Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов

Няма да позволм да бъде унищожена Европа на ценностите
2 юни 2024 22:40, Стела Стоянова
264
Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов
Снимка БГНЕС

ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят на екстремистите да унищожат Европа на ценностите.

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Пловдив, предаде БГНЕС.

Тя поздрави българите по повод Денят на Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите на националния герой.

“Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”, каза Фон дер Лайен.

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква - символ на свободния дух на България и Европа.

“България и Европа са символ на толерантността. Нека запазим това”, призова председателят на ЕК и кандидат за втори мандат.

“Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайнодесни - от “Алтернатива за Германия” до “Национален фронт” във Франция, от “”Конфедерация в Полша до “Възраждане” в България. Техните имена са различни, но целите им са еднакви - те искат да потъпкат ценностите ни и да унищожат нашата Европа. ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят това да се случи. Обединени можем да преместим планини за доброто на Европа”, подчерта Фон дер Лайен.

Председателят на Комисията благодари на Бойко Борисов, че е поставил балканските страни на първо място в политическия дневен ред на Европа по време на българското председателство:

“Днес не само балканските страни, но и Украйна и Молдова са част от тази история. Гласът на България се чува в Брюксел, а в Брюксел ние ви слушаме. Да живее Европа, да живее България!”

Фон дер Лайен благодари също на Бойко Борисов, ГЕРБ и българския народ за ключовата подкрепата за Украйна.

“Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България”, каза тя. Фон дер Лайен призова за укрепване на европейската отбранителна индустрия и посочи, че България може да има значителна роля в този процес.

Относно въпросите на миграцията тя посочи, че Европа е изпълнила международните си задължения и добави:

“Ние европейците ще решаваме кой да дойде в Европейския съюз и при какви условия, а не трафикантите и контрабандистите".

Като основен приоритет за следващия мандат Фон дер Лайен очерта намаляването на бюрокрацията с 25% и подкрепата за земеделците в Европа.

“ГЕРБ и ЕНП винаги ще подкрепят фермерите”, подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Брюксел са стъписани от наглостта, простащината и некомпетентността на ПП,ДБ. ЕК изрази загриженост и недоумение от поведението на Буратино, Кокорчо, или Асен Василев, който прояви сексизъм, политическо невежество и липса на възпитание, като нарече Мария Габриел "хубавото лице на мафията". Вместо, да изпълнят ротацията, която обещаха ПП,ДБ и да представи държавническа визия за бюджет, финанси и мерки за повишаване на жизнения стандарт на българите, от ПП,ДБ чуваме само обиди и закани.
90
1
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 104: ама подкрепя стрелящият с гранатомети в центъра на София, ония заради който българи се самозапалваха на улиците, ало Ваньо, непознаващият финансовият си магнитен министър, описаният в изчезналото от прокуратурата тефтерче на Златанов, ония чийто министър на транспорта убил детето си с моторна шейна, които след 3 милиарда лева наляти за електронно правителство все още назначава дублиращи се агенции и комисии? Не Урсул подкрепя тоя който и плаща процент! Иначе ПП са клонинг на Герб!
89
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
102 Нямаше и тази половина от Шенген да ни я дадат, дадоха ни я само, заради Мария Габриел и уважението, което изпитват към нея.
88
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Гласуваш за ГЕРБ, получаваш Урсула...
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
102 Полушенген, заради скритата инфлация на Кокорчо Асен Василев и неадекватния план за устойчивост, и развитие. Както и за пробитата от незаконни мигранти граница. Абе, заради ПП,ДБ. Никога променкаджиите от ПП,ДБ.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
92 Урсула фотон дер *** никога няма да подкрепи убийци на пътя, които прикриват следите от местопроизшествието, като Кирил Петков. И които бъркат под полата на своя съпартийка, след което я назначават на високо платена длъжност. И които чурят маси, и налитат на бой, на колеги и на журналисти. И които лъжат в декларацията за гражданство, и които не знаят родния си език. И които мамят избирателите си и всички нас. Като Киро просто.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе тия циркаджии не можаха ли да ни предложат нещо ново,ясно променкаджиите не оправдаха доверието им,ама и на нас ни писна от тия ценности Борисови?
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Герои на Чалгария, в чест на Урсула и Полушенгена, кръстете софийското летище Летище Гаргамел!
83
1
 
6
 
! Отговори
SmO преди 4 месеца
Аз ще цитирам Хиподил с песента На.........по повод тази мома старша възраст.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Брюксел са стъписани от наглостта, простащината и нековпетентността на ПП,ДБ. ЕК изрази загриженост и недоумение от поведението на Буратино, Кощорчо, или Асен Василев, който прояви сексизъм, политическо невежество и липса на възпитание, като нарече Мария Габриел "хубавото лице на мафията". Вместо, да изпълнят ротацията, която обещаха ПП,ДБ и да представи държавническа визия за бюджет, финанси и мерки за повишаване на жизнения стандарт на българите, от ПП,ДБ чуваме само обиди и закани.
81
1
 
19
 
! Отговори
гадост преди 4 месеца
Това е отвратително. Германците държат да сме колония управлявана от мутри! Да купуваме от скаапаните Лидъли и да пръъдлуви гоуфове 3та ръка.
80
4
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 94: Абе то на времето и Брежнев идваше да се мляска с бай ти Тошко и да си бъркат по дупките в знак на подкрепа, ама това не правеше от правешкият *** човек, още по малко пък управленски кадър. Така и с китайската му реплика Бай Тиквон, ако ще и 20 папи публично да го погалят по трътката пак няма да става за нищо!
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мили ми кратунковци(сънародници)гласувайте по"съвест"резултатът обаче е предизвестен-сглобка номер Две с водеща фигура банкянският"демократ"и подържаща роля на малките унуки с произход ДС,наричащи гордо себе си-ПП"Продължаваме промяната"
78
3
 
20
 
! Отговори
хаха преди 4 месеца
У.рсула ви изкъпа във ваксини. Направи мъжа си милионер в Пфайзер.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато шефа на ЕК подкрепи Киро просто и ПП,ДБ преди избори, в родната им страна, да се обади. Кривата уста с платен харвардски мастер курс, сипе огън и жупел по ГЕРБ, и Борисов, понеже само това си знае, и понеже е абсолютно безпомощен, като политически труп. Амин.
76
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гинеколожката е готова и с Дяволът да се гушне, само да остане на власт, че вече се чуха гласове в ЕС да и се потърси отговорност за ваксините.
75
1
 
19
 
! Отговори
слепци преди 4 месеца
Да си видите Европа - ЕК и ЕП как подкрепят мафията и мизерията за България, затова и не сме мръднали, след като оттук минаха няколко стотин милиарда. Нация от наивници и амеби, ако сега не го осъзнаете, обричате не вас, а децата си.
74
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Както навремето Тодор Живков си имаше комсомолци и политически секретари да му лъскат имиджа пред хората, така китайската му реплика Бай Тиквон има няколко платени драскача които се опитват да спасят жалките остатъци от имиджа му и да го изкарат като по малкото зло. Платените слуги на Севда ПР, дано си заслужават тия ваши 30 сребърника когато родата на Бойко от маалата ви почукат на вратата да ви сурвакат!
73
1
 
13
 
! Отговори
под дъгата еднорог преди 4 месеца
Реакторите за без пари за ***. Европа в криза заради тая Лаен. Русия ще победи, приемете го. Какви хора гласуват за ГЕРБ? Мазохисти ли?
72
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 76: теб още ли те е срам т теб самата, че се продаваш за 5 стотинки за да пишеш хвалби за бившата метреса на бай Тошко? Хайде като вече не те е срам може да се обаждаш, иначе си просто една анонимна аморфна биомаса струваща по малко от опаковка за дъвка. Марш при Севда ПР за нови опорки!