Трактора остава на топло

Софийският апелативен съд остави в ареста Алексей Петров
18 фев 2010 21:05,
163
Трактора остава на топло
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд остави в ареста Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Двамата, заедно с още петима души, бяха арестувани миналата седмица при операция "Октопод".

Антон Петров - Хамстера и Николай Велков излизат от ареста, но ще трябва да броят по 20 000 лв всеки, тъй като съдът им наложи мерки за неотклонение "парична гаранция".

За останалите трима - братята Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците) и Момчил Кръстев, Софийският апелативен съд прецени, че не са налице достатъчно доказателства за съпричастността им към престъпната група и ги освободи срещу "подписка".

Магистратите не приеха като доказателства по делото редица материали, предоставени от прокуратурата, сред които справките от ДАНС, протоколът от обиска при задържането на Марчело Джотолов, публикации в пресата, както показанията на всички работещи като масажистки, стрийптизьорки и компаньонки.

Съдът не прие като доказателство и показанията на Любомир Димитров - Гребеца, който е обвиняем за участие в групата за отвличания „Наглите“.

На излизане от съдебната зала Алексей Петров определи решението на съда като справедливо.

Надявам се, че подозренията срещу мен ще отпаднат на следващия етап, коментира Трактора.

Адвокатът на Алексей Петров Васил Василев заяви, че решението да бъдат освободени петима от задържаните „прави чест на българския съд“.

„Не мислехме, че съдът ще прояви тази обективност да освободи петима души“, коментира той.

Според него липсват доказателства за участието на Алексей Петров в престъпната дейност, а показанията срещу него се базират само на устни показания.

„Твърдения за пране на пари, данъчни престъпления и т.н. се приемат само на базата на гласни доказателства, без да има какъвто и да е документ за това“, каза адвокат Василев.

"Цветанов и Костов като Народния съд"

За днешното си решение Софийският апелативен съд заседава повече от два часа.

"При такива акции на ДАНС и МВР, който иска да намери нещо, ще го открие“.

Така на влизане в съдебната зала Алексей Петров коментира информацията, че при обиските  в басейна "Спартак" са открити документи на ДАНС.

"Притеснявам се, че Цветан Цветанов и Костов произнасят присъди като Народния съд през 1945–46 г. Това ги поставя в много особена ситуация и може би това ще наложи да ми изфабрикуват доказателства“, допълни Алексей Петров.

По думите му една от причините, заради които бе арестуван, е, че последователно е изразявал несъгласието си с икономическата политика на държавата. Той каза още, че е пратил документ до финансовия министър Симеон Дянков, в който е посочил конкретен модел за сваляне на лихвите в страната.

"Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система. Вместо отговор в законовия срок от вицепремиера, получих арест“, добави Петров.

Началото на Октопода

Dnes.bg припомня, че Алексей Петров и още 13 души бяха арестувани на 10 февруари при операция „Октопод“.

Прокуратурата поиска постоянен арест за 7 от тях – Алексей Петров, Антон Петров – Хамстера, Марчело Джотолов, братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков.

Още по темата

Те са обвинени за участие в престъпна група, занимавала се с редица престъпления – от изнудвания, рекет, склоняване към проституция, до пране на пари и източване на средства от комбината „Кремиковци“.

На 12 февруари Софийският градски съд ги остави  в ареста.

Неприятни въпроси и за Борисов

Преди два дни мафиотските афери около Алексей Петров станаха обект на публикация в германския всекидневник Зюддойче Цайтунг, съобщи Дойче веле.

Кръстникът се казва "Трактор", пояснява авторът на материала Клаус Брил.

Брил разказва за акцията "Октопод" и свързаните с нея обвинения към предишния премиер Сергей Станишев, че е подкрепял Алексей Петров.

На неприятни въпроси е изложен и сегашният премиер Борисов - отбелязва още авторът, като съобщава, че според някои предположения ставало дума за разплащане на стари сметки между него и бившия му бизнес партньор Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви ги бълнуваш бе - щял да бъде освободен Има да чакаш
13
0
 
6
 
! Отговори
ххх преди 14 години
Осигуряваме му нелегална квартира
12
1
 
9
 
! Отговори
вълк преди 14 години
Много си прав - няма съдебна система няма дтржава.
11
0
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Добре де, тея всичките дето ги пусакт, с какво основание?!? Точно те ли няма опасност да се укрият??? А малкия Маргин де е? Защо по дяволите ги пускат тея, а само Трактора остава, и то не се знае до кога?!? Ами ако пуснат и него другата седмица?! КАкво да коментираме?? Никой от тях няма и да стъпи в съд вече...само болни и амнезия ни чака...а хиляди човекочасове и пари навятъра!!!
10
7
 
10
 
! Отговори
Добри Божилов преди 14 години
Съдът шамароса Цветанов и бойковщината като пусна 5 от 7 пипала на "Октопода", отхвърли почти всички доказателства и остави Ал.Петров поради простата причина, че него нямаше как да го пусне. Остави възможния минимум в настоящата PR ситуация. Скоро май фен-клубът на Алексей Петров ще нарастне още )) Бързайте, не останаха места... ***.facebook/pages/Aleks-Petrov-spionin-traktorist-mafiot-politik-biznesmenfen-klub/309616691143
9
2
 
1
 
! Отговори
krass преди 14 години
Ei carvul , koi si ti be da pita6?
8
0
 
1
 
! Отговори
клуона преди 14 години
гледайте следващата седмица втората част на ЕКШЪН КОМЕДИЯТА "ОКТОПОДА ОТВРЪЩА НА УДАРА"в нето се появяват артистки и артисти учавстващи в порно сцени!следва договорка и присъждане на парична компенсация на героя!Ген.-лейтенант Горбунов: Този цирк ще свърши утре с пускането на Алексей ПетровДата : 10 Февруари 2010 г. 17:11 ч.Последна редакция : 10 Февруари 2010 г. 17:52 ч.Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов.На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не", предаде КРОСС.Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение".Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: "След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък".Той добави: "Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".Яворе,дърво такова виж какво изрових в нето!пак ли катеричка е замесена?къде блееш?дамите са по опасни от измислените ти нет педофили!Тарикат Трактор не писка, когато получава Октопод за закускаБаретите най-после бяха пуснати срещу Алексей Петров-Трактора отдавна му бяха мераклии. Точеха му се от години още от времето на Бай Добри. Жандармеристи окупираха басейн Спартак. И отмениха външните, които от месеци нюхат в тази обител. Днес е един прекрасен ден и за Десислава, съпругата на министър Цветан Цветанов. Пипалата на Октопода може да са навсякъде в държавата, но когато бъркат под полата на височайши съпруги, бият през пръстчетата. Пак добре защото едни други фигури просто поръчват показни разстрели. Така че днес е един прекрасен ден и за Алексей Петров-Трактора да пита Златко Баретата, който е вътре, но все още е жив. А не е ровичкал под полата на Цветелина, да речем. И така...
7
1
 
13
 
! Отговори
Dino преди 14 години
Време е да вземем сопите!То друго и без това май нямаме.Бой по душманите!
6
0
 
1
 
! Отговори
hudojnik преди 14 години
gadna musura,syarna kiselina za tebe.
5
0
 
6
 
! Отговори
toni преди 14 години
moje i ubiistva da ima tiya dni.
4
1
 
18
 
! Отговори
гольо преди 14 години
пак ги пускат, сега става напечено
3
5
 
16
 
! Отговори
иван преди 14 години
Абе интересни неща говори Алексей, за писмо което Дянков не отрече, за банкови интереси, питам ако алексей бъде освободен какво правим с бойко
2
4
 
20
 
! Отговори
възмотен преди 14 години
тази държава има вече само един проблем СЪДЪТ. Тази институция я ненавиждам.Сега само гледаяте останалите двама ще излязат и те.
1
3
 
15
 
! Отговори
ivanov преди 14 години
parvi sam,nali.hlyab ne sam yal za da chuya tazi hubava novina.