Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората

Петимата обвиняеми получиха общо 82 години затвор
5 авг 2009 12:36,
213
Потвърдиха присъдите за смъртта на Чората
Обвиняемите за смъртта на Чората. Снимка: БГНЕС

 

Военноапелативният съд потвърди осъдителните присъди по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Мирослав Писов получава 18 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими – Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски – по 16 години затвор.

Те бяха признати за виновни за това, че са причинили смъртта на Чората, при това той е бил в безпомощно състояние, а смъртта е била причинена с жестокост.

С това решение апелативните съдии потвърдиха решението на Софийския военен съд.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му от полицаи в рамките на специализираната операция "Респект".

Dnes.bg припомня, че първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Още по темата

След намесата на чичото на убития, който е влиятелен функционер в ДПС, бе проведена повторна медицинска експертиза, която доказа, че Ангел Димитров е починал от удари.

В обвинителния акт бе записано "предумишлено убийство". Тогава последва и среща на тогавашния вътрешен министър Румен Петков с чичото на Ангел Димитров.

Много бързо след тежкия инцидент бе отстранено ръководството на благоевградската полиция.

Полицейските сводки свързват Чората с местния лихвар и нарочен за наркобос в Благоевград Васил Горчев – Кьоравия, който бе застрелян от снайперист посред бял ден пред хотел "Ален мак" на 20 януари 2005 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Във всеки град хората знаят кои полицаи работя за тези ,които уж трябва да ловят.Във всяко управление полицаите знаят кои от колегите им се трудят за престъпниците.Като искат уважение да си прочистят редиците -работа за няколко дена.Гледам ги на снимката и са точно такива каквито ги знаят хората от Благоевград.Те трябва да следят закона да се спазва ,а не да раздават правосъдие на улицата.До сега всички разкрити банди се оказа ,че се ръководят от ченгета или са пълни с такива
109
0
 
0
 
! Отговори
вв преди 14 години
кой какво си е дробил да си сърба...
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
с водния пистолет ли ги стреля като зи започнал още като хлапе работа
107
0
 
0
 
! Отговори
едно ченге преди 14 години
Не ми казвай какво да работя,това съм работил цял живот.Бях хлапе когато започнах работа и съм вкарал не един гад в затвора.Освен това съм спасил и не един и два живота,на хора като тебе-които не познавам и никога преди не съм виждал,при това с риск за моя живот.А камерите знаеш къде да си ги завреш-не че са излишни но когато ти опрат ножа в гърлото камерата няма да ти е особено полезна.
106
0
 
0
 
! Отговори
Не ченге преди 14 години
Г-Н ЧЕНГЕ, ако така ще си вършите работата, верно, по добре не я вършете! Аз, като един нормален гражданин, някак си по мога да приема, да бъда убит от човек като Чората, от колкото от такъв като вас! Такъв, който трябва да ме пази! Нали това е вашата рабата, да пазите хората, не да ги пребивате до смърт?! Затова и напълно заслужени са присъдите на тези брутални убийци! А това дали Чората е бил или не е бил престъпник, няма нищо общо! Не се правете, че не разбирате!
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми като имаш семейство ходи да работиш нещо друго за да ги изхранваш,в повечето случаи и 1 камера върши повече работа от вас.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А нещо като служебен номер да искаш да съобщиш?
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти ако имаше дъщеря и тя бъде изнасилена от Чората, дали ще си толкова ужасен от полицейската постъпка? -------------Аз например бих бил също толкова ужасен от полицейската постъпка. Тези хора не са отмъщавали за нещо, просто са го убили от бой. Дълбоко се съмнявам, че им дреме за нечия дъщеря или за нечий син-наркоман. Между другото имаш много жалка душица, ако си мислиш, че в такъв случай някой трябва да отмъщава вместо тебе. Не ти ли стиска сам да го очистиш?
102
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 14 години
знаеш ли защо защото тъпите полицаи трябва да служат за пример на обществото а не обратното
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
edna dobe svur6ena policeiska akcia vodi do zatvor za policaite samo v BG
100
0
 
0
 
! Отговори
едно ченге преди 14 години
Господин Косев,благодарение на Този състав на Военния съд и на чичото на Чората,отсега нататък когато Вие или хора като Вас бъдат нападани,изн асилени,ограбени или убити,хората като мен няма да си дават много зор за да ,,залавят,,извършителите,защото ако случайно някой от тях е много болен и умре в ръцете ми,аз ставам гадно ченге,убиец *** и т.н.Да ви е честиото новото положение,сега вече Бог да ви е на помощ.Полицията няма да смее не защото не иска и неможе а защото и ние имаме семейства.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това е първоначалната версия предполагам, щото според новината, след проовеждането на изисканата втора експертиза се оказало , че не само са в пряка връзка ами са и първопричинител на смъртта, въпросните травматични увреждания
98
0
 
0
 
! Отговори
Do Косев преди 14 години
Znachi da razbiram ot komentara ti che policaite sa nai golqmite bandiugi taka li?Priatelche mai mechtata ti e da se vozish vav limuzina sas tamni stakla a?Mechtata ti e da podragavash na nqkoq mutra.Tuk govorim za spravedlivost neka vlezat NO osven tqx zashto nikoi ne kaza za drug takav primer be da sa osadili nqkoi za ubiistvo i da legi tolko
97
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 14 години
До г-н НикойИ кво сега - всеки сам да се спасява - улично правосъдие, това ли е решението. Полицаите да убиват наред арестантите, щото видиш ли съдебната система издиша!
96
0
 
0
 
! Отговори
Васил Митов преди 14 години
До 93, 94= Вижте, казах Ви!Това, че казвам каква е истината, не означава, че не обвинявам чората!Напротив!За 94= не го познавам и никога не съм го виждал!Тук роптая с/у начина на действие на полицията!2ма го държаха за 2те ръце, докато единия го удряше с краката си в корема, а той просто се беше отпуснал!92= да добре пич:) Знам много добре какво къде и колко студентки има:) Въпросът ми е-Полицаите неможаха ли да изчаакат да влзе във входа?!А го подкараха на тротоара?!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредното петно лепнато от военните върху жалките остатъци от правосъдната ни система. Цитат от присъдата - Установените при пострадалия травматични увреждания са му причинили болки и страдания, те са довели и до повишаване на възбудата му, но категорично не са в пряка причинно-следствена връзка с настъпването на смъртта, тъй като нито една от травмите, а и всички в съвкупност не са в състояние да причинят смъртта му.
94
0
 
0
 
! Отговори
Косев преди 14 години
Задължение на полицаите е да хванат заподозрения, а не да изпълняват смъртна присъда насред улицата в Благоевград, нали така? Браво на съда, че ги е осъдил тежко. Само така може да се прочисти полицията от всичките ***, които са се наместили и си мислят, че могат да колят и бесят. Защото сред полицаите има и достойни хора, а не са такива жалки *** като осъдените
93
0
 
0
 
! Отговори
ганьу до 75 преди 14 години
Взе ми го от устата,100000% си прав тук повечето *** подражав и се подмазват на известни бандити,хвалят се кой познават! Не народ,а *** е казал поета!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 14 години
Ти ако имаше дъщеря и тя бъде изнасилена от Чората, дали ще си толкова ужасен от полицейската постъпка?
91
0
 
0
 
! Отговори
Do Mitov преди 14 години
Pitam zashtoto i az sluchaino bqx na kupon tam nali znaesh che e palno sas studentki i znaesh li kvo se chuvashe-UTEPAITE GO BE D.....BA I NARKOMANA