Бившият кмет на Омуртаг на свобода под "парична гаранция"

Досега той бе под домашен арест
16 сеп 2024 15:22, Стела Стоянова
1
Бившият кмет на Омуртаг на свобода под "парична гаранция"
Снимка БГНЕС, архив

Търговищкият окръжен съд измени мярката за неотклонение на бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група, като уважи искането на защитата и промени досегашния му "домашен арест" в по-леката мярка "парична гаранция" в размер на двадесет хиляди лева, съобщиха днес от съда.

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в град Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по чл. 282 /престъпления по служба/ и др. от НК, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода" повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, твърди обвинението.

Съдебният състав счита, че към момента предположението за съпричастност към извършеното деяние не е разколебано или отслабено. След извършената нова преценка на всички обстоятелства, свързани с изменението на първоначалната мярка за неотклонение „домашен арест", взета от Окръжния съд на Търговище през месец март т. г.,съдът сега прие, че опасността обвиняемия да извърши престъпление вече не е реална, а само хипотетична. Това важи и за възможността на обвиняемия да повлияе на разследването, тъй като свидетелските показания вече са събрани.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Междувременно в Омуртаг ще има нови избори за кмет, тъй като миналогодишният избор на Ешреф Ешрефов бе касиран заради изборни нарушения, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Темида
Прокуратурата и разузнаването на съд за 1 млн. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На изборите пак ше го изберат за кмет - щото краде ама и дава на турците... А Тиквата само краде :)))