МВР шефът: Определено се справяме!

223-ма са лидерите на престъпни групи у нас
Обновена: 23 ное 2010 14:34 | 23 ное 2010 14:30,
373
МВР шефът: Определено се справяме!
Снимка: БГНЕС

Успех в борбата срещу организираната престъпност отчетоха на съвместно съвещание Националното ръководство на МВР, ДАНС и прокуратурата.

Вътрешният министър Цветан Цветанов отчете, че 223-ма са лидерите на престъпни групи у нас. За сравнение в началото на годината техният брой е бил 250-300 души.

"Определено сме се справили и вървим в правилна посока в борбата с тежката организирана престъпност", похвали се вицепремиерът. Той добави, че сега живеем в по-спокойни условия.

В момента 50 души от т.нар. лидери са с постоянна мярка, 12 – под домашен арест, 13 – с парична гаранция, двама – с подписка, 14 са с издадени присъди и четирима са обявени за общодържавно издирване, отчете още Цветанов. 

Той уточни, че сред сочените за лидери на престъпни групи с присъди са и бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев, които наскоро бяха оправдани на първа инстанция.

1269 лица от активния криминален контингент са приведени в известност и по тях се работи. Сериозен проблем са тези, които са с повече от четири висящи дела и генерират престъпност, отбеляза МВР шефът.

Статистиката показва още, че палежите са намалели с 20%, измамите – с 23%, грабежите – с 2%.

Още по темата

„В момента няма отвличания, поръчкови убийства и въоръжени грабежи", похвали се министърът, като добави, че предстоят още операции.

Той обаче отбеляза, има повишаване с 10% на битовата престъпност, но пък разкриваемостта на кражбите се е повишила с 15%.

„МВР ще засили работата на вътрешната сигурност. За нас е изключително важно да неутрализираме къртици“, закани се шефът на вътрешното ведомство.

На въпрос как липсата на осъдителни присъди по знакови дела ще се отрази на следващия евродоклад, Цветанов отговори, че се надява той да бъде обективен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
18
 
! Отговори
Много сме зле ! преди 13 години
Като сравня Бойко с Костов и ми става тъжно за простия БГ народ. Костов ни стегна държавата след червената кражба по времето на Виденов и за благодарност получи омраза. Бойко 1 години и половина само разтяга локуми и пак се намират балъци да му вЕрват. *** народ сме, ама много *** !
200
0
 
13
 
! Отговори
гагов преди 13 години
Давай шестак. Все едно дали ти верваме. Ти давай, да видим ще надминеш ли и начальника. Не спирай . ДРъж , докато паднеш.
199
14
 
2
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Ахахаа, колко сте съсипаниии ... СЪСИПАНИ ХОРИЦААА ! :D xD ... Бой по лошите Бойко с теб сме (хората с акъл) :D :D
198
1
 
16
 
! Отговори
драскача преди 13 години
Че съм драксач позна. Че съм от БСП, не позна. Само си го връщам тъпкано на пожарникаря, заради политически мотивираното му насилие срещу нацията!
197
0
 
3
 
! Отговори
до 232 преди 13 години
мой човек запони че няма да е далеко бачо/ бачо Кольо/
196
0
 
13
 
! Отговори
Май не е така, ама . преди 13 години
Статистиката друго показва, ама щом е казал министъра, няма да му разваляме кефа :) А и нещо няма нито един осъден, само няколко бушона прибраха за по 24 часа. После и тях пуснаха. А пък за битовата престъпност... там е страшно. Наркомани и *** тарашат денонощно !
195
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук имали гербери споделете споделете с бедния и ограбен народ
194
1
 
14
 
! Отговори
ролята на наместник преди 13 години
Имам чувството, че българското правителство много прилича на (политически) публичен дом и че пожарникарят играе само ролята на наместник на главния сутеньор Ворлик!
193
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо Багера вярва ли си като говори
192
2
 
7
 
! Отговори
болшевизация преди 13 години
Т.н. "герб" продължава с болшевизацията на държавата!
191
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В нова акция "ПРОСТАЦИТЕ С ***" - Тиквата и Шестака се само арестуват!
190
1
 
14
 
! Отговори
4444 преди 13 години
какъв успех бе байно.колко сте осъдили-14.ми другите 223...какво правим с тях.аи стига сте заблуждавали хората.
189
3
 
18
 
! Отговори
никой не ти вярва преди 13 години
Айде, бе Цецо, стига с тези партенки! Няма ли работа за теб? Не включваш ли, че каквото и да казваш по кабеларките, дори и да е истина, никой не ти вярва. Защото го казваш ти - Цецо Лъжецо!
188
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За ГЕРБ ще видим какво ще направят, но ако сега на власт беше станишев щяхме да се редим на огромни опашки за хляб.
187
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В 90% от проведените от МВР близо 50 шумни акции със звучни имена няма нито обвинителни акто-ве, нито присъди. Което само увеличава словесния екстремизъм на Цветан Цветанов.Ако има нещо, което е характерно за това управление, е абсолютното неглижиране на законите - в най-добрия слу-чай управляващите не ги познават, в по-масовия - демонстративно ги газят.ГЕРБ=Гангстерско Единение за Разграбване на БългарияЦветанов на 22 години милиционер новобранец, образователна квалификация даскал по физическо и след една година служба в изчислителен център на МВР, му е позволено да следва магистратура по времето на Тодор Живков! При майор пожарникаря Бойко, въздигнат от о.з. в генерал, бил ценен помощник! Толкова важен, че за 17 месеца го пращат на цели 7 курса по света и унас, докато мутри-те се избиват, а ченгетата овладяват положението.Толкова добре е решавал въпроса с кадрите в Човешки ресурси по времето на Костов, Й.Соколов и Б.Бонев, че направо спряха престъпността?! Егати наглеците и тия искат власт?!!!то тези на погубените от катастрофата, причинена от Максим Стависки, Петър и Мануела. Между другото, адвокатът на Стависки - Явор Нотев, също стана депутат в новия парла-мент.19 се оказа прав и в прогнозата си, че цял батальон офицери ще върне усещането за от-давна отминало време в парламента. Наред с агента на Държавна сигурност Божидар Ди-митров, в НС влизат полковници от МВР във Видин, Враца, Добрич, Русе, Хасково, Велинг-рад, Пловдивска област, Плевен, Самоков, Ямбол, плюс сътрудници на ДС от Варна и дру-ги градове. Към тях трябва да прибавим и няколко военни.
186
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се сдушат пиленце ще им теглим шута и ше гласуваме за друга партия която не се е сдушавала с депесарите гадни. Разбра ли? Само знай че за гнусарите от червените капиталистически пратии и движения няма кой да гласува, чат ли си?
185
3
 
15
 
! Отговори
Правилно! преди 13 години
Познай кой от снимката скоро ще изхвърчи от политическата сцена? Правилно! И двамката!
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ех ех, какви политици имаше на времетоЖИВКОВ, МЛАДЕНОВ, ЛУКАНОВкакви речи държахакаква вяра в утрешния ден имахаи как мислеха за народаа сега , това политици ли сапалячовци
183
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
na snimkata vijdame mnogo gotini xora
182
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo cvetane