Захариева получи "ресора на бъдещето”, приоритетен е за Комисията

Андрей Ковачев, евродепутат: РСМ не желаят ЕС и търсят виновник
21 сеп 2024 21:30, Инна Ангелова
47

Управляващите в Република Северна Македония не желаят да продължат по пътя на европейската интеграция и си търсят виновник. Такова мнение изрази в предаването “Брюксел 1” евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Той разясни своя геополитически прочит на ситуацията и определи казуса със снимката на двамата президенти Гордана Силяновска и Румен Радев като “смехотворен елемент със знамето“.

Според Ковачев провокацията е направена нарочно, за да може и ние да отговорим. “За мен просто не желаят да продължават по пътя на европейската интеграция и си търсят виновника, който да го дадат на публиката в РСМ и да кажат "Ето България е виновна за това, че ние не можем да продължим по пътя. България е най-лошата“ с всички тези епитети, които използват. И ние, за съжаление, нямаме друг възможен изход от това да отидем с Китай, да вземем 500 млн. евро заем чрез Будапеща, да спрем Коридор номер 8“, каза Ковачев.

Относно искането на евродепутати от ГЕРБ да се стартира процедура по изключването на ВМРО-ДПМНЕ от Европейската народна партия, Ковачев уточни, че това ще е последна стъпка.

“В ЕНП си има процедури, инструменти, етична комисия, замразяване на членство. Ако няма никаква друга възможност, ако няма извинение, ако няма подаване на ръка отново за добросъседство и приятелство, то няма как да сме повече заедно. Но това е последната стъпка. Но нека все пак да видим защо се стигна до там“, каза евродепутатът пред Bulgaria On AIR.  

Евродепутатът подчерта, че добросъседските отношения са ключови за европейското бъдеще на РСМ. Този път това им е припомнено не само от България, но и от Брюксел, подчерта още Ковачев.  

Той коментира и ресора "Стартъпи, проучвания и иновации", който Екатерина Захариева получи в Европейската комисия. По думите му това е основен приоритет за Комисията.

"Голям проблем е, че от първите 10-20 най-големи компании в света няма европейски. Бавим се и в IT сектора – няма европейски интернет платформи. Имаме крещяща нужда да инвестираме в по-ефективна икономика, която да привлича инвестиции“, категоричен беше Ковачев.

Ако искаме да преживеем в този глобализиращ се и променящ се свят, ние трябва да се адаптираме, каза евродепутатът.
 
"Смятам, че този ресор е ресорът на бъдещето, гръбнак на европейската икономика. След 5 години трябва да се носи отговорност дали сме се справили", допълни Андрей Кочавев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от ЕС
Надежда Нейнски за провокацията на РСМ: Кампания, водена дълго време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Ами преди 4 часа
...че то е ясно, че Китай им плаща на Скопие, да саботират 8-ми коридор, и да строят пътя от Пирея към Виена... А продажните макета се напъват да изкарат България виновна, че са си отдали трътките под наем! Ясно е че ако са искали ,отдавна да са в Европа! А пригласящите Копейки не ги броим , те отдавна са доказали че са антибългари!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
РЕСОР СТАР ***...ВСИЧКО СЕДНАЛО НА КОМПЮТЪРА И СИ ЦЪКА И СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ!!!РЕСОР СТАР ***,КОМПЮТРИ И КОМПОТИ!
15
2
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 часа
НИКОИ ОСФЕН ГАНЧИК НЕ МОЕ А ПРАИ У ДУПКАТА ДУПКА !
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
НЯКАКВА ДРУЖИННА ПРЕДСЕДАТЕЛКА ЗАВЪРШИЛА НЕМСКАТА В ПАЗАРДЖИК И ПУ-ТО ПОЛУЧАВА РЕСОР КОМПЮТРИ И КОМПОТИ!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Получила е ресора на бъдещето, а самата Захариева идва от една страна която е синоним за изостаналост, бедност и бюрокрация, за несправяне с проблемите си. и идва от една партия с провален, силов модел на управление, с чудовищен ръст на корупцията .... Как тя ще допринесе за прогреса в ЕС?!
12
4
 
3
 
! Отговори
...! преди 4 часа
Аман от простотии! Захариева е получила един от най-престижните ресори , и за да получиш такова доверие, трябва да премине през изключително прецизна проверка , че си способен! Това не е като в Империята на Zлото, където се цени най-вече лоялността към Диктатора!
11
3
 
3
 
! Отговори
Комисар на водопади преди 4 часа
Да ни е честита!
10
1
 
2
 
! Отговори
КОАПНИЕ и РИЕНИЕ преди 4 часа
тоа ***" професор" никои нема д аго пита,. БТЛГАРИА влиза в ешрозоната и сухопътен схенген веднага след Победата НА УКРАИНЕ в ПРо СИА.... бараките наре4ени Митници ще бъдат срутени А ПомИАРИТЕ работили там пратени д аКОПАТ По СЕЛСКИТЕ си НИВИ по родните села...
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Какви иновации има в ЕС с изключение в ЛГБТ общността
8
2
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 часа
ТИКВАТА И ЧЕШАЛ ХРАСТАЛАКА И АЕ КОМИСАРЕ !
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Гладна кокошка просо сънува. На Румъния предложиха зам. председателско място и да управлява 235 млрд евро, да стане част от взимането на решения в комисията, а на БГ територията - кух ресор с нищожен бюджет. Отношение. Така и ще бъде.
6
1
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 4 часа
ТАЯ Е ПРОССССТАААА ПРОССТААААА !
5
2
 
6
 
! Отговори
Някой знае ли преди 4 часа
Защо всички неприятни са в ГЕРБ?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Евро съюза е гибел за България водеща към трета национала катастрофа и война!
3
1
 
2
 
! Отговори
НАРОДА ЗОВЕ преди 4 часа
Според него влизането на България в еврозоната би било пълна катастрофа. "Една от причините е разделението между политиците и елитите, които настояват за еврозоната, и от друга страна населението на България. Общественото мнение иска да запазим лева и валутния борд, защото той работи, би било глупаво да го промените", добави той."Има недоверие към политиците и дълбок цинизъм към политиката. Очаква се само около 30% от имащите право на глас да гласуват на следващите избори. Гласуват за хора, които не познават никой не е гласувал за тях наистина. Те настояват да се махне левът и да вземете
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ни мой са краде или товачка очаква от еднокнижника наука, иновации или някакво интелектуално развитие. Той хубаво си искаше транспорта или регионално развитие, но акушерката се усети
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Получи бутафорен ресор който да подхожда на некадърността и и статуса на територията.