Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До BASI MAMAT Абе защо умират мобилизирани руснаци в Украйна?
176
1
 
8
 
! Отговори
BASI MAMAT преди 1 месец
Трябва Тръмп да спре това Безумие . Няколко дрогирани Ръководители на Украйна изпращат млади момчета на Фронта с Оръжие произведено в Маями .Гледайте филма - На Западния Фронт всичко е Спокойно .
175
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 168 "Ами давам ти бе България,щом тук командва американското посолство" Муахахаха. С руски олигарси на ДС и зелени чорапи избирани от КГБ.
174
2
 
9
 
! Отговори
До 168 преди 1 месец
Ами давам ти бе България,щом тук командва американското посолство,а няма две пожарни на кръст да се справят с пожарите ,а иначе пари има за наглите украинци.Хотела им трябва да бъде еди си колко звезди,Абе ти турист ли си бежанец ли си ,та даже и не плащаш ,ама и да плащаш никой няма да ти търпи украинската наглост и простотия
173
3
 
9
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 1 месец
И с подкрепа и без подкрепа , фронта продължава да се движи на запад
172
1
 
5
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До Супер Шаман има средно 300 гледания на клип в "руския ютюб". :)))))
171
4
 
14
 
! Отговори
Екоцид преди 1 месец
По 100 хиляди снаряда се изсипват на ден в Украйна, в Газа за да убият 40 хиляди палестинци са използвани 80 хиляди тона снаряди-по 2 тона снаряд на жертва. Част от тези снаряди са с обеднен уран като добавим и десетки хиляди литра гориво на ден за военната техника се получава главозамайваща цифра вредни емисии, но никой не го е грижа важното е бизнеса с оръжия да върви, иначе избииват кравичките в ЕС за да не пръцкали и вдигали температурата на Земята. Сечта в Амазонка -климатика на планетата?!
170
3
 
12
 
! Отговори
Супер преди 1 месец
Ютуб блокира канала на руският певец Шаман,защото бил Руснак и пеел за Русия?!и той в протест направи многохиледен концерт пред американското посолство в Москва.
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Охооо. Иска ли питане....
168
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На това се надява товарищ Радев и подобните на него русофилстващи твaри. Със сигурност ще претърпят поредното си разочарование от любовта си към удна много чужда на България държава най-голяма по територия и толкова голяма по мизерия и злоба.
167
11
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Българин Абе що умират руснаци?
166
3
 
9
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
И нашите дУпетати какви неща обещават преди избори, а после само далавери за лично облагодетелстване. Помогни си сам за да ти помогне и Господ! Толкова с обещанията!
165
16
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Ти да видиш... Самия ти въпрос е породен от неграмотност. Няма такова нещо "страна под американска власт". Но има много страни, които са партньори на САЩ и просперират. Де факто целия Запад.
164
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
За обикновения човек, живеещ в Украйна, най-добре е всякаква военна помощ да спре, за да се спасят човешките животи там. В момента там никой няма право на глас. Единственото спасение на хората е да се опитат да избягат. Докато на власт има една хунта, която контролира с оръжие цялата държава и просто хваща от улиците хора, за да ги прати като пушечно месо на фронта, народа там няма надежда за спасение. Единственото спасение за човешките животи е спирането на парите от запада.
163
2
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 1 месец
До Българин. Ок, Я ми припомни ЕДНА страна, ПОНЕ ЕДНА дето да е под американска вкласт и да процъфтява.... Или то навсякъде копейки бре маммму стара. САЩ много искат да процъфтяват страните дето експлоатират ама все лошия лош Путин и копейките му пречат . А какво ще кажеш за любимите ти САЩ. ТАМ поне няма копейки. ТЕ процъфтяват ли ? Ахахаха. Гледал ли си АМЕРИКАНСКИ тв канали? Виждал ли си какво става в Филаделфия, в Сан Франциско, в Сиатъл? Цъфтеж, та се късат. Такова чудо и в Блатная НЯМА.
162
0
 
11
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
ШО ШЕ ПРАИ ЗЕЛЕ БЕЗ ДЕДО ?
161
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е Тръмп усети божията сила, и сега ще я наложи
160
0
 
6
 
! Отговори
do 166 преди 1 месец
До Анонимен ..Kolko още бази ще те задоволят мисир.
159
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Ти да видиш... "сигурно либийските копейки пречат. В Ирак където САЩ и ПАК англетата превърнаха страната в руини сигурно иракските копейки пречат." Поне се запознай с ФАКТИТЕ, другарю. В Либия основния терорист е поддържан от руснаците и в момента. В Ирак вършеят иранските милиции на съюзника на Русия - Иран. Как пък не се намери една "закъсала" страна в която да НЯМА копейки, които да се опитват да й "помагат"?
158
0
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 1 месец
Провал