Роми откраднаха радиоактивен уред, облъчиха се с радиация

Те са поставени под наблюдение в болницата в Девня
Обновена: 11 сеп 2012 14:58 | 11 сеп 2012 12:54,
230
Роми откраднаха радиоактивен уред, облъчиха се с радиация
Крадците задигнали уреда от "Полимери" Девня. Снимка: Булфото

Най-малко 5 души от Девня са облъчени от радиация, след като четирима роми от града задигнаха източници на йонизиращо радиоактивно лъчение от завод "Полимери". Те са поставени под наблюдение в болница в града, където състоянието им се следи непрекъснато.

Крадците, на 17, 19, 32 и 52 години, изобщо не подозирали каква опасност крие плячката им. Те набелязали метала, който бил част от уред, монтиран за цистерните с хлор, и го откраднали, за да го предадат на вторични суровини.

Складирали три от задигнатите уреди в двора на къщата си и започнали да махат металните им обвивки, разпръсквайки радиоактивния цезий 137.

Крадците на уредите късно снощи бяха проверени със специален рентген. Предстоят и изследвания, които трябва да покажат дали са били облъчени.

Те ще останат под лекарско наблюдение за три седмици. След като резултатите от изследванията на задържаните за кражбата мъже бъдат готови ще се прецени дали да бъдат изпратени за лечение в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: радиацияромиДевня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
5
 
16
 
! Отговори
до 125 и 124 преди 12 години
Всъщност то вече почти стана - парцелираха България, раздадоха си я под масата и ви намериха отдушник на недоволството. А колкото до това дали съм виждал *** - две години съм отбивал военната си служба с *** и турци. Съвсем отговорно мога да заявя, че повече ме притесняваха турците - с *** се разбирах чудесно. Повечето от тях излязоха със занаят, и искрено се надявам и в момента да го упражняват.
112
0
 
31
 
! Отговори
boh преди 12 години
Ако бяха българи до сега да са в затвора,кво толкова толерирате тази черна *** :@
111
0
 
36
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Имат ли осигуровки та ги държат в болница ***? Да им оставят всеки път по гетата такива изотопи и живак да си ги навират по ушите.До сега един политик не съм чул да даде обяснение с какви пари ги лекуват.
110
0
 
32
 
! Отговори
Qdosan преди 12 години
Сигурен съм, че въпросните *** дори нямат здравки осигуровки, а заради това че са пострадали поради кражбата сега, ще ги лекуваме безплатно и то кой плаща пак ние.
109
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми раздайте им повече такива уреди!
108
0
 
27
 
! Отговори
seselby преди 12 години
Пожелавам им бързо и безболезнено пренасяне на он'я свят! И на тези, които са били около тях, пожелавам същото. И на всичките подли,*** и *** недоразумения на природата (***) по нашата българска земя - пожелавам го отново.
107
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво лечение ! Не стига че са крали ами сега и пари на данакоплатците ще харчат.Най-добре е да им се дадат още такива контейнери да разглобяват и да хапват цезий 137, а ако може и да се включат максимален брой от махалата .
106
0
 
21
 
! Отговори
bg преди 12 години
da gi biaha ostavili po dulgo da sedi u maalata 4e da izpukat wsi4kite
105
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
махнете ги ..........ще откраднат и болницата!!!!!!!!
104
0
 
49
 
! Отговори
До Иван преди 12 години
Ти май си виждал *** само на картинка. Ама като пребият баба ти заради 5 лева и две кокошки тогава ще видим каква песен ще запееш. Ако не ти се вярва питай бабите по селата как всяка вечер заспиват в страх и не смеят да излязат от домовете си по тъмно, че не се знае какво ще им се случи. За откраднатата и съсипана реколта вече не става и дума. Хората буквално ги е страх за живота им!
103
0
 
20
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
След като манаглите , омазаха името ***, а сега и името роми... как ще ги наричме в следващата(хиляда седемстотин деведест и седма) декада на включване... водки ?!? менти ?!?!
102
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъъъъ, случайно да организират екскурзия до Чернобил? Ако не, дайте да пуснем слух, че там има много жИлязУ и мисля, че тия сами ще хукнат на там! Ех, мечтиииии!
101
16
 
17
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Най - лесно се манипулира озлобена тълпа: просто й посочи кокошкарите и я остави да лае, без да вижда какво всъщност става.
100
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** трябва да ги облъчват всеки ден до пълна стерилизация! Това е решението на тъй наречения "ромски" проблем!
99
0
 
43
 
! Отговори
Куменов преди 12 години
Не са никакви роми, ами са долни ***!!
98
0
 
43
 
! Отговори
"Браво" преди 12 години
После да плащам здравни осигуровки... за да лекуваме *** и то престъпници. Данъци... да даваме социални от които те просто се роят. Да плащам ,да плащам... и нищо да не получавам!
97
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ги прибраха за наблюдение а лекарите от бърза помощ и полицаите, които са имали контакт с тях, те какво? А за Банев наказание ще има ли или него го интересува само колко скраб ще изнесе от Полимери и едва ли го вълнува охраната на някви си радиоактивни неща.
96
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много добра вест за днес!Настроението ми се оправи !Мислех си , че всичко е загубено (откраднато) от *** в тази държава, но ето започнаха на изотопите да крадат ..... еми честито на 7, 19, 32 и 52 годишните *** - няма да изкарат дълго - най-много още тон да отмъкнат и ще се разложат отвътре Цудесна новина !
95
21
 
20
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Днес бг, каква ви е играта на вас, че през ден пускате такива материали и настройвате хората допълнително?! *** са виновни само на нереализираните хора - проблема на България е в българските крад...политици, които си разпределиха страната, докато такива като вас хвърлят прах в очите на хората.
94
0
 
32
 
! Отговори
1 преди 12 години
ей странна работа, ромите под наблюдение, от къде пари да ги лекуват.за тях винаги се намират, за нас, нямаш ли осигуровки...