Баретата останал без простата

СГС не го пуснa от ареста, но го прати в болница
20 юли 2010 20:33,
110
Баретата останал без простата
Снимка: БГНЕС

Софийския градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на Златомир Иванов - Баретата и той остава в ареста.

На днешното заседание по делото срещу Баретата защитата му поиска по-лека мярка заради влошеното му здравословно състояние.

От съдебно-медицинската експертиза, приложена по делото, става ясно, че след трите операции на пикочните пътища, които претърпя, се е стигнало до склероза на пикочния мехур и отстраняване на простата му и Баретата не може повече да има деца.

Според защитата му условията, в които се намира в централния софийски затвор, не са адекватни и не помагат за правилното му лечение. Там нямало условия за предписания му "водно-хигиенен режим".

Освен това няма възможност за бързи консултации с уролог, а и липсвала необходимата медицинска апаратура. Защитата изтъкна още, че Баретата е в една килия с много хора, раната му е отворена и има опасност от инфектиране.

Според адвокатите на Златко Баретата управата на затвора в много случаи е затруднявала провеждането на лечението му. Той трябвало да се лекува в домашни условия.

Защитата изтъкна, че той е в ареста от близо година и половина, не може да осигури доходи на семейството си - има 3 малки деца, едното от които е със заболяване и не може да си позволи лечение в частна болница.

Самият Златомир Иванов заяви пред съда, че начинът, по който е лекуван досега, явно не е помогнал той да се оправи. "Тук става въпрос за човешки съдби, не за нещо друго", каза Баретата и обясни, че иска да се лекува, а най-адекватният начин е това да стане в домашна обастановка.

Още по темата

"Аз съм на 42 години, с махната простата. Ако бях на свобода и съм бил немарлив, съм съгласен някой да ме упрекне", заяви той.

В мотивите си за запазването на постоянната мярка за неотклонение на Златомир Иванов съдът изтъкна, че обвинението срещу него е най-тежкото измежду тези на останалите подсъдими и е на лице опасността да извърши ново престъпление. Според съда периодът, в който Баретата е в ареста е разумен.

Съдия Петър Гунчев подчерта, че здравословното състояние на Златомир Иванов наистина е сериозно влошено и ако той продължи да пребивава в затвора, има опасност от дългосрочни тежки последици. Затова разпореди, че Баретата трябва да бъде повторно настанен в болница за лечение.

Днес и адвокатите на още шестима от подсъдимите поискаха мерките им за неотклонение да бъдат променени в по-леки.

Прокуратурата поиска да останат сегашните мерки на всички. Прокурорът по делото Аксиния Матусян заяви, че престъпленията, в които са обвинени, са особено тежки, извършвани в дълъг период, а престъпната дейност и към момента не е преустановена. Тя се обоснова с факта, че все още издирват двама от сочените за най-приближени до Баретата - Антон Савов - Мамата и Мартин Станков.

В крайна сметка съдът остави всички подсъдими в ареста. Промени единствено мярката за неотклонение на Мартин Горески - 19-годишният ученик, който е обвинен, че в период от 2 месеца е разпространявал наркотици и който в момента е под домашен арест.

Съдията отбеляза, че тази мярка е постигнала своето дисциплиниращо въздействие и пусна Мартин под парична гаранция от 3 000 лева.

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано на втора инстанция в 7-дневен срок. Адвокатът на Златко Баретата Лъчезар Таков, каза, че ще протестира това решение. Пред журналисти той изтъкна, че и самият съд е отчел, че животът на Баретата е застрашен.

В коя болница ще бъде настанен Златомир Иванов ще стане ясно утре. Адвокат Таков каза, че ще настоява това да не е МВР болница, тъй като урологът там казал, че "може да извърши операцията само с ръце".

Златомир Иванов - Баретата и още 20 души са подсъдими за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Баретата е обинен като ръководител на престъпната група, а освен това и за убийството на Румен Стефанов - Алф през 2007 г. в Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
10
 
! Отговори
Topcheto преди 14 години
Не ни интересува кой с колко тестиса е,има ли простата или мазоли,а ни интересува КОЙ ПРЕСТЪПНИК Е ОСЪДЕН И НА КОЛКО ?!Журналистите,стига сте ни занимавали с глупости и пълнили редове с незначителни неща - наслушахме се на подобни съобщения,като че ли кой знае какво е станало ?! Ние искаме да знаем получават ли присъди за злодеянията си или само ги оправдават !?!? Слез нете най-после на Земята !!! А тези ваши новинки ги предавайте на жълтата пре са - не пълнете новинарските сайтове как да е...
20
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цветан Цветанов , политическата мафия и наркобароните искат да си измият ръцете с невинния Златко!Познавам го лично и е много свястно момче! На мравката път сторва!Долу корупцията!
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а това че няма да може да има деца може само да ни радва, че е лишил поколенията от лошия си генетичен материал!
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами да го оставят ***. Това ще е най-хуманно в предвид децата които са се затрили по негова вина!
17
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Е, като го гледам колко е захилен, май му расте втора вувузела с още две простати. На снимката ли да вервам или на написаното?
16
2
 
15
 
! Отговори
Бонго преди 14 години
Егати вица - ставало въпрос за човешки съдби. А това, което е правил не е ли засягало хора?
15
4
 
3
 
! Отговори
Qni преди 14 години
i tozi li se razbolq kato trqbvashe da vliza v zatvora?:)
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аууу каква "ужасна" новина - Баретата да може да размножава и да прави малки баретчици.
13
12
 
11
 
! Отговори
до 10 преди 14 години
Никой не е слагал насила спринцовката в ръцете на тези младежи! Да започнеш с наркотици си е твое решение, но да те наръфа пес докато си вървиш поп улицата е малко или много нелепо.... още по нелепо е че има плазмодии които поставят псетата над хората....
12
2
 
18
 
! Отговори
Антитурчин преди 14 години
По-хубава новина от това не е имало от месеци.А сега да видим *** подобното Юзеир Юзеиров дали ще иска помощ от България или любимата му Мангалия.
11
1
 
35
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Арестуваха Юзеир Юзеиров в Белгия Единият от братята Юзеирови - Юзеир Юзеиров е арестуван в белгийския град Антверпен, съобщи агенция "Фокус" .Юзеиров, чието българско име е Росен Йорданов, има две присъди в Белгия. Той е задържан за излежаването им.Припомняме, братята Али и Юзеир Юзеирови нашумяха около създаването на сдружение "Български Червен полумесец", Мюсюлмански демократичен съюз и партия Отоман.У нас двамата са подсъдими по три обвинения.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Както попита един сутринта, къде са майките, които твърдят, че кучета изяждат децата им? Къдете сте под тази новина, спите ли? Или скачаме само срещу по-слаб? В Бургас има 1500 зависими от хероин...
9
4
 
2
 
! Отговори
Entusiast преди 14 години
toq ot dqsno na baretata da ne se e posral, che taka gleda :?
8
3
 
19
 
! Отговори
Зависим преди 14 години
Боже, боже чета и плача, плача и чета, толкова много мъка има по този свят и все на свесни хора се пада тази теглилка....
7
4
 
7
 
! Отговори
IRVA преди 14 години
KOLKO LI DECA E UNISTOZIL TOI I KOLKO XORA IZNUDIL I OSTAVIL CJAL ZIVOT S PSIXICESKI STRAX ZA DA STIGNE DO PARI I *** PO BAROVETE DA SEDI CE GO MARZI DA RABOTI DOZIVOTEN ZATVOR I BEZ PROSTATA AKO NE ADVOKATITE SE GO IZM KNAT OT SADIITE S KORUPCIJA
6
3
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 14 години
А бе,тези като влязат в ареста всички се разболяват,как става това ...Според мен на гилотината,защото трябва да им плащаме и лечението...
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
О, а мен пита ли ме някой имам ли пари на лекар да ида, лекарства да си купя? Я у лево! Да усетиш що му е на народеца!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕЙЙ, как па всички като влязат зад решетките се разболяват, бе.Да се чуди, човек.
3
3
 
7
 
! Отговори
fddf преди 14 години
abe pusnete go stiga e har4il durjavni pari stana kolko vreme, kato ne mogat da go osudqt,te vunka 6te mu vidqt smetkata o6te dokato se pokaje
2
2
 
5
 
! Отговори
BEZ KOMENTAR преди 14 години
AKO SI BESE SISTEMATA V BG V RED NJAMSE DA SE STIGNE NITO DO TAKAVA GRUPA NITO NA TAKAV BOS DA GO OPERIRAT ZAD RESETKITE SESE DA E 2 METRA POD ZEMJATA BEZ OPERACIJA I PRAVO NA OBZALVANE