Адвокатите на Семерджиев искат връщане на делото

Делото е насрочено за 26 септември
17 сеп 2024 11:35, Стела Стоянова
14
Адвокатите на Семерджиев искат връщане на делото
Снимка БГНЕС, архив

В края на септември Върховният касационен съд ще заседава по едно от делата, добили голям обществен отзвук в последните години. Процесът срещу Георги Семерджиев, който през 2022 година уби с колата си Христина и Хариет на булевард „Черни връх" в София, е насрочен за 26 септември.

Делото е образувано по жалби от защитниците на Семерджиев срещу решението от 22 април тази година на Софийския апелативен съд, с което е потвърдена присъдата, издадена от градските магистрати през 2023 година и с която Семерджиев е признат за виновен.

На подсъдимия е наложено едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода" за срок от 16 години, което на основание чл. 24 от НК е увеличено на 20 години. Присъединено е наказанието „глоба" в размер на 7000 лв. Семерджиев е осъден да заплати обезщетения на гражданските ищци по предявени искове за неимуществени вреди.

С касационните жалби от защитниците на подсъдимия са заявени всички основания за проверка. С едната жалба са направени искания при условията на алтернативност – за отмяна на въззивното решение и оправдаване на подсъдимия, за отмяна на решението и връщане на делото за ново разглеждане от въззивния съд или изменение на атакуваното решение, като бъде приложен закон за по-леко наказуемо престъпление и бъде намалено наложеното наказание. С втората жалба от ВКС се иска да отмени решението на апелативния съд и да върне делото за ново разглеждане, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Избори 2024
ВАС остави без разглеждане две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Нищо не разбрах преди 20 часа
Какво точно иска тоя джигит? Да си ходи у тях просто? Ами, неа да стане.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В САЩ отдавна да са го осъдили поне на 120 г. затвор. Тук няма нищо неясно, уби две млади жени, че даже наскоро си отиде и майката на едната. Бог да я прости жената, но и тя се явява жертва тъй като този е отнел живота на дъщеря и, което тя не е преживяла.
11
0
 
1
 
! Отговори
Черните пантери ще преди 1 ден
го порят в панделата, всеки ден по три пъти, докато му стане ауспуха като на ТИР, и ще им д-у-х-а, докато му избледнеят татуировките.Няма го дедо да му оправя бакиите
10
0
 
4
 
! Отговори
Нали така ? преди 1 ден
Като едното нищо третата инстанция може да изкара дрогиращият се Семерджиев, че е невинен , защото той не е пил вино в ноща на катастрофата .От "независимите" съдии всичко може да се очаква.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
кой им плаща адвокатите на тоя и на оня на дебора?????? тия трбва да са вътре до живот по бързата процедура с тия досиета.
8
0
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 ден
Ало господа адвокати , явно за вас смъртта на две жени е нищо! А ако това се беше случило на вашите деца , пак ли ще искате оправдателна присъда!
7
0
 
6
 
! Отговори
ами лъга съда преди 1 ден
кри улики , може божанов той да е поръчал . лобисите да му дадат по малко . да съдят адвокатите за нахалство . на навални ги съдят . хахахаха
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да върне делото а кой ще върне хората ?
5
1
 
21
 
! Отговори
До живот! преди 1 ден
Сега съдът да увеличи присъдата на доживотен затвор без право на замяна! За назидание на всички , наркомани, алкохолици и убийци по пътищата !
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да не е бил онеправдан, горския.
3
1
 
20
 
! Отговори
опа преди 1 ден
Хайде сега Касационния съд да увеличи присъдата на доживотен затвор без право на замяна....какви са тези присъди по 20г. за отнети два живота? Алооо я се съвземете бе!Да послужи за назидание на всички убийци летящи по пътищата пияни и дрогирани до козирката.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
убиеца мястото му е в затвора
1
0
 
18
 
! Отговори
Кефят ме преди 1 ден
Как яко дразнят народа точно преди изборите!