Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
1
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До До217 "Ами посочих ти го" Мне, не си, затова използваш нищо незначещи фрази като "това твоето". Ясно е, че не си тук, защото можеш да използваш аргументи. Айде лека "работа" :))))
216
0
 
1
 
! Отговори
До217 преди 1 месец
Ами посочих ти го бе хем си мижитурка хем се мислиш за важен Разчленен
215
0
 
2
 
! Отговори
До 216 преди 1 месец
Да добре за това Зелето драпа все за НАТО,Ами като си толкова"за какво ти е НАТО сега
214
0
 
3
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Всъщност Блинкен казва,че отговорността за финансирането на Украина се прехвърля от САЩ върху останалите страни,които я подкрепят.
213
4
 
1
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До До 213 "това твоето" Кое, посочи го. :)))
212
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 209 "Тук" са нищожна част от украинците и повечето от тях с нищо не биха могли да помогнат на фронта така или иначе, тъй че манипулативните руски опорки не минават. Но в Киев ще ви отговорят на претенциите и то МНОГО ДОБРЕ ще ви ориентират.
211
0
 
5
 
! Отговори
До 213 преди 1 месец
Ами това твоето бе украинец Разчленен като варена кокошка дето от сутрин до вечер реве и проси обаче си мисли ,че е много велик
210
2
 
6
 
! Отговори
До 209 преди 1 месец
Кво да лъже бе май тук украинските нагляри не можеш да ги излъжеш да се бият за зеления наркоман и фантазии
209
3
 
0
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До До 204 "лозунг" Кое е "лозунг"? :))
208
2
 
2
 
! Отговори
До 204 преди 1 месец
Друг гол просешки лозунг имаш ли или ти така си ревеш и се чувстваш важен ,ама ние българите домати с колците не ги ядем нито картофите ги вадим с бомби
207
2
 
2
 
! Отговори
Фамилия Грийнбергер преди 1 месец
е Стара ЮдеюХазарска Фамилия! Съединените Ашкенаци Щати, няма да Изоставят Ашкенаци в Беда!!
206
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тони пее лебедова песен. Тази нощ се състоя телефонен разговор м/у бай Дончо и Просроченият. Тук нито дума. Чакате да падне таванът ли?
205
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 205"Ама що да ходи в Киев бе" За да се сблъска лично с опитите си да лъже.
204
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 190 "В Украйна останаха само тези,които не можаха да платят и да се измъкнат-това е истината." Мне - в Европа се изнесоха само тия, които са най-застрашени и тия с най-много пари - всички други са в Украйна. Фантазиите ти не са "истината".
203
1
 
4
 
! Отговори
До 205 преди 1 месец
Ама що да ходи в Киев бе украинец пишеш се българин, достатъчно е да видиш тук украинските бежанци колко им дреме за Украйна и му е достатъчно.
202
2
 
5
 
! Отговори
до 190 преди 1 месец
Стига с тази мантра,,умирали за Родината"!Тогава какво търсят милиони по цяла Европа и чакат друг да им извоюва имагинерната свобода.В Украйна останаха само тези,които не можаха да платят и да се измъкнат-това е истината.За това ги събират и бият като отказват по улици,фабрики,заводи.Избягалите от ада и да искат няма да има къде да се върнат.Запада вече иска да работят.Само тук-ядене и хотели на наш гръб,а са повече от 100000.Да започват работа.Който отказва-обратно.Твърде дълго ги издържаме.
201
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До до Не Българин "Каква родина бранят ве" Ми що не отидеш в Киев да ги питаш? Да ти обяснят. После ако се върнеш ще разказваш какъв е отговора.
200
5
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
До До192 "Като нямаш и Т-55 ще свършат работата" Затова ли Салавьов пищи, че го няма модерното оръжие на руснаците, щото " и това им върши работа"? :)))
199
2
 
2
 
! Отговори
До 199 преди 1 месец
То никой никъде не ги иска те за демокрация дрънкат и си мислят,че са на запад
198
2
 
10
 
! Отговори
до Не Българин преди 1 месец
Каква родина бранят ве *** ? Украйна е разпродадена на Блекрок, Монсанто и на още няколко компании. След като приключи всичко Украинците ще бъдат длъжници цял живот и с отнети територии. Само безмозъчни твърдят, че Укропите бранели родината си. Тези които са наясно, че държавата им е разпродадена и няма смисъл да умират избягаха и я напуснаха. Останаха бедните, зомбираните и тези които не знаят за какво става въпрос.