Стоянов: Безобразие е стрелбата на полицая по момчето в Плевен

Изключително непрофесионално поведение, каза министърът
7 юни 2024 15:33, Петър Бойчев
80
Стоянов: Безобразие е стрелбата на полицая по момчето в Плевен
Снимка БГНЕС

Стрелбата на полицай по момчетата в Плевен е безобразие. В това беше категоричен вътрешният министър Калин Стоянов, който говори пред журналисти на брифинг в МВР.

Полицаят, който си е позволил да стреля, вече е отстранен от длъжност. Министър Стоянов вече е разговарял с родителите на пострадалия младеж.

"Тук става въпрос за изключително непрофесионална и некомпетентни реакция. В закона е ясно разписание кога може да се стреля", каза Стоянов.

"Всичко това, което твърдят момчетата, както и служителите, които са били там, е в процес на изясняване. Още във вчерашния ден е започнала вътрешна проверка, колегата е отстранен временно, докато се извършва проверката. От самото министерство също е образувана проверка за дейността на дирекцията", увери министърът.

"На бащата на пострадалото момче казах, че по никакъв начин не толерираме това поведение на полицейските служители. Уверих го, че всеки ще си понесе отговорността, включително и наказателна такава за тези, за които се съберат достатъчно доказателства", коментира още вътрешният министър.

22-годишният младеж бе ранен миналата вечер. Колата му не спряла на указанията на полицая, но той не се легитимирал и не било ясно дали не е бандит, твърдят приятелите на простреляния. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от Крими
Селски бой прати в болница 29-годишен мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безобразие е вашето съществуване!Пълна подкрепа на полицията!Аз като спирам и уважавам органа на реда не стрелят по мен.Полицията търпи унижение от отпадъка на обществото.Едно време ги бутаха в ТВУ и в затворите.Ако имахме прокурори и съд нямаше да сме на това дередже а заплатите им са от наши данъци.Ще се превърнем като в Америка където стрелят и убиват полицаи.Да се връща режима на соца когато думата на милиционера беше закон за всички.Ред и спокойствие!
76
2
 
0
 
! Отговори
Нео преди 3 седмици
За съжаление все повече полицейски служители заприличват на мутри. Проблемът с кадрите е огромен.
75
1
 
2
 
! Отговори
Климент преди 3 седмици
Като видях протестиращите младежи...мале...мале...всички офъкани като мутри,едно нямаше с нормална прическа.Ама то това е на мода...така си вървежен!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поради каква причина полицията в последно време започна да вади пистолети и да стреля по невъоръжени хора? Бягането не е причина да се стреля по човек.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не! Не е безобразие, а е престъпление. Вкарвате в затвора хора за 5 лв., а за престъплението, извършено от полицая, няма да предприемете нищо. Ще потулите случая.
72
1
 
2
 
! Отговори
Ббб преди 3 седмици
Браво на тоя министър. Какво като тоя е полицай, може и химик да е, извършва закононаружение значи е престъпник и трябва да се отнасят с него като такъв, а не другояче защото е евнух, будист или какъвто и да е.
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди месец един журналист извади пистолет в самозащита от пиян НАПаджия, веднага го арестуваха (журналиста) и показаха частични кадри от разправата. Защо полицайчето не е в ареста все още, след като гърми по човек и превишава правата си без да е бил на служба?
70
1
 
11
 
! Отговори
Безобразие е преди 3 седмици
Че рекетьорските групи на МВР с необозначени коли и без униформи вилнеят из страната, а МВР шефовете се правят , че не знаят! И в този случай вместо да разкатаят цялата престъпна група , евентуално ще дадат 2 години условно на стрелеца, а останалите 3-*** от ОПГ МВР не се и споменават!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И полицаят даже не е задържан , представяте ли си Стреля и улучва човек , но го пускат защото бил ''съдействал на разследващите '' Ако напсуваш човек на обществено място ще те задържат за 24 часа и ще те обвинят за непристойни действия , но ако стреляш по някого и си полицай , ''колегите '' не те задържат понеже си ''съдействал ''...
68
2
 
8
 
! Отговори
не знам преди 3 седмици
ама тая история намирисва и от двете страни. Да не се окаже, че момчетат пречат на някой да си върти бизнеса, пък полицая му "помага" с "охранителна" дейност.
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пазете се, че полицията се напълни с *** и наркомани психопати с комплекси.
66
6
 
6
 
! Отговори
А дано преди 3 седмици
Ако има повече "гръмнати", значително ще се подобри дисциплината в милата ни родина.
65
2
 
18
 
! Отговори
Anonymus преди 3 седмици
Уж били по служба, пък с цивилна кола и без униформи. Полицаят стрелял с личното си оръжие вместо със служебно. Пак се опитват да замажат ситуацията за да не излезе, че наемат некадърни бабаити дето си мислят, че като са куки са хванали бога за шлифера и могат да си правят каквото искат.
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Момчетата" име на гангстерска шайка ли е. Щото са си бая след пълнолетие, за да ги описват като момчета.
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ченгетата са като мутрите с голи глави, с татуировки, без шапки, абе като разхайтени отвсякъде Държат се като разбойко с ръце в джобовете. А и не им правят периодичен тест за наркотици.
62
5
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 3 седмици
НИЕ СМЕ ЕВРО АТЛАНТИЦИ. КАТО ТРЪГНАТ ДА БИЯТ НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ, ТРЯБВА ПОЛИЦАЯ ДА СЕ ИЗВИНИ, ЧЕ Е БИЛ БИТ
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калин Стоянов е Калинка на ГЕРБ-ДПС. То и името му, такова, Калин от Калинка
60
2
 
8
 
! Отговори
Момчетата нямат преди 3 седмици
До Ром'сВина. Тия бабаити на какво основание ги спират? Без отличителни белези; фигури на мутри; татоси; команди; никакви документи министъра да си подава оставка и сам да си напише присъдата!Преди 2-3 години, август, 15 ч. Жега, мор. Пред двора ми спира патрулка от РУ Костинброд, да ми връчат постановление, което касаеше баща ми, а той от 10 години беше починал. Но не това е важното. Преложих на служителите да ги почерпя с ябълки от градината, да се освежат! Те ми отказаха, че не било редно
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има причини да бъде открита стрелба - а именно самозащита. Ако колата се е опитвала да го прегази е напълно нормално да открие стрелба, ако пък стрелбата е открита само защото колата не е спряла това е опит за убийство. Следва да се изясни какво е станало. Отстраняването от служба преди завършване на разследването дава неправилен сигнал на обществото, че полицаите не следва да си използват оръжията въобще, провокирайки други извършители да правят подобни неща.
58
8
 
4
 
! Отговори
Ром'с преди 3 седмици
И двамата са виновни,щото единият бяга-другият стреля..