Адриян получи 6 години затвор за смъртта на Ани и Явор

Няма да има право 9 г. да управлява моторно превозно средство
Обновена: 4 юли 2024 18:40 | 4 юли 2024 17:00, Анисия Иванова
73
Адриян получи 6 години затвор за смъртта на Ани и Явор
Снимка: БГНЕС

Шест години затвор при първоначален общ режим за шофьора Адриян Антонов, прегазил Ани и Явор в София.

Софийският градски съд (СГС) осъди на девет години лишаване от свобода Антонов. След като на разпоредителното заседание на 19 юни подсъдимият направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратеното следствие, а съдът се съгласи, присъдата му ще бъде намалена с една трета. Така признатият за виновен ще лежи шест години в затвора, а наказанието ще бъде изтърпяно при „общ режим“.

Малко преди заседанието на съда започна протест с искане за справедлива присъда. Родителите на Ани и Явор заявиха пред медиите, че не са съгласни с решението на съда и ще обжалват пред Апелативния съд.

„Как ще спрем тези безумия по пътищата? Две убити деца, шест години затвор. Това е срамота, това е подигравка. За това във Франция дават 30 години, в някои страни се лежи до живот“, каза бащата на Явор.

От името на семействата на Ани и Явор заявявам, че ще обжалваме присъдата, тъй като тяхната смърт напълни улиците с хора, залата също беше пълна с хора, които искаха да окажат подкрепа и съболезнования за това, което се случи. Считам че трябва да се даде ясен сигнал, че така не може, заяви адвокатът Илия Тодоров. По думите му след катастрофата са въведени законови промени, които са довели до увеличаване на предвидените наказания. Адвокатът обясни, че съгласно измененията, се вдига долната граница на предвиденото наказание от пет години, вместо три, както беше досега. А горната граница е 15 години лишаване от свобода.

БНТ информира, че Антонов няма да има право 9 години да управлява моторно превозно средство.

Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека на столичния булевард „Сливница“ преди година.

Обвиняем за смъртта на Ани и Явор е 18-годишният Адриян Антонов. Експертизи показаха, че в момента на сблъсъка, той се е движил с около 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Темида
Съдът прекрати делото за ареста на Нико Тупарев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Емигрант преди 1 ден
Само си представете той бил ОБЕЩАЛ, че повече няма да прави така, ха ха ха, ами те и политиците ви преди всеки избор ви ОБЕЩАВАТ, че повече НЯМА ДА СТЕ БЕДНИ И МЕРКИ ДОРИ ВИ ПРЕДСТАВЯТ...сега бедни ли сте - БЕДНИ СТЕ ДОРИ НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕС, след 6 години този убиец като убие пак на пътя, пак ще ви ОБЕЩАЕ СЪЩОТО, защото сте "толерантни" търпеливи балъци !
49
0
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 1 ден
Мъртви са две млади души, а убиецът получава 6 г.все едно, че е обрал един кокошарник ! С такова правосъдие изобщо не е за учудване, че милиарди са обрани от тези които ви управляват и създават законите и сте най-бедни защото никой не протестира на площада, а само тук мрънкане и даване на акъл !
48
0
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 1 ден
Убиецът е добро момче, разкайва се, което му намалява присъдата, няма предишни провинения, и обещава, че няма да допусне такова повторно провинение! Достатъчно за нашата мила съдебна система, да му даде минимална присъда! Все пак човекът е жив, има още живот пред него, а умрелия.. бог да го прости! Каквото ни е образованието, такова ни е здравеопазването, такова ни е и правораздаването! Според мастита "доцентка" Консулова в УСБАЛ по онкология, за пациента е направено "най-доброто", ама не е жив
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен....В България няма правосъдие, това и Марковски го казва. Макар че в този казус се държа грозно, като обвини убитите, че са употребили алкохол?! -----///----- Много ясно, че са употребили и в такова състояние половината вина си е на пешеходеца. Ако не бяха пияни и най-вероятно и надрусани, щяха да видят колата. Това е прав участък на широк булевард, трябва да си съвсем изключил, за да останеш пред кола, която идва към тебе със 100 км/ч
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това е неумишлено убийство, какво искате - да го застрелят ли? Да не говорим, че загиналите "деца" беха едни едни 30-годишни, татуирани пияндета, връщащи се от купон по малките часове и кой знае какво са правили по булеварда. Аз като им видях снимките и историите, съм почти сигурен, че са били минимум на марихуана, по това време на нощта.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Tova se kazva pravosydie toj sydia imali deza vnuzi da nu se vyrne troino
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Значи догодина ще е свободен! Едната година на процеса се признава като се приспада от присъдата и за чисто минало и добро поведение ще го пуснат предсрочно
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Присъдата е 9 години, но се намалява с 1/3. Съвсем нормална. В никоя нормална държава не дават 30 години или доживотен за ПТП с жертви заради превишена скорост.
42
2
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 дни
нежничко ми се вижда момчето , ше му се обърне по специално внимание
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ужасен случай, ама младежа леко се е измъкнал, Иванчева за някакви 70к лева и дадоха повече (друг е въпроса дали е виновна).
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Съдията, съдията е пети клас. Какви са тези смешни присъди за убиец, къса ни законите. По света за такива неща ликвидират престъпници, и ако някои съдия се осмели да пипне в кацата с меда главата на дръвника със престъпника креолец. дъното дъното сме изкопали
39
2
 
4
 
! Отговори
Кармазъ Сикмиш преди 2 дни
Нищо де, важното е че полюцайците вече карат чистак-бърсак нови баварки. Айде много сладки сънища да сънуват в тях.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този търбух в бяла риза не е от салатки. Колко ли адвокатски такси, са платили родителите на убиеца, на пътя, само Господ знае!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В България няма правосъдие, това и Марковски го казва. Макар че в този казус се държа грозно, като обвини убитите, че са употребили алкохол?!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В България няма правосъдие, това и Марковски го казва. Макар че в този казус се държа грозно, като обвини убитите Ани и Явор, че са употребили алкохол?!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По непредпазливост е карал със 100, а не с 50? Двойно по-бързо от разрешеното е шофирал, два живота е погубил = на 3 пъти по-малка присъда от максимално предвидената в България... Логиката обяснете, драги съдии!!!!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пращайте го на фронта в украйна този ***
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
6г е несправедливо за убийство на 2 млади в началото на живота си! освен това ще го пуснат след 3.
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако беше блъснал на бойко борисов внучето пак ли 6 години щяха да му дадат?
31
0
 
15
 
! Отговори
И какво ? преди 2 дни
След 9 г. ( сигурно ще са най-много 4-5 г.) тоя красавец отново ще седне зад волана ( законно) и ще мачка на воля невинни хора ! Как ще му дадете отново да кара тоя убиец ???? Вие луди ли сте ??? Или България е раят на лудите , некадърните и престъпниците!