Фон дер Лайен: ЕС се нуждае от 500 млрд. евро инвестиции в отбрана

Китай и Русия в пъти изпреварили Европа
Обновена: 28 юни 2024 08:44 | 28 юни 2024 08:13, Анисия Иванова
70
Фон дер Лайен: ЕС се нуждае от 500 млрд. евро инвестиции в отбрана
Снимка: БГНЕС

Eвропейският съюз се нуждае от 500 милиарда евро инвестиции в отбрана през следващите 10 години.

Това е заявила председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред лидерите на 27-те еврочленки, които заседават в Брюксел.

За това съобщава изданието "Политико", позовавайки се на три независими източника.

Фон дер Лайен е призовала лидерите на 27-те да обсъдят как да бъдат осигурени необходимите средства. Тя е посочила, че в периода между 1999 - 2021 година европейските разходи за отбрана са се увеличи с 20 на сто, докато Китай е похарчил с 600%  повече, а Русия - с 300%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от ЕС
Седем души са загинали при сблъсък на влак с автобус в Словакия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 дни
Нищо добро не я чака Ефропата, с такива брЮкселски зелки, за които най-важното, единственото нещо на тоя свят е патологична, пещерна русофобия..! Това е вече медицински проблем, не политически..?!
60
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
До 1-3 "Как така пак избраха тази женица," - демократично! Най-доброто което ЕС може да предложи.
59
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Тази за под 50 миларда, от които 10% комисионни - не я закачайте!
58
1
 
7
 
! Отговори
1-3 преди 2 дни
Как така пак избраха тази женица,при положение,че беше подсъдима за огромна корупция,по въпроса с ваксините?
57
1
 
3
 
! Отговори
аноним преди 2 дни
Не толкова от загриженост за държавите-членки на Съюза,колкото да дава с пълни шепи на приятелите си,от наше име и за сметка на нас.Затова алармира за такива огромни суми.
56
1
 
5
 
! Отговори
Ддд преди 2 дни
През първия си мандат завлече 20 милиарда. Още не са я гласували в ЕП за втори мандат, вече иска...... Още иска. Да им имам ценностите европейски. Наглеци!!!!!!
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тая гнуснамутра трябва да бъделинчувана. Да ги извади от собствения си джиб тия 500млрд. Аз не съм съгласен моите данъци да отиват в джобовете на търговци на смърт и в бездъни ями като укропия, докато пътища, училища, здравна система, всичко е пред колапс....
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Само заради рашките ли, че 10 години ли още ще е войната в Украйна, рашките ще се разорят до тогава:)) да се наблегне и на растениевъдство и животновъдство, армията трябва да папка, хората в ЕС също.
53
1
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 дни
Турция е в НАТО и България е в НАТО. Когато Турция ни нападне, как мислите кого ще защити НАТО. Ами няма да е България.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Такива като тая може и нападение да ни заработят. Кой е тръгнал да я/ни заплашва, та се правят на интересни? Пари покрай бъркочите добри заработи тая, що не и от въоръжаване. Балами да и се вържат винаги се намират.
51
0
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 дни
Речта на Байдън беше явно неуспешна. Анализатори и демократи отбелязаха, че 81-годишният президент се спъваше по време на дебата, говореше с дрезгав глас, объркваше се, правеше грешки и изглеждаше изключително неизгодно на фона на енергичния и активен Тръмп. Възрастният президент също беше критикуван, че пропуска редица важни теми, които бяха "основното оръжие" на демократите. Докато Тръмп всъщност унищожи Байдън по време на дебата.
50
1
 
11
 
! Отговори
аха преди 2 дни
Стягайте дупарите за редовно ваксиниране и мешките за фронте. А, и давайте пари за оръжия, после кака Урсула ще ви показва договорите, задраскани с черен маркер.
49
2
 
14
 
! Отговори
Всичката Мара втасал преди 2 дни
и 500 милиарда за "отбрана" похарчила. От кога се отбраняваме ако не е тайна? Внасяме си потенциални терористи в ЕС, отрязваме си достъпа до евтини суровини и се готвим за война с тия дето ни доставят суровините - палячовщина и половина. За пред кого е това театро!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Танковете ще бъдат с перки, корабите с платна, а самолетите със слънчеви панели.
47
2
 
8
 
! Отговори
Военна индустрия преди 2 дни
с нулеви емисии! - скрийте се :D
46
0
 
10
 
! Отговори
FMC преди 2 дни
Като стана въпрос за зелена сделка и екология, колко е зелена отбраната? И там ли ще минаваме на вятър? Танк, с перка на покрива да произвежда ток. Оръдие със слунчеви панели. Кораби с платна...е поне това е добре изпитано във времето. Подводници с амуджи гребци...и без това Европа се напълни стях, поне да има полза. И накрая автомати, стрелящи с неизползвани ваксини.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Развържете кесиите, вропейци глупави, само 500 милиарда.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Въжетата за прането на тези милиарди дали са включили в цената? По външните граници на ЕС трябва да се опъне и дано им стигне дължената за прането на пари за Украйна или други конфликти. Впрочем, ако някоя съседна държава ни нападне, независимо дали е в ЕС или не, сигурно ще чуем "Чакайте сега, нека се съберем в Давос, Бали, Рим, а после в Мадрид например, за да обсъдим кой колко е загрижен ...". Т-е- ще чакаме от умрял писмо с указания.
43
1
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
До 43 "Тази жена ни върна в 18 век." - не тя ви върна, а вие самите дето гласувате за нея. Панимайш,про'с'так неграмотен?!
42
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Браво! Трябва нов данък за да се осигурят печалбите за ьнекадърните немски заводи с американски собственици!