУТП, ще разкаже кои сектори предлагат на младите хора бърза реализация и високо заплащане и кои са иновативните програми, които дават възможност и познания за тези професии.

Агресивно настъпващата дигитализация, изчезващи и нови професии и по какъв начин обществените и демографските промени се отразяват на състоянието на трудовия пазар – по тези теми в „Бъдещето: Работодатели и кариера“ ще говори проф. Васил Киров, заместник-директорът на Института по философия и социология на БАН и председател на Общото събрание на БАН.

Димо Попов, мениджър на Gi Group България, ще обърне внимание на новите инструменти за осигуряването на работна сила. Тъй като Европа е пред огромно предизвикателство с недостиг на работна сила, експертът ще очертае какви са възможностите, които се откриват към България, за да се превърне в доверен и близък до Европа изпълнител и доставчик.

Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Mnemonica, ще разкаже на зрителите на Bulgaria ON AIR за индустриите, които генеративният изкуствен интелект вече променя, облачните технологии и fintech иновациите. Славчев ще обясни как се осигурява стабилна и сигурна комуникация, която е от съществено значение за поддържането на доверието и целостта на интелигентните свързани системи.

Гост в „Бъдещето: Работодатели и кариера“ ще бъде и Николай Павлов, Директор „Връзки с инвеститорите" и член на СД на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, който ще насочи вниманието на зрителите на Bulgaria ON AIR към финансовия wellbeing на служителите извън тяхната утвърдена заплата. Финансовото здраве се нарежда рамо до рамо с физическото и психическото в грижата за служителите зад океана, а в България темата също започва да набира популярност през последните години.

Какви са успешните практики за привличане и задържане на талантливи хора с предприемачески и спортен дух ще стане ясно от Милена Спанчелийска. Финансовият директор, заместник главен изпълнителен директор и член на борда на директорите в групата на Walltopia ще акцентира върху основните фактори, които правят една компания успешна и прогресивна.

Не пропускайте да научите как се променя светът, който познаваме, и как ще го поделим с изкуствения интелект – 30 септември от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

„Бъдещето: Работодатели и кариера“ ще се излъчи по същото време на www.bgonair.bg, www.dnes.bg и във Facebook страницата на телевизията.

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), Gi Group, Walltopia, Mnemonica и ЕЛАНА Фонд Мениджмънт.

Медийни партньори на мултиплатформения проект са Investor.bg, Dnes.bg, Az-jenata.bg и Rabota.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от Технологии
Мъск и SpaceX ще инвестират $15 млрд. във Виетнам
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Здравеняк с макаров преди 12 часа
Една позната се върна отново в Кипър.Опита се да работи в България след двадесет години трудов стаж в Кипър и каза, че тук експлоатират хората като роби.Върна се в Кипър да живее спокойно, като бял човек.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Простаците , мутрите и барабите яхнаха интелигенцията и чрез управляващите поробват хората срещу жълти стотинки и празни обещания в кавички тоест лъжи.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Новите професии са на участващите в дискусията. Те нищо не работят по принцип но получават заплати и то много добри. Техните фирми работодатели са измамниците. Цялата пасмина която обикаля студията е един вид престъпна дейност от гледна точка на морала и етиката. Те доведоха неолиберализма !
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Ще има автомати където си пускаш данни какво те боли и те ти дават направление за специалист или рецепта за здравната каса .Така наречените джипита са излишни .
5
2
 
12
 
! Отговори
Цитатът казва преди 13 часа
всичко: "Агресивно настъпващата дигитализация". Насилствена. Целта е контрол, не го крият. Нямаш право на избор. Изчезват обущари, енергетици, миньори, майстори. Дигитализацията отнема социални и трудови навици. Огромна измама, но добре платена от ЕС, 240 милиарда лева за дигитализация. Идва цифрово евро, цялата информация за живот, здраве, банкова тайна, какво ядеш, кога, къде, как, с кога. Но най-лошото е, че имат данни за децата ни. Една нормална фактура не получаваш, за да контролираш сметки
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Евроатлантизъм и капитализъм в действие .
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Станете депутати, няма да изчезне и ще лежите на гърба на народа.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Политическа *** е най-добре платената
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Дурналист е изчезваща.