Как излишният баща да стане примерен татко. Как?

Британец се зае да организира курсове за бъдещи татковци
26 май 2011 11:45,
19
Как излишният баща да стане примерен татко. Как?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

43-годишният строител Дан Бамонт организира първите курсове за мъже, на които им предстои да станат бащи, съобщи Дейли мейл.

Отличителното на заниманията е, че на тях ще се допускат само представителите на мъжкия пол, без жените им.

Идеята за създаването на курсовете хрумнала на британеца след като на бял свят се появило първото му дете и той разбрал колко неподготвен е бил за това събитие.

Сега той ще бъде единственият квалифициран преподавател, специализиран за предродова подготовка при мъжете.
По време на занятията бъдещите татковци ще могат открито да споделят страховете си.

В обучението ще бъдат използвани илюстрации, обяснени с мъжко чувство за хумор, за да може бащите да обсъдят каква точно роля играят те по време на бременността, процеса на раждане и общуването с новороденото.

Целта е да не се чувстват мъжете излишни във всички тези процеси.

Курсовете вече се ползват с голяма популярност, която според организатора се дължи на това,  че за първи път се обръща внимание на чувствата и страховете на бъдещите татковци.

„До раждането на първото ми дете четох книги, посетих няколко курса за бъдещи майки заедно с жена ми и тогава си мислех, че съм подготвен. Раждането, обаче се о каза трудно и в крайна сметка аз останах с чувство за вина. Мислех си, че не съумях да подкрепя пълноценно жена си,  тъй като не знаех как да й помогна. Тогава си дадох сметка за неадекватността на бъдещите татковци и реших да организирам курсовете“, споделя Дан Бамонт.

Той добавя още, колко е важно мъжът да установи връзка с бебето, когато то е още в утробата, като разговаря с него и пази резултатите от ехографските изследвания.

Ако бъде осъществена тази връзка на таткото ще му бъде много по-лесно да се приспособи към появата на новия член на семейството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Ру преди 13 години
Толкова ли сте *** , че не разбирате . Това са курсове за бащите , които се чувстват излишни , защото незнаят какво да правят , особено докато детето е бебе . Тоест да им повдигнат самочувствието , че и от тях има нужда .
18
8
 
3
 
! Отговори
Там където ... преди 13 години
.....Бащите и мъжете нямат права над децата си и над семейството си е така.Естествено няма да ги интересува как се гледат деца.Всичко идва от интереса който проповядва семейния кодекс.При такива права и такива отговорности -- такъв интерес към отглеждане и възпитаване на деца.Ами няма да си гледат децата естествено.След като нямат права а само задължения ще бъде така.Питайте при мюсюлманите какви права и задължения има мъжът или бащата и сравнете.Защото мъжете там нямат нужда от поуките на някого. А ако някой се опита да им натрапи начина си на възпитание на децата им си го получават моментално и на часа.Бащите знаят най-добре как трябва да си отглеждат децата.Няма нужда никой да ги учи.Ако някога момчетата са отглеждани само от майките си и без баща само тогава порасналият мъж може да има нужда някой да му покаже как се отглежда и възпитава дете.Обикновено това не се налага.
17
12
 
2
 
! Отговори
Татенцето преди 13 години
Начи 1. Тряя да имаш кинти 2. Контейнера за *** (жена ти) тряя та уважава, бой иначе3. Яко шамари ако не искаш син-*** и дъщеря-курваЕй ви безплатен КУРс по бащинство
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отговорът е много ***. С ЛЮБОВ! Има ли любов, всичко останало се научава.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
10, има такива социални органицации - движения, а някъде и в някой религии който се занимават с родителството - задълбочено и обстойно Аз поне знам две такива!
14
3
 
7
 
! Отговори
до yaro преди 13 години
Ти явно познаваш само такива самотни родители, които не осигуряват всичко на децата си, но това не означава, че всички са така. Аз познавам семейство от двама родители и двете им деца са наркомани и затворници, при условие, че трепереха над тях. Аз съм разведена майка и се справям доста добре с детето си, а бащата е безотговорен отвсякъде...защото е по-лесно- това за мъжете.!!!!
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бащата винаги е необходим и желан за децата си! Майката и онази където създава от донор/семеноносител в баща на поколението им! Не е ли арогантно този британец да обучава други себеподобни как да станат "примерен татко" с илюстрации!Модно е да даваш ъкъл на другите! А и парите са добри! Интересен е крайния резултат от неговото бащинство?
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
9, благодарен съм, че са ме шамаросвали като малък, честно казано. Като се сетя какви глупости съм правил. Боят(не пребиването) е полезен от време на време.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам резултатите от излишък на "излишния баща" - разглезени ***.Баща си трябва.. как може да се каже, че е "излишен"? В смисъл, ако самият баща е някакъв *** - тогава може и да се сметне за излишен, но обикновено хората, които правят деца с умисъл (т.е. не от скъсан кондом) са възпитани, умни и заслужават заедно да отгледат децата си.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на този баща. Мъжът ми и повечето от неговите приятели не са идеални, но са изключително отговорни бащи. В БГ има нужда от такъв курс и за майки и за бащи.
9
3
 
6
 
! Отговори
Шамарената Фабрика преди 13 години
В БГ боят е все още основна възпитателна мярка в семайството... Такъв баща кучета го яли.... какво ще възпита у синът си или дъщеря си само насилие.
8
5
 
11
 
! Отговори
Бай Мангал преди 13 години
Ей тези Британците са *** обърканата и непохватна нация.....Я виж нашите *** как се справят с отглеждането на 8-10 деца и то без грам курс....
7
0
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
До 6: Съсипаните младежи идват от съсипани от родители, не винаги обаче разведените родители са съсипани такива. Всъщност за едно дете е най-важна атмосферата и средата, в която расте.
6
5
 
11
 
! Отговори
yaro преди 13 години
какво значи " излишен баща"?? явно това някоя феминистка го е писала...бащите може да са немарливи или грижовни към децата си , но никога излишни-едно дете има нужда и от майка си и от баща си -така е най-щастливо-неслучайно най -съсипаните младежи най-често идват от разведени семейства...
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за хората, които мислят, че бащите са излишни. Тъпо заглавие.
4
7
 
4
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
забравяш за тая тъпня.
3
2
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Ех, venco , а ти каква книШка ще носиш?
2
3
 
26
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Страхотно! Така се създават уравновесени и уверени в себе си хора. Много е важна ролята и на ДВАМАТА родители за изграждането на пълноценна, емоционално и психически стабилна личност! А сега си представям как такива обучения се правят у нас... хаха ;)
1
7
 
26
 
! Отговори
venco преди 13 години
В американските курсове за очакваното бебе го пише точно..... майката трябва да е много подготвена и да носи какви ли не неща в болницата, а бащата само чековата книшка.