Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво бе, украинците правят ли бомбен килим? Нито американците правят бомбен килим в Русиая!
434
1
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Само да питам. През ВСВ, след Курската офанзива, колко време време е минало до 9 Септември.
433
8
 
11
 
! Отговори
До циций 450 преди 1 месец
Все пак Русия не прави килимна бомбардировка като САЩ. Не може да се отрече, че се опитват да избягват максимално цивилни жертви.
432
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е фашистко-реваншистка Германия да бъде унищожена от Червената армия, този път окончателно!
431
6
 
12
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА ! преди 1 месец
Да, а звездолетите ви могат да стигнат до лунътъ, знам! А ваште кораби могат да стигнат Полски Тръмбеш!
430
5
 
12
 
! Отговори
Само че преди 1 месец
Първо трябва да стигнат до Курск, а оттам колко ще продължат , не се знае !
429
6
 
15
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА ! преди 1 месец
Га гльодам новити реалности, украинските танкове ще стигнат Кремъл! Натам насочете вниманието, че пак ще ревете като дете за сладолед!
428
7
 
8
 
! Отговори
Бахмааму преди 1 месец
Докато брадчедите у Москау чекат изборите у Щатите за да решат- ше пикат ли, ше акат ли, или ше си пазят страната, другите брадчеди ше стигнат Подмосковието. Подмосковские вечера!И тогава - всички щастливи! Даже и Горбачев може да се появи в последнатъа сцена- като сейвияр зомби!Филма цветен, широкоекранен - кеФ! С малко dolby surround и еф 16- ките ще се чуят пърфект. И Рашъните - в канала, а Зеления ше дръпне водата! Смях!!!
427
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жална им майка на украинците.
426
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ша стигнете Райхстага, ама първо трябва да питате господин Зеленски да ви пропусне, че сте зациклили! А пък сега положението ви е бий, бягай, покривай!
425
6
 
4
 
! Отговори
Се ла ви! преди 1 месец
Понеже, арне дремахте - тоя да не обидите и оня да не засегнете, са ... се чудите как да си го извадите от газо, шъ мъ прощаате!!! Докато праите тази тъънка политика, се ще ви е отзад! Не знаеме дали е стратегия или проотия, нооо ... все отзад!!! Алиоуууу ...!!!
424
15
 
12
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Това наистина трябва да стане.Тоспат вземане и на западна Германия.
423
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо няма новини за офанзивата!
422
11
 
16
 
! Отговори
циций преди 1 месец
:):):) няколко години по-късно не мога да стигнат и на една трета от територията на Украйна
421
8
 
6
 
! Отговори
Алиоууу преди 1 месец
Дотук- добре, дето казал пича,прелитайки край 2-рият етаж, падайки от 5-тия! Ами после?Като дойде сервитьора със сметката?!? Весел, а?
420
11
 
14
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
В това си начинание ЗСУ също преуспя хиляди руснаци в паника бягаха от зоната на бойните действия и задръстиха шосетата. При това местните администрации първи си плюха на петите, а единственото което му хрумна на Путин бе да предложи по 10 хиляди рубли (около 100 евро) еднократна помощ на всеки загубил дома си. Това пък бе възприето направо като подигравка от отчаяните и паникьосани бежанци
419
16
 
15
 
! Отговори
Що такой преди 1 месец
Зеления е вече на 5 км от Курск. 80км са украински. Русия губи по 15-20 км територия на ден. За 3 дни 100000 км2.
418
12
 
16
 
! Отговори
Муахахаха преди 1 месец
А до Киев стигнаха ли руските морги вече.А долара кво стана падна ли
417
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези глупости могат да бъдат казани само от недъгавото джудже Медведев, който поради недоразвитостта си дори и солдат не е ходил. Бокалите обаче с водка ги обича и често е в невъзможност да се придвижва сам! Той ли ще е в някой танк? Още преди да тръгне танка, миризмата от акото му ще отрови въздуха.
416
11
 
16
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 месец
*** е пред загуба от Нато.