Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"

Той е много активен в съдебната система, обяви Цветан Цветанов
24 мар 2010 09:44,
91
Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"
Снимка: БГНЕС

Има висш магистрат, съпричастен към “Октопода“, и той все още е в съдебната система, обяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Това е лице, което е съпричастно към хората, за които говорим през последните няколко месеца, и е въпрос на доказване дали се е облагодетелствал", уточни Цветанов, но отказа да назове името му.

"Важното е, че той попада в полезрението ни с приятелството си с определени лица, което е недопустимо за служител от съдебната система – много е тежка ситуацията, тъй като той е много активен в съдебната система все още", добави Цветанов.

Още по темата

По думите му всичко това е много важно и тревожно, затова критиките в доклада на ЕК са съвсем основателни.

"Когато мозайката е сглобена, и се виждат решения на съда, които обезсмислят труда на МВР, ДАНС и прокуратурата, това създава предпоставки за липсата на един справедлив съдебен процес. Тогава, естествено, всички се излагат на опасност", поясни още вицепремиерът.

В началото на март Цветан Цветанов определи Висшия съдебен съвет като компрометиран и потърси връзка между "Октопода" и членовете на съвета.

От средата на февруари пък срещу 4-ма полицейски служители тече дисциплинарно производство за съпричасността им към бандата.

До момента единствените арестанти по "Октопода" са Алексей Петров и Марчело Джотолов.

На сводоба са Антон Петров-Хамстера, Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците), Момчил Кръстев и Николай Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
петров преди 14 години
Като българин и на мен ми писна 20 години правен хаос в държавата. Съгласен съм донякъде с Цветанов, но съдебната система, според мен, не са само съдиите и прокурорите. В тази система влизат и "правилата на играта" - НПК, ГПК, един куп правилници, контролни органи /ВСС, Главна прокуратура/ които също си имат правила на работа. Тези всички неща не се решават от самите съдии и прокурори a се решават в Народното събрание. Не е съвсем коректно да се винят играчите по време на игра, че играят по определени правила. Тези правила не са си ги измислили и писали те. Помним заслугите на Великото НС, но трябва да се направят промени. Съдебната система в България отвън изглежда на ниво бананова република, зона контролирана от престъпни картели и хаос. И си е така. Очавам да видя коя политическа сила ще има куража да се заеме с цялостната промяна тази система. И ще подкрепя тази политическа сила.
45
5
 
4
 
! Отговори
Малко смях преди 14 години
Вчера попаднах на страхотен виц. Попитали радио Ереван: "С какво ще се запомни управлението на Бойко Борисов?"Радиото отговорило: "Със Станишев".
44
1
 
4
 
! Отговори
Цеката преди 14 години
Цветанов, ами нали ти знаеш всичко, разчитаме на теб. ЗАКОПЧАВАЙ ГО ТОЗИ, ЧЕ ВЕЧЕ НИ ПИСНА ДА ТЕ ГЛЕДАМЕ НА ЕКРАН И ДА НИ ГОВОРИШ ЗА МАЛКАТА ПАЧКА. ДАВАЙ, ЧЕ НЕ ОСТАНА ВРЕМЕ. И НАРОД НЕ ОСТАНА
43
1
 
2
 
! Отговори
пепо преди 14 години
Някой да е изненадан? Едва ли.
42
1
 
0
 
! Отговори
боян преди 14 години
само един???да бе, да
41
4
 
6
 
! Отговори
Терко преди 14 години
Време е на си дойдем на думата - няма какво да се разсейваме с дебати за криза, за полицията как лови престъпници, как Лечков показал среден пръст на полицаите!?!? Бива ли така да се разсейваме ?!?!?! Я по-добре пак да се върнем на по-интересните дебати: За всичко е виновен Станишев. Това е сериозен дебат, нали господин премиер? Какво ще се размотаваме по разни там увеличения на ДДС-то от 20 на 22 %, разни други мерки, там Станишката трябва да гоним . . ., той е виновен !!!!За ГЕРБ виновни са Станишката и Тройната коалиция. Сега ни оправя Четворната коалиция ГЕРБ, Атака, СДС, ДСБ (и Яне се бута).
40
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за решаване на кризисни ситуации, най-добре е да поразучиш опита на САЩ /Рузвелт и Голямата депресия/ и Германия /Хитлер и тяхната Голяма депресия/. И двете държави са се погрижили армиите от безработни да строят инфраструктура за сметка на бюджетни дефицити. Ние не можем да си позволим това.
39
0
 
4
 
! Отговори
Zemevladelec преди 14 години
Магистрата не е само един, по районните съдилища скоро ще започнат да изкачат мишките дето са цоцали от трохите. В Франция наскоро имаше корумпиран съдия с присъда от 30 ГОДИНИ, а подкупа беше едва 5000 евра
38
2
 
1
 
! Отговори
Смяната преди 14 години
Нормалните хора не са заинтересовани да се крият далавераджиите и престъпниците. Това трябва да знае Цветанов - и като видим Цветанов, или пък някой прокурор на ТV екрана с "мъдрите слова", "това не можем да кажем, тове сега не може да се говори и всякакви тъпотии от този род, веднага идва на дневен ред въпроса: Какво правят тези на екрана (Цветанов, прокурор, министри и т.н.) за какво се мислят - за артисти ли, за какво, ако са отишли да се показват - ОК, но ако ще говорят - да го направят
37
0
 
5
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 35. Не сме я избирали ние. Първанов я сглоби. А кризисните симтоми се тушираха с бюджетни пари. Виж, когато идва епидемия, хората се ваксинират. При икономиките е същото. Ваксината се изразява в превантивни икономически мерки, които Тройката не предприе.
36
5
 
1
 
! Отговори
Николай преди 14 години
Нищо добро не очаквам от комуниста Бойко Борисов- нали си хвърли полицейската карта за да си запази БКП-книжката.
35
1
 
6
 
! Отговори
lol преди 14 години
колкото и да плюем тройната коалиция ние си я избрахме , ние сме си виновни. Единственото хубава нещо беше че влязохме по тяхно време в ЕС , че далавери са се въртяли и то големи Всички го знаем , ако тогава имаше Криза хората щяха да влязат в парламента и да сме като Гърция много по рано.В момента ни трябват свежи инвестиции в БГ , не случайно Бойко е в Катар дано се получи нещо добро.
34
1
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
За 30 Защо зам. министър, бе! Не ме подценявай! За да се отговаря на купищата ви тъпотии, беше назначен вицепремиер! И това съм аз.Имам и администрация /пази се в тайна числеността и/. Пишем и бойковите SMS-и до С. Трифонов.Ние и само ние организирахме катастрофалната ви загуба на изборите.Ние сме много гадни и подли, като ругаем честните управляващи през последните 8 години.
33
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 14 години
А как млъкна онзи съдия - след като Цветанов му каза че ще стане страшно (мисля че употреби израза - "ще им изпадат зъбите")ако изкарат информацията която имат за магистратите (събрана със Специални разузнавателни средства) и връзките им с организираната престъпност в България.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аххх!!!!!!!! НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Би ли споделил с нас как наричаш Станишев, Доган и Царя? Още, Р. Петков,Р.Овчаров,П.Димитров,Е.Масларова и всички знайни и незнайни герои, които са се облажили от обществени поръчки, бюджетни пари и еврофондове?
30
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сапата, колкото повече чета, толкова повече съм убеден че си от заместник министрите в кабинета на герб, които получават премии за това да пишат по форумите....ти какво, от марс ли падаш? кризата със театро на цецко и цецка ли ще бориш?я кажи освен театрални постановки КАКВО направиха досега любимите ти гербери?верно, отърваха се от колегите си - мутри, с които не можаха да влезнат в сговор, но другите останаха... .и?
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
prestupnite krugove sa izvestni kakto napoliciata taka i naob6testvoto i vinagi sa bili izvestni, pul4na taina e, ne slu4aino tolko burzo se pravat operaciite edna sled druga, samo 4e za6to vse ne se stiga do krai ..........???????????????????? Durjavata e nai mogu6tata institiucia i ako ima voliata bi mogla da se prebori s prestupnostta,no za6to ne se slu4va ..........???????????????/
28
3
 
3
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Абсолютно съгласен с тебе( Четейки коментарите, оставам с впечатлението на масиран въздушен десант от наивници, които не са били до сега в България. Само да припомня, че любимото им министър-председателче твърдеше, че няма криза, че има някаква кризичка, но тя ще ни отмине, че бил чувал за криза, но не вярвал на слухове и ... се отдаде на професионално крадене. Лоше услуга си правят. Всички ги мислят за пълни кукувци и отчайващи ***.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Весела Георгиева: Полицаите, убили Чората, организираха предизборната кампания на ГЕРБ