Тайните на Октопода, погледнати на Запад

Трактора иска среща с US посланика; прошка за дребни бандити, ако пропеят; неприятни въпроси за Борисов
17 фев 2010 21:35,
125
Тайните на Октопода, погледнати на Запад
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров е поискал среща с американския посланик в София „поради политическата респресия срещу него“.

В сряда посланик Джеймс Уорлик е получил собственоръчно написана молба от Алексей Илиев Петров с настоятелно искане за среща, твърди адвокат Румяна Радкова.

Петров е уведомил американския посланик, че срещу него се извършва политическа репресия и се води несправедлив процес.

Аз лично депозирах молбата, заяви пред агенция БГНЕС Румяна Радкова. Тя е един от адвокатите на бившия служител на ДАНС.

В четвъртък Софийският апелативен съд ще заседава по мярката за неоклонение “задържане под стража” на Алексей Петров.

Съдебното заседание е по жалби на Петров и още шестима задържани по време на операция “Октопод”.

Обвиняемите обжалват определението на Софийския градски съд от 12 февруари.

Прошка за дребните престъпници, ако пропеят за шефовете си

Междувременно агенция Франс прес съобщи в репортаж от София, че главният прокурор  Борис Велчев призова за специални мерки в борбата срещу организираната престъпност.

Предлагаме създаването на специализирани структури на прокуратурата и съда, които да се занимават с организираната престъпност - заяви Велчев пред чуждестранни журналисти в София.

Още по темата

Съдебните процедури трябва да бъдат опростени, за да водят до по-бързи присъди, а обвиненията срещу дребните престъпници може да бъдат анулирани, ако те се съгласят да свидетелстват срещу техните началници, допълни главният прокурор.

Прокурорите и полицейските началници посочиха, че има около 300 ключови подземни босове в България, съобщава още агенция Франс прес.

Неприятни въпроси и за Борисов

Мафиотските афери около Алексей Петров станаха обект на публикация в германския всекидневник Зюддойче Цайтунг във вторник, съобщи Дойче веле.

Кръстникът се казва "Трактор", пояснява авторът на материала Клаус Брил.

Брил разказва за акцията "Октопод" и свързаните с нея обвинения към предишния премиер Сергей Станишев, че е подкрепял Алексей Петров.

На неприятни въпроси е изложен и сегашният премиер Борисов - отбелязва още авторът, като съобщава, че според някои предположения ставало дума за разплащане на стари сметки между него и бившия му бизнес партньор Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом и министра на правосъдието се изказа отрицателно за начина и мотивите,поради които Трактора е тикнат вареста ,значи нещата намирисват-дейсва се бързо,на пожар и без много да се мисли !
115
2
 
6
 
! Отговори
За ПОСЛЕДСТВИЯТА преди 14 години
Такаа .. и сега след оповестената "среща", ако на Трактора му сменят ареста с домашно пребиваване ще видите следните последствия:- Б.Б ще стане по-тих от водата и по-нисък от тревата;- "България" ще е особенно сговорчива по приемане на американския антируски "щит" и проекта Набуко ;- *** Костов доволно ще потрива ръчички ...
114
0
 
1
 
! Отговори
Prestapnik-dreben преди 14 години
3a 6efa poka3no naka3anie- dojivoten 3atvor. Rabotexme 3dravo 3a jalti stotinki...
113
1
 
10
 
! Отговори
ГОЛЕМИЯ преди 14 години
КАКВО НАХАЛСТВО ,ДЕМЕК АЛЕКСЕЙ ЩЕ ИСКА ПРОШКА-УНИВИНЯВАНЕ, ЧЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕСЛЕДВАН.АБЕ БАТКО АЛЕКСЕЙ ,ДО СЕГА СИ ПЪЛНЕШЕ ГУШАТА.КАКВА ПАРВЮНИЩЕНА?СЕГА ЩЕ СЕ СРЕЩА С АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАНИК,ЗАЩО НЕ И АРМЕНСКИ ПОП ДА ТЕ ПЕЕ ,ЧЕ СИ СЕ УПЛАШИЛ!
112
1
 
5
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
"Прошка за дребните престъпници, ако пропеят за шефовете си."Ne mi se vqrva,tai kato mnogo rqdko nqkoi bi se saglasil da svidetelstva.Tuk nqma za6tita na svidetelite,nqma anonimnost,taka,4e ako nqkoi"propee" riskuva da bade ubit.Za6to mislite,4e svideteli se otmqtat ot pokazaniqta si?Ot stah,estestveno!Pak i za kakvo da si otvarqt ustata,kato hem 6te gi ubiqt,hem 6te pusnat mafiotite na svoboda?!...
111
0
 
3
 
! Отговори
Разсъждаващ преди 14 години
Ега ти форумците. Умувате като слепи баби над детското легло ,какво е бебето ,пък то го няма там. ДС са гола вода ,след като вие знаете всичко за престъпниците. ГОЛЕМИ НАИВНИЦИ.
110
1
 
10
 
! Отговори
Ал преди 14 години
А днес Цветелин Кънчев е поискал среща с премиера на Индия!
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да се замислим,след като маффията прибира голям процент от печалбата на фирмите,как тогава работодателя да ти дава голяма заплата?????Съд,бесилка,или коршум,но като в Китай за сметка на роднините да са патроните.
108
7
 
13
 
! Отговори
КАЛИНА преди 14 години
НЯМА ДА Я ФАНАТ ЗАЩОТО ТОЙ СЕГА Е ВЛАСТТА! НАЛИ ГО ИЗБРАХТЕКАКВО СЕГА/?? И ТОВА ДЕТО ЛЪЖАТ ЗАДЪРЖАНИТЕ ЧЕ АКО ПРОПЕЯТ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ! ПЪЛЕН ФАРС! ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ ЗАТВОРА ШЕФОВЕТЕ ИМ ДА ВЛЯЗАТ! АБЕ ТИЯ ПРОКУРОРИ ВИДЯХА *** НАРОД И ДАЙ ДА ГО ДЕИСТВАМЕ1 КОЙ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ СЛЕД КАТО НАТОПИ ШЕФА СИ? ВИЕ СТЕ НЕНОРМАЛНИ! НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ СТИГА СТЕ ГО ПРОЖЕКТИРАЛИ С ТИЯ ЗАЩИТЕНИ СВИДЕТЕЛИ, НЯМА ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ САМО ЛЪЖЕТЕ!!
107
13
 
16
 
! Отговори
аутч>!< преди 14 години
а медузата "бойко" кога ще я фаните бе
106
0
 
5
 
! Отговори
петров преди 14 години
Все НЯКАКЪВ член сме! :)
105
0
 
9
 
! Отговори
П. Мафани преди 14 години
Никакъв член не сме! Като се оплакахме от гръцките враждебни и незаконни действия, казаха че това бил двустранен въпрос! А в отговор на гръцкия дефицит, предизвикан от недопустими машинации, наградиха Гърция като &#1117; обещаха помощ!
104
0
 
2
 
! Отговори
петров до 101 преди 14 години
Под "изпуснал нервите" имах предвид писмото му да американския посланик у нас. Не мога да събера /а нямам и зор!/ 2 и 2 и да проумея такава реакция. Вероятно смята че информацията за неговата дейност е дошла от САЩ , което не е чудно, и смята да я обори. Няма друга логика. Правата си като обикновен гражданин по-лесно и ефективно може да защити пред евроинституциите. Все пак сме някакъв член на ЕС.
103
2
 
7
 
! Отговори
петров до 101 преди 14 години
Когато някой звъни, ***, блъска по врата ти и вика "Полиция, отвори!", ти ще излезеш гол, нали! Знам че е казал " Спокойно, чаках ви." но го е казал с усмивка и напълно запазил хладнокръвие. Защо сега се паникьоса и започна да си изпуска нервите е друг въпрос.Според мен е умишлено пусната невярна информация за причината за ареста, която така или иначе е щяла да стигне до А.П.. Но разбирайки истинските причини за ареста го изненадаха неприятно. Абе, живи да сме, ще разберем. Ще се чуе.
102
0
 
4
 
! Отговори
До Петров преди 14 години
Ако те вдигнат от сън дали ще си с дънки.Всъщност сигурно половин България спи по дънки е ти си един от тях.Я не говори глупости.В броя от 4 февруаре в."Галерия"питаше министър Цветанов дали ще арастува Ал.Петров и вярно ли е ,че в ДАНС има създадена група от 17 човека да работи по него.Ареста беше след една седмица .Хайде сега събери 2+2 и виж какво ще получиш
101
1
 
1
 
! Отговори
петров преди 14 години
Явно добре си запознат с правилата в арестите, но на мен ми се стори, че го вдигнаха от сън - поне такъв вид имаше А.Петров. Ако мен ме вдигнеш от сън и аз ще съм без колан и бос.
100
1
 
10
 
! Отговори
до 104 преди 14 години
Не ми се спори за дребнавости ! Мисли си каквото искаш, твое право си е ! Аз искам престъпниците да бъдат в кауша, а не да са на свобода и да се правят на бизнесмени ! О'к ?
99
4
 
11
 
! Отговори
До 101 преди 14 години
Задал съм си ги въпросите ,отговорил съм си и не вярвам на Борисов ,Костов и сие.А ти може да си се прехласваш колкото искаш,но на мен тоя цирк не ми харесва.Виж репортажите от ареста -Ал.Петров ги чака облечен по дънки на които вече си е свалил и колана(На арестантите се вземат коланите и връзките на обувките).
98
1
 
0
 
! Отговори
до До оня с многото преди 14 години
У на сима свобода на словото и печата и щом ти имаш някакви въпроси до споменатите от теб лица, задай си ги ти ! Всеки има право на собствено мнение и не чакай друг да ти свърши работата, а си я свърши ти !Лек ден !
97
1
 
0
 
! Отговори
до До оня с многото преди 14 години
У на сима свобода на словото и печата и щом ти имаш някакви въпроси до споменатите от теб лица, задай си ги ти ! Всеки има право на собствено мнение и не чакай друг да ти свърши работата, а си я свърши ти !Лек ден !