Борел: Светът се провали при решението с две държави за израелци и палестинци

В момента сме свидетели на тежка хуманитарна ситуация в Газа
14 окт 2023 10:27, Елка Василева
162
Борел: Светът се провали при решението с две държави за израелци и палестинци
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че светът се е провалил в усилията си да постигне решение за две държави за израелците и палестинците, предаде ДПА.

"Светът се проваля  ужасно ", заяви днес Борел в Пекин, като посочи, че за 30 години не е постигнат успех по отношение на решението за две държави.

Още по темата
Той също така призна, че макар две отделни държави да са желана цел за израелците и палестинците в бъдеще, това няма да реши настоящия конфликт, отприщен миналия уикенд.

"В момента сме свидетели на тежка хуманитарна ситуация в Газа", каза Борел.

Той отново изрази подкрепата си за позицията на ООН, която публично се  дистанцира от призива на израелските военни за масова евакуация на северната част на Газа. Толкова много хора не биха могли да тръгнат за толкова кратко време, това е "просто невъзможно, не можете да преместите такъв брой хора", каза Борел.

Израел има право да се защитава, каза той, като добави, че това трябва да се прави в съответствие с международното право.

Запитан дали е призовал Китай да използва влиянието си в Близкия изток, Борел заяви, че с външния министър Ван И са обсъдили какво може да направи всеки от тях за справяне със ситуацията.

Китай се опитва да запази неутралната си позиция и да поддържа добри отношения с Израел и палестинците, припомня ДПА.

Пекин не осъди нападенията на "Хамас", но разкритикува факта, че в конфликта са загинали цивилни граждани.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
11
 
! Отговори
Този е нахален преди 10 месеца
Този с какво право пропагандира идеите си, които са провалили Европа? Когато някой се провали си подава оставка. Може да дойде друг не толкоз неспособен.
131
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
122 СССР/Русия бе 20 години в Афганистан, преди САЩ. Където системно избиваше авганистанския народ, превръщайки страната в руини. Много руски войници загинаха там.
130
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
126 Палесгина не е съществувала тогава и днес, за са бъде заличина. С агресора Русия и Иран, с терор, няма никакъв шанс за държава.
129
1
 
9
 
! Отговори
На този преди 10 месеца
Градинката му разградена, увяхнала и без граници я тъпче всеки! Той за чужди градини се изказва, че се провалили!
128
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
125 Същинска голяма България загива от Османската империя и от руския мракобесен комунизъм. Подлъгани от Русия с прелиминарния Санстефански договор, за да получи тя, българската вечна благодарност, много бързо след това, руската тайна дипломация отрязва България до неузнаваемост, като подарява на сърбите изкопни български земи. Да припомним и подкрепата на Русия към Сърбия, която ни нападна, за да унищожи България 1885. Русия бе против Съединението.1944 ни заличи като суверенна държава.
127
2
 
3
 
! Отговори
До 128 преди 10 месеца
Е сега остава да кажеш и ме държавата България е проект на Русия ха ха!
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още един наивен от ЕС или ЕС гестапо
125
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
126 Неможе да бъде ликвидирано нещо, което не съществува. Палестина е проект на Русия, целящ дестабилизиране на запада. Турция и Иран искат влияние и изнудване на запада чрез Палестина. Този проект няма шанс. Чрез терор, още по-малко.
124
2
 
4
 
! Отговори
О Байдън преди 10 месеца
Е пратил в Пекин Секретарката си, защото Си Дзинпин отказва са се среща с Байдън откакто последния го напече диктатор..
123
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
НЕ СЕ Е ПРОВАЛИЛ ОЩЕ ТОГАВА СА ИСКАЛИ ДА ЛИКВИДИРАТ ПАЛЕСТИНА И ДА Я ДАДАТ НА ИСРАЕЛ . А НАЙ-ГРОЗНОТО Е, ЧЕ ПАЛЕСТИНА Е БИЛА НА СТРАНАТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА :D И ХЕМ НА СТРАНАТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ХЕМ СИ Е ЗАГУБИЛА ТУТАКСИ ПОЛОВИНАТА ТЕРИТОРИЯ А ДРУГАТА ПОЛОВИНА ОСТАВЕНА БЕЗ ГРАНИЦА ЗА ДА СЕ ДОПЛЮЧКОСА!
122
0
 
2
 
! Отговори
Паметта на Клио преди 10 месеца
Подходящ момент да си припомним, че Велика България на кан Кубрат загива под ударите на хазарите, а на българите се налага да се преселят в по-голямата си част по поречието на Дунава и на Волга (предвождани, съответно, от кан Аспарух и от неговия брат кан Котраг). Онези българи, начело с Батбаян, най-големия син на кан Кубрат, които остават под властта на хазарите, са обречени на безрадостно съществуване и, третирани като нехора, изчезват като народ.
121
0
 
5
 
! Отговори
Не е възможно преди 10 месеца
Мултикултурни смесени етноси като депесари без родина да съжителстват във България няма никакво бъдеще и се провали от самото начало и резултатите са на лице в близкия изток и Украйна и по късно отново на Балканите.И ако смесите и *** като доминиканци тогава вече ще е върха на човешката деградация.
120
0
 
13
 
! Отговори
Каза преди 10 месеца
Мъжката Секретарка на Байдън в Брюксел..
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САЩ се провалиха! В Афганистан, Украйна и Израел! Те въоражаваха тези държави! Но се провалиха военно! Войната не решава тези конфликти но САЩ използват само Война и Преврати!
118
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американските граждани и тези от западна Европа ( предимно пенсионери) идват свободно в България за да живеят тук поради немотията, липсата на евтини социални услуги и достъно здравеопазване там. Богатите американци и западноверопейци пристигат в България с цел ползване на евтино и качествено здравеопазване и стоматологични услуги. Толкова с богатата Америка и западна Европа! Скоро обаче ще ги настигнем!
117
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
116 България и САЩ са партньори по линия на НАТО. Извън НАТО, България ще стане лесна плячка на агресивна Русия и марионетката й Сърбия. Русия е вражеска страна, обявила България за вражеска.
116
2
 
7
 
! Отговори
До 117 преди 10 месеца
200 000 украинци само живеят от 2 години в хотелите ни!!! Така ли я заобикарят?
115
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
114 Ами, върви в Русия, какво чакаш! Русия е заплаха за мира в света, примитивна диктатура, тюрма народов.
114
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се притеснявай, в жалката държавичка България няма да дойдат бежанци, винаги ще я заобикалят.
113
2
 
7
 
! Отговори
До 110 преди 10 месеца
България им е колония! Американците си правят каквото искат в България..