Обвиниха двама, изтеглили 120 000 лева с измама

Те фалшифицирали лични документи
Обновена: 26 сеп 2024 13:08 | 26 сеп 2024 13:05, Стела Стоянова
4
Обвиниха двама, изтеглили 120 000 лева с измама
Снимка БГНЕС, архив

Двама мъже са привлечени като обвиняеми за измама на стойност 120 хиляди лева, извършена чрез манипулирани документи за самоличност, съобщи на брифинг говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

Той добави, че предстои внасяне на искане в съда за постоянния им арест, засега те са задържани за до 72 часа.

Наблюдаващият прокурор Теодора Тодорова заяви, че двамата са поискали да изтеглят кредит и са представили пред банков служител документи за самоличност с техни снимки, но данните на тях са били на други реални, платежоспособни граждани.

Измамата е извършена през юни и юли месец, като банката е подала сигнал до органите на реда, след което е започнала работата по случая. Разследването продължава, като се проверява как са изготвени фалшивите лични документи, дали двамата обвиняеми са имали съучастници, както и дали са вършили и в други банкови институции подобни измами.

Главен инспектор Йордан Пешев от "Икономическа полиция" към СДВР коментира, че сигналът за измамата е подаден преди около месец. Той уточни, че след интензивна работа извършителите са установени и арестувани. Също така отбеляза, че обвиняемите не са познати на полицията и нямат криминални прояви. Главен инспектор Пешев добави, че няма да се наложи реалните граждани, чиито данни са използвани, да връщат отпуснатия кредит, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Темида
Отмениха гаранцията на екскмета на Омуртаг
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Реалните граждани са били "изненадани" от банката и правилно са подали сигнал в полицията или в прокуратурата.Ако бяха тръгнали да си търсят правата по граждански път отиде се не видя.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Доколкото разбирам - тия двамцата НЕ СА изтеглили парите, т.е. (евентуално) има само опит за измама
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
И после се чудят защо е имало Белене!