Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"

Той е много активен в съдебната система, обяви Цветан Цветанов
24 мар 2010 09:44,
91
Висш магистрат – съпричастен към "Октопода"
Снимка: БГНЕС

Има висш магистрат, съпричастен към “Октопода“, и той все още е в съдебната система, обяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Това е лице, което е съпричастно към хората, за които говорим през последните няколко месеца, и е въпрос на доказване дали се е облагодетелствал", уточни Цветанов, но отказа да назове името му.

"Важното е, че той попада в полезрението ни с приятелството си с определени лица, което е недопустимо за служител от съдебната система – много е тежка ситуацията, тъй като той е много активен в съдебната система все още", добави Цветанов.

Още по темата

По думите му всичко това е много важно и тревожно, затова критиките в доклада на ЕК са съвсем основателни.

"Когато мозайката е сглобена, и се виждат решения на съда, които обезсмислят труда на МВР, ДАНС и прокуратурата, това създава предпоставки за липсата на един справедлив съдебен процес. Тогава, естествено, всички се излагат на опасност", поясни още вицепремиерът.

В началото на март Цветан Цветанов определи Висшия съдебен съвет като компрометиран и потърси връзка между "Октопода" и членовете на съвета.

От средата на февруари пък срещу 4-ма полицейски служители тече дисциплинарно производство за съпричасността им към бандата.

До момента единствените арестанти по "Октопода" са Алексей Петров и Марчело Джотолов.

На сводоба са Антон Петров-Хамстера, Пламен и Йордан Стоянови (Дамбовците), Момчил Кръстев и Николай Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
11
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Ако ще Б.Борисов да е от Марс, факт е че интересите на България нямат друга алтернатива.
65
0
 
12
 
! Отговори
Ивайло преди 14 години
А този малък *** - хамстера СерГей продължава да има наглостта да прави изказвания по телевизиите, след като дори хора от неговата партия на няколко пъти казаха че трябва да се маха.
64
10
 
5
 
! Отговори
До Добромир преди 14 години
Правителството на ГЕРБ не е разочарование, а милиционерско извращение!
63
5
 
4
 
! Отговори
Фичо преди 14 години
Вярно е! Току що проверих в Укипедията. При деполитизацията на армията и полицията Бойко Борисов наистина е напуснал МВР за да си запази БКП-книжката. А се изкарва антикомунист. Дребен демагог!
62
2
 
9
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Добромире - ако това правителство е "страшно РАЗОЧАРОВАНИЕ" както казваш, то предното е за строг тъмничен затвор!
61
9
 
6
 
! Отговори
Добромир преди 14 години
Това правителство се оказа страшно РАЗОЧАРОВАНИЕ. Невиждани смешници...ужас!
60
0
 
4
 
! Отговори
do 30 преди 14 години
abe drugario kyky, 6to si ve4e "anonimen"...?
59
0
 
9
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Предлагам да се направи сайт в който да се публикува събраната информация за корумпирани магистрати и връзките им с организираната престъпност в България, защото се вижда че те взаимно се държат здраво и нямат никакво желание да си "почистят къщичката".
58
2
 
1
 
! Отговори
До Рени преди 14 години
Не си права. Най-добре би било Сергей Станишев и Бойко Борисов да са в една килия, иначе медиите пак ще досаждат на народа кой какво е казал за другия.
57
0
 
4
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 53 Очаквам предложението , къде да сложим съдията , който отсъди, че 650 кила амфетамини са за лична употреба.
56
5
 
3
 
! Отговори
До Рени преди 14 години
Бойко Борисов не може да влезе в затвора, защото всеки съд ще го признае за невменяем...:))))
55
6
 
4
 
! Отговори
elvis преди 14 години
Цветанов- скрий се! Вече никой не ти се хваща на мероприятията! Пълни некадърници сте и само се опитвате да отклонявате вниманието на обществото. Докога?
54
1
 
7
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 47 Здрасти! Те са слаба ракия. Чета им глупостите само, когато имам време. Хич не ме е страх от тях.Много добре познавам пропагандните им похвати. Един пример: Някой да е чул *** да се извини за нещо?Не. Те винаги са били прави. Един пример: Клинтън се извини на Германия за съсипването на Дрезден. Нито един *** не се извини за Белене и лагера "Слънчев бряг". Там е заровено кучето. Национализираха, колективизираха и си прибраха всичко в последствие.И сега обвиняват всички останали.
53
1
 
1
 
! Отговори
Рени преди 14 години
Познайте защо един ден народът ще сложи Сергей Станишев и Бойко Борисов в два различни затвора?
52
1
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 14 години
Тъпчо! За шефове на банки и за министри слагад само верни на комунистическата мафия хора!
51
5
 
5
 
! Отговори
мислещ преди 14 години
Не му казва името, защото ако каже ще го осъдят за клевета!Така е по добре- пуска една простотия и заблудените герберчета вкл.не малка част от така наречената журналистика цял ден и не само един реват - вижте ги,бе вижте.На всички им е известно че фокуси се правят като отклоняваш вниманието на зрителя.Ето това е обяснението отклоняват ни вниманието от важното, само,че забравят едно важно нещо.Ние не сме зрители, ние сме в Родината си и още нещо ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА, няма да ви търпим вечно.
50
1
 
5
 
! Отговори
somebody преди 14 години
Всичко така е направено че съдебната система е оставена без контрол,дори сама си гласува премии от по няколко хиляди лева по време на криза - когато хората получават много по-ниски заплати от тях.Онзи съдия млъкна - Груев ли му беше името, защото знае много добре че много от магистратите са корумпирани и свързани с мафията в България.
49
1
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 14 години
много просто ще ти го обясня:Представи си че те наемат за шеф на банка , обаче след 1-2 месеца разбираш че предишния (уволнения) е изпразнил касичката(сейфа) , обаче идва кризата и хората почват да си теглят парите от банката и се оказва че няма пари за всички.Предишния работил със Съдебната система , унищожил е много доказателства , има и връзки там. Въпроса е : Ти като шеф на банката какво ще направиш ?
48
2
 
4
 
! Отговори
До Терко преди 14 години
Абе ти си рядко тапо парче,ами 3 ната кйоалиция заложи капана за следващите ,какво оставиха на Бат Бойко <2 милиарда скрити плащания КЪм фирмите на нашите хора ,много сте сляпи за това си завлужаваме положението в което сме *** народ ***
47
1
 
3
 
! Отговори
гольо преди 14 години
Привет! Радвам се, че продължаваш битката с ***, аз също не съм я спирал. Успех! И нека най-после има реални разултати, независимо от това, че нЕкои червенковци пак ще си припишат заслугите, типично за тях. А в същото време ще продължават да се опитват да крадат, или поне да бъдат консултанти на мегапроекти.