Отмениха гаранцията на екскмета на Омуртаг

остава под домашен арест
26 сеп 2024 12:55, Стела Стоянова
4
Отмениха гаранцията на екскмета на Омуртаг
Снимка iStock

Апелативният съд във Варна отмени наложената парична гаранция на Ешреф Ешрефов и потвърди оставането му под домашен арест. Това става известно от съобщение на Окръжния съд в Търговище, разпространено днес.

Бившият кмет на Омуртаг Ешрефов е обвинен за участие в организирана престъпна група, но на 16 септември Търговищкият окръжен съд го пусна под парична гаранция.

Виждането на въззивната инстанция се разминава със становището на първостепенния съд за това, че е отпаднала реалната опасност обвиняемият да извърши престъпление, обясниха от Окръжния съд. Безспорен е фактът и че при мярка за неотклонение „домашен арест" обвиняемият е извършвал противоправни действия. При една по-лека мярка за неотклонение, каквато е определил първоинстанционният съд, а именно „гаранция" в пари, би се дала възможност на обвиняемия да извърши и други противозаконни действия, включително и престъпления. При по-лека има опасност да не може да бъде приключено досъдебното производство в необходимите срокове предвид наличието на реална опасност от извършване на престъпление, посочиха още от съда.

С тези мотиви Апелативният съд във Варна счита, че мярката, която ще осъществи целите на процесуалната принуда, е първоначално взетата, а именно „домашен арест".

Определението е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Темида
Оправдаха осъден на смърт, очаквал екзекуция половин век
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Алан Б'Стард преди 12 часа
Всички политици бъркат в кацата с меда. Само аматьорите ги хващат
3
3
 
4
 
! Отговори
Бако преди 12 часа
От коя партия е този кмет?Да знаем да не гласуваме за тях.
2
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 12 часа
с баща си имат 6 фирми за дърводобив изсекоха горите идва безводие това саместните дерибеи
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Парата е най важната :)))