Надежда Нейнски за провокацията на РСМ: Кампания, водена дълго време

С действията си РСМ забавя влизането в ЕС
21 сеп 2024 20:53, Инна Ангелова
7
Надежда Нейнски за провокацията на РСМ: Кампания, водена дълго време
Снимка: БГНЕС

Надежда Нейнски, бивш външен министър на България коментира посещението на президента на РСМ Гордана Силяновска и срещата и с Румен Радев.

“Очевидно става въпрос за провокация. За мен това е кампания, която се води дълго време”, каза министър Надежда Нейнски в предаването “Офанзива” по NOVA NEWS след като в РСМ се разрази скандал защо на снимката от неформалната среща между президентите на България и РСМ Румен Радев и Гордана Силяновска отсъства знамето на северозападната ни съседка.

По думите ѝ има един въпрос, на който македонското общество трябва да си отговори – до каква степен македонското общество иска да влезе в ЕС. Тя изрази мнение, че с действията си управляващите в Скопие сякаш забавят подобна стъпка.

По повод номинацията на Екатерина Захариева и ресора, определен на страната ни, Нейнски каза, че той е много авторитетен. “Не намирам за проява на добър вкус да бъде критикуван номинираният за български еврокомисар”, каза дипломатът по повод атаките срещу Екатерина Захариева.

Относно взривовете на пейджъри в Близкия Изток тя каза, че не очаква да се постигне мирно споразумение по време на мандата на Джо Байдън. “Най-важното беше, че българските служби успяха да свалят всякакви съмнения за участие – производство или търговия с тези устройства. Институциите дадоха достатъчно аргументи, че страната ни не е замесена. Унгария се опита да прехвърли вината върху България”, каза бившият дипломат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ресорЕСеврокомисарРСМ
Още от ЕС
Европомощ от 5 млрд. евро няма да покрие щетите в Полша
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 8 минути
Баба-касичка
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Остаряла е доста.:))
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Госпожа Михайлова." Хубавото Наде" при Гусин Иван Костов.-:) Като външен министър на СДС! Още се мисли за " фактор" някакъв!-:))))
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тая финосана Ромка надежда Михайлова навремето със Снежнобелият оригинал *** Иван Костов пуснаха Нато самолети да бомбардират Сърбия. И за благодарност г.. Гн. ус. ни. те албански из. ме. ти ни наричат Българите сте ц. ига. ни. А *** албанци от Македония, Косово и Албания са във всяка 3 фирма по запад като хиени са ходят на Глутници.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Началник на БЮРМ са Белград, а на Белград Кремъл.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Какво ни заминавате с доносници и нагаждачи?
1
3
 
3
 
! Отговори
ПУТИНСКА МАКЕДОНИЯ преди 2 часа
ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СРЕЩУ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ...