Българите работят значително над средното ниво в ЕС

Трудят се 1993 часа годишно при средно 1679 за ЕС
8 дек 2023 18:54, Елка Василева
97
Българите работят значително над средното ниво в ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Българите работят значително повече от средното ниво за останалите работници в другите европейски страни, като само румънците са преди тях в това отношение, сочат данни на френския институт "Рексекод" (Rexecode).

Според проучването за 2022 година, публикувано вчера, българите работят 1993 часа на година, а румънците 2029 часа в сравнение със средния за ЕС брой часове 1679.

На трето място сред 27-те страни членки на евросъюза с най-много изработени часове се нарежда Гърция с 1979 часа годишно.

Гражданите на Нидерландия, Дания, Финландия, Швеция, Австрия и Германия са работили по-малко от 1600 часа годишно, което е под средната стойност за ЕС. (БТА, Анна Нацариду)




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
7
 
! Отговори
Защо мрънкате преди 8 месеца
Бе?! Цяла година празници!!! Няма държава с толкова празнични неработни дни, колкото БГ. По някога даже се дразня, през ден магазините все затворени. А и работата ни една,... българска!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бях пуснал сигнал в изпълнителна агенция Главна инспекция по труда срещу моя шеф, защото отказа да ми изплати една платена отпуска, която се наложи да ползвам, защото се разболя моят баща и нямаше кой да го гледа, а той искаше да му работя нон-стоп, чак и отпуски не дава да взимаме. Дойдоха инспекторите, полафиха си с шефа и накрая -нищо! Даже уж анонимен сигнал, а са му казали името ми и вече втори месец ми реже заплатата на половина, като ми наложи и наказание - забележка
39
1
 
2
 
! Отговори
Ами нормално е преди 8 месеца
Нормално е за Ромите и полицаите-репарации!
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изяснява ли ви се картинката с колко ви ограбват за извършения труд?
37
7
 
8
 
! Отговори
МВР Перник преди 8 месеца
Ами то в Евро Татария е така, работиш много и взимаш нищо! Работете роми работете!
36
3
 
10
 
! Отговори
Дреме ми преди 8 месеца
Ние в Социалното Министерство работиме малко и взимаме достатъчно .
35
2
 
16
 
! Отговори
Обикновено преди 8 месеца
работодателите спекулират с отпуските и почивките на работниците, масово не дават обедни почивки, масово не изплащат отпуски, а имаме едни чиновници в инспекцията по труда, които са длъжни да следят тия неща, ама къде ти! Ония им бутнат подкуп и се оправяй
34
3
 
14
 
! Отговори
Трудолюбив преди 8 месеца
Коментарът ми се отнасяше за "работната култура" в частния сектор в годините, когато все още работех в България т.е. до 2021 г. Сега чувам, че нещата са станали по-зле. За публичния сектор изобщо не може да става и намек за работа. Това, че кесите по 10-12 часа някакви измислени смени, не значи, че реално извършвате труд. Просто седите на едно място, извършвайки еднообразни действия, за които не се изисква квалификация повече от 3 месеца. Hard to swallow pills.
33
5
 
11
 
! Отговори
Какво да кажа преди 8 месеца
Ами нормално е България е Ромска Държава!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Учител по биология - Предполагам, не ревеш за повишаване на заплатата ти?
31
1
 
12
 
! Отговори
Тотален позор сте преди 8 месеца
За Капак всички служители в институции се държат като роми, нямам думи, нямат думи Джипси Държава!
30
5
 
6
 
! Отговори
Учител по биология преди 8 месеца
Аз съм преподавател по биология и здравно образование в гимназия. Имам 18 часа седмично. На ден средно по 3-4 часа, до 14:30 приключвам и си тръгвам. Имам свободно време после да си почивам вкъщи, да си сготвя и т.н.
29
1
 
11
 
! Отговори
Продължителен,но преди 8 месеца
нискоефективен,некачествен и зле платен труд.Говоря с приятели,обсъждаме някаква тема и те правят извода:"кое ни е наред,та това да е"? Отговарям:хидрата,наричаща се "политическа класа",заедно с произведените от кримиприватизацията олигарси, управляващите чиновници,са над средното световно ниво.Те са яхнали народа и държавата и възползвайки се от създаденото от тях отвращение на хората към властта, обезвереност и безразличието им,правят каквото си искат,лъжат на воля и богатеят безспир.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трудолюбивия явно е от офисния планктон. Друго място няма където това да е възможно. Лекари, учители, администрация, производство. Поне се спазва нещо. Но за ИТ спецовете важи това дето описа трудолюбивия
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
99% от писателите дремят на държавни службички и си драскат глупости колкото да не заспат съвсем. Нямат никаква представа какво е работа и какво е трудова дисциплина и че никой частник няма да те търпи да си болен, да не работиш или да закъсняваш за работа. Празнодумци.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като стана депутат един ден ще предложа законопроект работната седмица да стана четиридневна, но с 12-часов работен ден.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 27 - Просто съди за другите по себе си. Най-вероятно точно така работи.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 25. И тоя блъска в администрацията ако въобще работи.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Трудолюбив. Що приказваш глупости бе ?
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Трудолюбив 22 Много несериозен коментар. Това че някой се мотка не не ти дава право да казваш за всички.