Недопустимо е външни лица да се месят в политиката на Франция

В държавата текат естествени процеси, смятат експерти
2 юли 2024 00:05, Инна Ангелова
21

Равносметката след първия тур на предсрочните парламентарни избори - победа на крайната десница и рекордна избирателна активност. Балотажът предстои на 7-ми юли.

“Или десницата ще има мнозинство, или няма да има. По последни данни, десницата взима 29%, партията след нея - левицата, взима 28%. Това е малка разлика, но какво ще се случи в последните няколко часа? Масово кандидатите от левицата и от партията на Макрон призовават там, където има балотажи, да се отказват и вече над 100 кандидати са се отказали в полза на следващия кандидат, който е втори, за да могат обединено да надвият десницата на балотажа", коментира медийният експерт Надежда Ганева в студиото на "Денят ON AIR".

Според проф. Захари Захариев, международен анализатор, няма нищо учудващо в  ситуацията, която се разиграва във френския парламент.

"Това е една отколешна традиция във френския парламентарен живот. Когато се стигне до втори тур, винаги да започне една безкрайна търговска игра между различните политически сили, която е свързана не само с това кой да влезе в следващия парламент, но и която предвещава и възможните посоки за преговори и формирането на нови конфигурации в този парламент", разясни проф. Захариев за Bulgaria ON AIR.

Според експертите понятието “крайна десница” е неправилно в случая на  френския парламент и обясниха защо.

"Чертае се на стената, като театър на сенките, зловещата фигура на така наречената "крайна десница". Не приемам и няма сериозен анализатор, който да приеме това понятие "крайна десница". В момента се чертаят именно онези страховити прогнози относно бъдещето. Забележете докъде стигнаха тези неща - премиерът на Полша взима отношение спрямо изборите във Франция и заплашва, Бербок в Германия също. Това е нещо, което е крайно недопустимо и представлява само по себе си груба намеса във вътрешните работи на една суверенна държава", каза проф. Захариев.

Надежда Ганева допълва, че това са естествени процеси. Те са отговор на водената през последните години политика на масова миграция. Именно това се превърна в голям проблем за Франция.

“Това не е крайна десница. Ако погледнем картата на Франция, в огромен процент от областите първа сила е именно партията на Льо Пен. Това не са крайни хора и крайни французи, това са най-обикновени нормални французи, които не искат държавата им да се напълни, както в момента, масово с мигранти от Северна Африка", смята Ганева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от ЕС
Унгария оглави ЕС с мотото “Да направим Европа отново велика!”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
CIA преди 1 ден
На скоро един бивш шеф на ЦРУ потвърди в национален ефир, че няма държава, в чийто избори не са се месили САЩ.
18
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
Гледам, един неграмотен про'с'так по-долу не му харесва напомнянето как германия за пореден път се е бъркала в политиката на България. Но такива са си про-западните неграмотни и некадърни без'род'ници.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И на Макрон сега не само извънземите са му виновни, но най ече пак Путин, че той им дърпа конците. А хората във Франция, прсото им писна собствениа им президен и управление и иискат нещо ново
16
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 ден
У нас през 1996/7ма на плакатите на П. Стоянов се мъдреше Х. Кол с надписа "Той е!". И неграмотните про'с'таци се радваха.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Недопустимо е външни лица да се месят в политиката на България.
14
20
 
3
 
! Отговори
Исторически ЗООпарк преди 1 ден
На вниманието на другаря Захариев да кажа, че намеса във вътрешните работи е примерно, бруталната война, която сатрапът му Пуууутлер започна срещу Украйна!Ама туй тъй наречения професор, путлерофашистки лакей, хич не го забелязва!
13
1
 
14
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 1 ден
а тук Посолството е нормално и никой не подксача......
12
16
 
2
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 ден
Това важи за всички държави , не само за Франция. Русия ще си изпати.
11
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 ден
Когато се ползват чужди външни институции безплатно за натиск по втория начин за рушене на пряка демокрация е нормално представляващия да се изкаже в своя защита.
10
1
 
21
 
! Отговори
Коко Локо преди 1 ден
А Макроня какво се месеше в българо-македонските отношения преди 1-2 години?
9
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изборът на Льо Пен и компания е икономически, няма общо с миграцията, колкото и да ви се иска! Това че си сложиха плейбой за лице, не ги прави по-малко радикални, а смекчаването на тона е само, за да бъдат реанимирани!
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Макароня ходи на гости на Путин - Путин го сложи бялата маса на 6 метра разстояние :)))
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А Макароня що са меси у Крим и Донбас - дава акъл на Путин :)))
6
1
 
8
 
! Отговори
Слагайте преди 2 дни
ДПС то да видиш няма ли право.
5
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не я мислете Франция, тя е излизала от доста доста по-тежки кризи.
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Откъде накъде разни французи се бъркат във вътрешните работи на Русия във Франция?
3
4
 
8
 
! Отговори
Фашизъм преди 2 дни
Евро фашизъм в действие.... ЧЕСТИТО...
2
1
 
6
 
! Отговори
Спомени преди 2 дни
Ех, едно време в училище учихме френски език. Ужасно труден беше, а другарката Сиракова беше една нервачка, като затресеше долната устна, да знаеш бегай! Пак ще тупа!
1
5
 
13
 
! Отговори
преди 2 дни
Франция е велика страна! Тя ще реши проблемите. Лошото е, че България загива