Ексмитничарка на път да остане без апартамент, магазини, милиони...

Комисията "Кушлев" отнема от Елка Владова над 2,5 млн. лв., три луксозни имота, а и мерцедеса й
20 яну 2009 11:41,
101
Ексмитничарка на път да остане без апартамент, магазини, милиони...
Снимка: bnt.bg

Бившата първа дама на Агенция "Митници" Елка Владова е напът да обеднее, след като Комисията "Кушлев" иска да й отнеме 2,5 млн. лв., натрупани от престъпна дейност.

Освен парите, чиновниците се прицелили и в няколко луксозни имота на Владова - апартамент от 178 кв. м на ул. "Дунав" в столицата и три магазина на "Джеймс Баучър".

До момента са запорирани 15 банкови сметки на известната с прякора си "желязната митничарка".

Запор е наложен и върху 188 хиляди долара.

През октомври 2007-а Владова бе осъдена на 1 година условно заради опита да си спести плащането на 9800 лв. ДДС и за използването на счетоводни документи с невярно съдържание.

"Горещо моля съда да ме оправдае", апелира тя пред магистратите в Русенския окръжен съд, но молбата й остана нечута.

Съдебното следствие срещу нея и приятеля й Димитър Попов започна през август 2006 година.

Двамата бяха обвинени в опит да избегнат плащане на ДДС в качеството им на управители на приватизираната фирма  "ЗИТА" ООД.

Владова беше назначена в митниците от служебния кабинет на Стефан Софиянски през 1997-а, но година по-късно бе уволнена от Иван Костов.

Тогава митничарката се прочу покрай убийството на Иван Тодоров – Доктора.

Медиите надълго и широко разтръбиха новината, че контрабандистът на цигари се е видял за последно с Владова, преди да бъде ликвидиран в джипа си.

Митничарката уреждала Доктора с покупката на огромна офис сграда.

Справка в ДАКСИ показва, че в момента Владова държи бизнеса с железа, внос от Украйна и Русия. В съдружие с Георги Камбуров върти фирма "Балкан - Стиил".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
О ооооо Горката женица - да и помогнем с SMS
39
0
 
0
 
! Отговори
Dr. Giggles преди 15 години
НЕ вече ни ги стрелят. А ги разфасоват за органи защо трябва да се похабяват органите, като може да се спасят на няколко човешки живота! Интересното е че сърцето се изхвърля или се продава на японците.
38
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
НИЕ ПОНЕЖЕ СМЕ *** И НЕ РАЗБИРАМЕ, ОТИДИ ДО ТАТАРЧЕВ 8лека му пръст/ ПИТАЙ ГО И НИ ИЗПРАТИ ЕДНА ТЕЛЕГРАМА ОТ ТАМ, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ И НИЕ.ЗА УМРЕЛИЯ ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО
37
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
която хрантути политици и партии чрез прочцент от взетите рушвети вземе да пострада от съдебното решение, ще повярвам, че и у нас има шанс за независима и обективна съдебна система.Ха дано тя повлече крак за всички престъпници, които другаруват с бандитите във властта и ограбват българската държава.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИСКАМЕ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЕС С ПРЯК КОНТРОЛ ОТ БРЮКСЕЛ НЕ ИСКАМЕ БЪЛГАРИ В УПРАВЛЕНИЕТО! ИНАЧЕ КОЛЕЛОТО КОЛКТО И ДА СЕ ВЪРТИ ВСЕ ЩЕ СМЕ ОТДОЛУ ВЪН ТРОЯНСКИТЕ КОНЕ НА МОСКВА!
35
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Не я е уволнявал Костов а Муравей Радев - тая е подопечна нему.Прокуратурата е нещо отделно и защо не е била осъдена може да питате Татарчев, лека му пръст.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тоя Кушлев много обича да юрка жени - с тях оправдава съществуването на институцията и себе си като шеф. Жените малко по - трудно заплашват със саморазправа и са най - лесните жертви, особено останали без покровители...Не че тая е цвете за мирисане де.*** да се захване и с по - сериозни случаи.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото и той е в кюпа. Ако я разнищи ще разнищи и себе си.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
*** Владова си бе човек на СДС.Всички началници на митници които тя назначи си останаха и чрез поставени лица се сдобиха с доста хубави имоти по курортите.Бе уволнена от Костов не защото не бе вярна ,а защото имаше по верни от нея.Като Костов я е уволнил за корупция , защо не и потърси съдебна отговорност още тогава ? Еми защото женицата знаеше прекалено много за него.
31
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 15 години
Толкова е омазана държавата, че не виждам начин в близките 20 години да стане правова. Почти съм сигурен, че госпожата ще оттърве наказателната отговорност, а имуществото ще й го оставят - "каквото било-било..."
30
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
СЕГА У МОМНТА ДА ПОКАЖАТ СЪДЕБНАТА ВЛАС, КАК СЕ ОСЪЖДА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА, НО ПАК НЯМА.А ТОКУ ВИЖ СТАНЕ ЗАДА ЗАМАЖАТ ОЧИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.ЕЛАТЕ НА ПРОТЕСТА НА 21.01. ОТ 15. 00 ЧАСА ДА ОСЪДИМ НИЕ НАРОДА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, ЩОМ НЯМА СЪД ЗА ТЯХ
29
0
 
0
 
! Отговори
дъртото ченге преди 15 години
Една от малкото хубави дребнотии на Костов!
28
0
 
0
 
! Отговори
DAATH преди 15 години
Marsh BEGOM v Sibir ! MARSH ! ! ! Komunistite NQMAT pravo da se obajdat ! VYN !
27
0
 
0
 
! Отговори
Човечец преди 15 години
Коментара ми беше 20!! Защо истрихте написаното от мен?? Язък, че съм си сложил вашата страница за Начална!!!!! Е, махам я!!!Смотана държавица....
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да е само тя!нека да накарат определени държавни служители да декларират не само какво нямат/както се получава/А КАКВО ПРИТЕЖАВАТ БЛИЗКИТЕ ИМ РОДНИНИ-И ЩЕ БЛЕСНАТ МЕСТА ПО МОРЕТО,ЛУКСОЗНИ КОЛИ И Т.Н. НА БАБА ИМ ИЛИ НА НЕРАБОТЕЩИ ДЕЦА.АМА МИТНИЧАРИТЕ,КОИТО СА БОГАТИ,МНОГО ЗНАЯТ!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
куку- *** червена,пак ли изпълзя бе твойта м....ей- няма да се оправим докъто и последният червен *** не отиде при сталин....
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tazi mrysna komunisti4eska mutresa. OBRATNO V SIBIR NEZABAVNO ! ! MAR6 MAR6 !
23
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
"===Владова беше назначена в митниците от служебния кабинет на Стефан Софиянски през 1997-а, но година по-късно бе уволнена от Иван Костов.===но не виждам защо от 2006г червената съдебна власт не я е осъдила!Но в правителството на Костов бяха внедрени не един и двама червени ночерклатурчици!за 4г трудно му бе да се освободи и да потърси отговорност от тези хора..На първо място трябваше да спасява България от колапса в икономика..финансовата криза...Управлението му бе бойкотирано и до днес обществеността се манипулира..
22
0
 
0
 
! Отговори
6to taka be mime преди 15 години
ejednevie bate,ejednevie.vsi4ki znaem za kvo stava vpros ama tezi deto imat vazmojnostr ne6to da napravqt ne6tat...
21
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУ БКП-ЧЕРВЕНАТА преди 15 години
ТАЯ ДА НЕ СЕ Е ИЗКАРАЛА ПОЛИТИЧЕСКИ РЕПРЕСИРАНА ! БАНДИТИТЕ ОТ ДС ЯК БИЗНЕС СА И ДАЛИ ! НО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА ЗАТВОР ! НО И КОНФИСКАЦИЯТА НЕ Е МАЛКО НАКАЗАНИЕ , СТИГА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ! А ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ МАФИОТИ НА КОБУРГА И серГЕЯ НЕ ОВЪЛНЯВАТ ? ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КОСТОВ И ДСБ ! САМО КОСТОВИСТИТЕ СА ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЙЦИ И БОРЦИ СРЕЩУ МРАКОБЕСНАТА КГБ - ДС МАФИЯ ! НО ИМА НАЧИН КАК ДА ГИ ПРЕБОРИМЕ - С ТЪМНОСИНЯТА БЮЛЕТИНА НА Д С Б !!!