Капка кръв открива депресия

Тестът измерва на концентрацията на фосфорната киселина
Обновена: 25 май 2011 15:05 | 25 май 2011 14:51,
3
Капка кръв открива депресия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изследователи от токийския университет Кейо са разработили бърз кръвен тест за откриване на депресия, чрез измерване на концентрацията на фосфорната киселина, пише в. "Дейли телеграф". Тестът ще помогне за ранната диагноза на депресивните състояние при редовните профилактични прегледи на пациентите.

Японските учени са установили пряката връзка между нивата на фосфорна киселина и депресията, като изследвали 66 души, 31 от които били с потвърдена диагноза за това заболяване. При тях екипът открил видимо по-ниски концентрации на етаноламин фосфат.

При измерването и интерпретирането на тези нива изследователите постигнали 82 на сто успеваемост за правилното диагностициране на заболяването.

Кръвните тестове за откриване на депресия, които учените разработваха досега, бяха значително по-бавни, тъй като при тях се правеше ДНК анализ на белите кръвни телца. Според изследователския екип новият тест ще предложи на
лекуващите лекари един лесен и бърз начин за обективна биологична диагноза на депресивните пациенти още в ранния стадий на заболяването. Японското откритие може да бъде пуснато на пазара в следващите две години, пише в. "Дейли телеграф".

 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анна преди 13 години
Ами хомеопатията предлага от дестки години лекарство на основата на фосфорната киселина.Едно от приложенията е за депресия.Е,ама нали не е доказано от японски учени и не е е одобрено от фармачевтичните компании...Как инче те ще си докарат печалбата - всеки случай не чрез някое ефтино лекарство,което на всичкото отгоре може да се приема и без лекарско предписание !
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И без тоя тест си знам, че съм в депресия.
1
3
 
8
 
! Отговори
wer преди 13 години
Аман от простотии! Ти си имай проблеми за целия китайски народ, тогава да говорят за депресии. Нали за това им плащат.