Бирата носи здраве и щастие

пенливото питие има противовъзпалителни свойства също като червеното вино и зеления чай
4 мар 2006 14:58,
Бирата носи здраве и щастие
Бирата стимулира имунната система и хормона на щастието. Снимка: АФП

Бирата има противовъзпалителни свойства, също като червеното вино и зеления чай, откриха учените от медицинския университет в Инсбрук, Австрия, предаде АФП.

„Въз основа на новите ни открития, бирата трябва да се прибави към списъка на питиетата, които съдържат противовъзпалителни съставки”, казва професор Дитмар Фуш – ръководител на направените изследвания, като добавя, че „не трябва да се прекалява с количеството изпита бира, тъй като алкохолът в нея все пак е вреден” за организма.

Учените подчертаха, че и безалкохолният вариант на пенливото питие оказва същото благотворното влияние върху човешкия организъм, за да докажат, че не поощряват консумацията на алкохолната напитка.

Изследванията са показали, че бирата подпомага химичните процеси, произтичащи от гама интерферона – един от основните протеини, който „информира” имунната система за навлизането на чужд организъм в човешкото тяло.

Гама-интерферонът е и вещество, активиращо естествените убийци на туморните клетки. Освен това бирата стимулира и произвеждането на „хормона на щастието”, подчертаха експертите. 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание