Прогнозират 37% за "Национален сбор" на предсрочния вот във Франция

Центристката коалиция на Макрон "Заедно!" има 20%
28 юни 2024 15:07, Елка Василева
22
Прогнозират 37% за "Национален сбор" на предсрочния вот във Франция
Снимка: архив, БГНЕС

Крайнодясната партия "Национален сбор" във Франция е повишила още повече популярността си и според прогнозите може да достигне до 37% от гласовете на избирателите. Това показват данните от публикувано днес във френския в. "Еко" ново социологическо проучване, два дни преди първия тур на парламентарните избори, предаде Ройтерс.

Още по темата
Подкрепата за партията се е увеличила с още 2% в сравнение с последното допитване на френския институт "Опиниън Уей" преди седмица.

В същото време центристката коалиция на Макрон "Заедно!" има 20%, което е с 2% по-малко в сравнение с последното социологическо проучване.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от ЕС
У нас липсват 268 хил. работници, търсим непалци и бангладешци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
До Свобода преди 2 дни
Не бе , не си разбрал нищо Педро. Нито Бай Тошо ще се върне , нито Путин ще дойде. На такива като вас (от хранилката ) ще ви е гадно .
21
0
 
4
 
! Отговори
без упойка преди 2 дни
Защото либерализма в основата си е анти християнски, атеистичен.И про ислямски.Това е от 18 век насам.Всичко излиза.Франция е пример как неолибералите поканиха ислямистите да смачкат политическите си противници от консервативните среди.Няма път назад, ние в ЕВРОПА имаме Византийска съдба.Затова леви, зелени, центристи и пишман десни ще се обядиняват с исляма срещу консерватините християни.И ще викат на всеки не искащ исляма , че е популист, нацист, фашист.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"КАКВО ЛИБЕРАЛНО ИМА В ТЕЗИ НЕОЛИБАРАЛНИ ПАРТИИ" - Не случайно на последния икономически форум в Санкт Петербург Президентът Путин каза "Либералният модел навлезе в задънена улица. Настъпи глобална криза на капитализма и тя е причина за всички ключови беди и конфликти."
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
мОНГОЛИТЕ ПРЕВЗЕХА иНДИЯ И СЕ ПРЕТОПИХА, АНГЛИЧАНЕТЕ СА НА РЕД. КЕФФФФ
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ПП влезе в същата партия от Европарламента в която е и ДПС. ПЪЛЕН ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВО ЛИБЕРАЛНО ИМА В ТЕЗИ НЕОЛИБАРАЛНИ ПАРТИИ НЕ МОГА ДА СЕ НАЧУДЯ.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То даже основната съпротива срещу национал-социалистите (не знам защо се срамят да се нарекат така) не идва от Макрон, а от левите сили, които вече организираха протести срещу крайната десница, а на няколко места биха техни кандидати... Цялата левица във Франция ще се обедини на втори тур срещу национал-социалистите, и ще гласува за всеки друг, но не и за тях
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нищо нека губи Бардела, Франция още по-бързо ще стане евразийска, а и евроафриканска. Въобще евразийството е далеч повече разпространено на запад хахахаха
15
8
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 2 дни
Драги ми дребни душичи, драскачи тук копейки и фенове на копейкин. Вие какво си мислите, че като спечели Национален сбор ще върнат бай Тошо в България хахах или пък Франция ще завие рязко към Путин хахахах, доообре нека гледаме.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Европа е в последния си период преди да бъде погълната от исляма.
13
1
 
6
 
! Отговори
до преди 2 дни
Те и да са нацисти, което даже не е вярно, но и да са, е по - добре от такива като вас- ислямокомунисти.Съсипахте всичко.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Убеден съм че копейките даже не знаят че френската избирателна система е мажоритарна в два тура, и на втория тур всички: от крайно ляво, през умерено ляво, през центристите на Макрон, до умереното дясно, гласуват срещу партията на Льо Пен и това младо гeйче което са й сложили за лидер! Така може да е първа сила, но да ЗАГУБИ изборите! Даже е съвсем очаквано
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Копейки, при френската избирателна система тези 37% може дори да не означават победа, а дори и да не означават нито един мандат, тъй като на втори тур се гласува само между двама кандидати, и по традиция всички се обединяват срещу нацистите! Кое не ви е ясно?
10
2
 
2
 
! Отговори
от 3 преди 2 дни
5, знам какво съм написал. Не съм в деменция. Пропиндостански е кандидатът, който е за сближаване с Пиндостан. Не твърдя, че пропиндостанският кандидат ще победи, но има добри шансове. Изборите са днес. Утре ще узнаем резултатите.
9
0
 
9
 
! Отговори
няма промяна преди 2 дни
Няма да има промяна бе хора, Лайен остава.Във Франция ще се обединят сега срещу партията на Льо Пен и пак ще потулят всичко.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"той плати цената за заканите да прати французи в Украйна", на които закани руски депутат му отговори по френската телевизия "Ще ги убием всичките. Ще ти ги върнем в ковчези, покрити с френки знамена. Да си ги посрещаш на летище "Орли"".
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 дни
Музика..музика за душата..! Запасил съм се с пуканки за фиаското на жалкия 'юпитер' !!!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ето, това е промяната с млад политик! Не като Кирчо млад, млад, а с боядисана коса и фасети. Може и над 40% да стигне Нац.сбор във Франция.
5
1
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 2 дни
Четеш ли какво си написал? Пропиндостански??? Тоест проамерикански президент да спечели в Иран! Толкова си далече от истината, че не се усещаш каква глупост си написал.
4
1
 
17
 
! Отговори
kkk преди 2 дни
левите неолиберали омръзнаха на всички в Европа с техните насаждани, нежелани от никого политики, зелени сделки и тн., водещи до супер инфлация и деградация на обществата. Настоящият ЕС е като късния СССР - бюрократичен елит, който няма никаква представа каква е реалността.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пиндостан губи във Франция, но печели в Иран. Пропиндостанският кандидат за президент на Иран е с добри шансове да спечели.