Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
523
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 12 години
до 516 krassПроблема не е в комунистите, проблема е в такива като тебе, без мозък и за всяко нещо ползвате един шаблон,все са ви виновни комунистите. Айде стига толкова, това вече е изтъркано.Това
522
1
 
3
 
! Отговори
до 529 преди 12 години
хААХАХ чак пък платен ..... Ревете пишете каквото си искате няма значение другариии !!! Идват поредните избори на които ще плачите !!! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОМУНИСТИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИ !!!
521
0
 
1
 
! Отговори
до 528 преди 12 години
Боли ме ...... важното е че ВИЕ НЯМА ДА ПОМИРИШЕТЕ ВЛАСТ!Боли те нали платена мижитурко?
520
3
 
10
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
528.Ми по твойта логика и за Герб нетрябва да се гласува.Тва Гербера е странно *** индивид.Всичко са комунисти,неподкрепящи ГРОБ.Е каже те ми,герберчета смотани,как да подкрепя БАШ *** Боко,Цвъцко,Цачето,Фида свинята,като до 1 са комунисти 3-то поколение!?Дори вашия Бог-Слънце си го призна това нещо,даже и беше много горд от факта,така че е крайно време да замълчите!Но с прости хора на глава не се излиза,факт неуспорим!Айде праскайте минуси ваща мама комунистическа герберска
519
1
 
9
 
! Отговори
аз построих,аз и тн. преди 12 години
Положи ли се някъде из България около 50м. асфалт и Батя ви Боика отива да реже лентата.Те тва е големият кантонер и фитболист.
518
1
 
5
 
! Отговори
ДО 528 преди 12 години
ПЛАТЕНАТА ПОДКРЕПА СЕ ЗАСИЛВА ЗДРАВО ПРАВ СИ !!!
517
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже какви са тия болните дето ми обясняват че подкрепата за Герб в интернет била спаднала хахахаахаххаахха НЯКОЙ СЛУЧАЙНО ДА НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ ХОРАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП,ДПС,РЗС ИЛИ ДСБ .... ПРОСТО НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ !!!!! БОМБИ СИ СЛАГАЙТЕ , БИОБОРДОВЕ ПИШЕТЕ ПО СПРЕЛИТЕ СИ ФОРУМИ НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕТЕ !!! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОМУНИСТИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИ !!!!
516
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата му разбира само от бомби,карате и мутри!
515
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
да си мислят,че е ГЕРБ е доста пошло и измислено. А тези, които са от РЗС И ДПС да си помислят много добре. шото видители, те имат много врагове и хич не им е чиста политичката. шо не се обърнат към ТРАКТОРА? със своите ,,легални'' фирмички....незнам какво да си мисля.
514
0
 
5
 
! Отговори
523 преди 12 години
МЕРКЕЛ Е ДОКАЗАНО ПЛАТЕН ДРАСКАЧ ОТ ХОРАТА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ !!!!
513
7
 
8
 
! Отговори
от форума на БТВ преди 12 години
merkel 19.07.2011 / 11:30Докато ГЕРБ строи и създава, опозицията взривява и разрушава!Предизборната кампания започна с агресия, "уволнения", милиони за билбордове и черен ПР, вривове и разрушения! Това са способностите на триглавата ламя БСП, Доган, Костов и техните момчета за мръсни поръчки от РЗС и трактора! Позор! В отчаянието си са готови на всичко! Но са твърде прозрачни!Докато ГЕРБ строи - те взривяват!Докато ГЕРБ създава - те разрушават!Докато ГЕРБ се опитва да вкара оптимизъм те ни заливат с агресия и песимизъм!Дами и господа това е триглавата ламя. Тройната коалиция! Но те не си цапат ръцете! Тяхното момче за мръсни поръчки изпълнява!Само за да навредят и ударят правителството са готови да ударят и държавата и да проливат кръв! Защото НЕ МОГАТ да строят и създават! При тях няма оптимизъм Само агресия!На всеки техен взрив правителството да отговори с две магистрали! На вяско тахно разрушение с две зали. На всяка тяхна агресия черен Пр и мръсотия с оптимизъм!
512
0
 
6
 
! Отговори
ЦвЦв преди 12 години
Очаквам новите броеве на вестник Уикенд, Папарак и Шоу и тогава ще говоря за този инцидент !
511
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП,РЗС и ДСБ в безсилието си ще се самоунищожат-както вече се вижда че го правят.В лицето на Герб най-после си намерихте майстора и ще ядете здраво винкела.Ако искате и отзад си наврете една бомба и се гръмнете...
510
1
 
1
 
! Отговори
krass преди 12 години
Do 510Много си добър ! Точно обрисувано.
509
3
 
2
 
! Отговори
бранник преди 12 години
По добре ГЕРБ от ДПС Станишев или Костов> На нас ни трябва една СРЕБРЕНИЦА и един генерал за изкупителна жертва.......
508
16
 
8
 
! Отговори
ФЕН на БОЙКО преди 12 години
БОЙКО ще остане записан със златни букви в Историята на България заради три неща:ТОЙ е юнакът, който победи Триглавата ламяТОЙ построи магистралите на България.ТОЙ направи Софийското метро
507
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАЖЕ МАЛКО СА ИМ СЛОЖИЛИ !!!
506
4
 
5
 
! Отговори
krass преди 12 години
Просто не е за вярване,колко са елементарно глупави червените *** от всички разклонения ! Че то всеки разбира какво се случва ! Това тероризма е запазена марка на червените още от 1923 ! Яд ме е ,че още им позволяваме да ги има в политическия и обществения живот ! В всички държави,където са изолирани - цари просперитет. Където ги има - цари мизерия и престъпност. Факт !
505
1
 
7
 
! Отговори
МладЕж преди 12 години
Ехоооо, не е важно кой кого е взривил! Те си гледат кампаниите и *** в едно гърне! Ние сме в ада - цените хвърчат нагоре, а ни занимават с дим в очите! Като толкова се дърлят и мразят, защо не се пострелят малко като мъже, а само се джавкат, за да ни отклонят от мислите в каква *** живеем! Събудете се, ние сме жертвите!!!
504
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТЕРОРИСТИЧНАТА МУТРЕНСКА ГРУПИРОВКА ГЕРБ ВЕЧЕ ИСКА ДА УБИВА