Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!

Не съм удрял кола, бях ударен в моето платно, твърди лидерът на ДОСТ
8 май 2019 10:00,
120
Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!
Снимка: архив, Булфото

Съвестта ми е спокойна и няма да поема чужд грях и вина за тази трагична смърт, заяви пред bTV лидерът на ДОСТ по отношение на трагичната катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.

Местан обясни, че е платил 10 хил. лв. парична гаранция само за да не давал основание на прокуратурата да продуцира тенденциозни новини. Той добави, че може да пътува извън страната и мерките на съда са отменени.

"Оказах пълно съдействие на полицията и притесненията, че бих се укрил са излишни, защото се укрива виновен човек, а аз не съм виновен за тази катастрофа", заяви Лидерът на ДОСТ.

Местан посочи, че обвинението на прокуратурата не било придружено от доказателства, че е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата.

Относно твърдението на говорителя на главния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е вярно.

"Аз заявявам, че ако това, което тя казва е вярно – аз никога няма да си поискам книжката обратно. Ако това се окаже лъжа, тя трябва да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд”, заяви Местан и показа издадените от КАТ фишове.

В перода 2013 – 2019 г., когато са посочени неговите нарушения, Местан не е управлявал лично автомобил, защото като лидер на ДПС, той се е придвижвал с автомобили на НСО. Той каза още, че глобите са издадени на кола на ДПС, която се е управлявала от настоящия лидер на партията Мустафа Карадайъ или негов шофьор.

"Когато една прокуратура приписва нарушения на председателя на ДПС, на председателя на ДОСТ, вече е в режим на изпълнение на откровена политическа поръчка. Това преминава всякакви граници“, каза Местан и добави, че колите са били собственост на ДПС преди самият той да стане председател и не били негова собственост.

Според лидера на ДОСТ, обвиненията са свързани с предстоящия вот за Европейски парламент и силната листа на неговата партията.

Относно самия инцидент Местан категорично заяви, че е спрял на стоп, а насрещната кола с висока скорост е навлязла в неговото платно.

„Аз не съм удрял кола. Бях ударен в моето платно“ твърди Местан.

Въпреки шока от катастрофата лидерът на ДОСТ отишъл до другата кола, опитал се да помогне на пострадалите пътници и да се обади на Спешна помощ, но спрелите около местопроизшествието шофьори го изпреварили, а той самият не можел да направи много преди да отведат пострадалите към болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
26
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
"Когато една прокуратура приписва нарушения на председателя на ДПС, на председателя на ДОСТ, вече е в режим на изпълнение на откровена политическа поръчка. Това преминава всякакви граници ТОВА ЗНАЧИ: Председателите на ДПС и ДОСТ може да правят каквото си искат, даже да убиват, но никой няма право да им направи нищо! Това разбира Местан под "правова държава".
32
9
 
8
 
! Отговори
ан преди 5 години
защо ли всички или почти всички мъже в българия се правите на възрастни с тези брадища,грозни неоформени мръсниначело с боювижте папата как изглежда на 83 годинивизия мисъл поведениекъде ви е прекрасното на вас комплексарите с бради
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аллах ще те накаже, Лютви!Смири се и поискай опрощение на греховете.
30
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма такъв наглец! не стига, че виновен и че манипулира съда в Кърджали да отсъжда против законите на държавата, ами на всичко отгоре лъжесвидетелства и кара други хора да лъжесвидетелстват в негова полза, за да изкарат другия шофьор виновен!!! казвам ви, накрая така ще стане и ще му плащат на Местан като жертва в катастрофа причинена от другия шофьор. Срам и позор! никаква справедливост! бил репресиран... убиецът бил репресиран от прокуратурата... що за малоумщина?!?
29
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МЕСТАН СЕ Е ОГЛЕДАЛ НА ЛЯВО НО НЕ СЕ Е ОГЛЕДАЛ НА ДЯСНО А ВИДИМОСТ Е ИМАЛО И НА КИЛОМЕТЪР ЯСНО ВРЕМЕ Е БИЛО БЕЗ МЪГЛА!!ВИНАТА Е НА МЕСТАН , ЗАЩОТО ТОЙ Е ИЗСКОЧИЛ ИЗНЕВИДЕЛИЦА ПРЕД КОЛАТА ---------------НО МЕСТАН И БОРИСОВ СА ЗАЕДНО И ЗАТОВА В ДОКЛАДИТЕ ЗА ИНЦИДЕНТА ЩЕ ПИШЕ, ЧЕ МАСТАН Е НЕВИНЕН!
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дърт вампир е толкова нагъл ..... Ама като зема една пръчка !!!!
27
1
 
19
 
! Отговори
знае той преди 5 години
Тоя излезе ли от политиката,гладен ще ходи!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поправка към 24 - годината е 2017 г.
25
1
 
39
 
! Отговори
българка преди 5 години
Както винаги медиите не дават думата на пострадалите хора - само гледната точка на убиеца чуваме. И той се оневинява, разбира се, преди да е излязла експертизата. Прави впечатление също, че пострадалите си мълчат и не протестират !!!ЗАЩО ?!?! Явно се страхуват - и то не само те, но и другите хора от района. Никой не надига глас!!! И добре, че другия участник е Хюсеин, ако беше някой Димитър ....... тая гнида Местан щеше пак да говори за етнически мир - сега поне това ни е спестено.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях го преди малко в кафене Green Delli в ж.к. Изток, до сградите на Домусчиев.
23
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МЕСТАН Е *** НА ЕРДОГАН И СЪЮЗНИК НА БОРИСОВ!! АБСОЛЮТНО НИКАКВА СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА ДА ИМА ТУК!!!ДПС Е КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР НА БОРИСОВ НО БОРИСОВ , ЗНАЕ, ЧЕ ОТКРИТО НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАТ С ДПС И ЗАТОВА ПОДКРЕПЯ МЕСТАН ДА ГИ ОТСЛАБИ ИЛИ АКО ВЛЕЗЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ДА ГО ПОДКРЕПЯ И ТОЙ!
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъже безогледно: 1. НСО сваля охраната на Местан още през април 1917 г., така че поне от две години преди катастрофата е карал служебни коли на ДПС; 2. след катастрофата не е слязъл да провери как е семейството, а се е заключил в колата си и е седял вътре като мишка; 3. не е спрял на знака "стоп" (свидетелски показания).Опитва се да се оневини с нелепо обвинение към някой друг - гледа да натопи "силния", уж че листата на ДПС била силна (Карадайъ и Пеевски)!
21
1
 
13
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Чия е вината решават от следствието и финално магистратите, а не причинителят и съпричинителя /колкото и странна да е формулировката на тази дума в полицейските доклади/ при ПТП.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кое е неговото платно, като изкача на знак СТОП!!!
19
2
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОЛКОТО И ГОСПОДАРЯ МУ ЕРДОГАН ЩЕ СЕ ПОКАЕ ТОЛКОВА И ТОЗИ :D
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото е невинен, за това жена му звъняла на почерненото семейство да проси да не повдига обвинения. Чиста му била съвестта дрън-дрън. Ако ще и на папата да се жалва, че е невинен - никой нормален човек не му вярва. Щом е бил на шофьорското място - има вина за ПТП-то, независимо дали вината му е 100% или 50%. Дано му разгонят фамилията.
17
1
 
14
 
! Отговори
достАТЪЧНО преди 5 години
Предполагам, че ще има доста добри шансове да оглави комисията по пътна безопасност в следващия парламент.
16
1
 
11
 
! Отговори
щото се знае преди 5 години
До Що е андрешковщина 2Айде стига с твоите упражнения,става ли!?
15
1
 
25
 
! Отговори
пак Местан преди 5 години
Защо Местан обработва обществото през медиите? Да разправя пред съда. Хекимян ходи по острието на бръснача, като предоставя микрофона на Местан. бТВ рискува негативно обществено отношение към себе си, понеже дава думата на Местан, но не и на хората, които изгубиха детето си. Не знаем докъде е стигнало разследването на ПТПто. И няма закон, забраняващ участието в избори и заемането на депутатска длъжност от разследвани и осъдени лица.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Той така или иначе нямаше да види, защото те си отиват при ДПС.