Джо Лин Търнър пак е във Варна, глези се с ребърца

Рокаджията ще пее във Враца на 14 септември
23 авг 2024 15:00, Петър Бойчев
13
Джо Лин Търнър пак е във Варна, глези се с ребърца
Снимка Фейсбук

Легендата на рока Джо Лин Търнър отново е във Варна. Музикантът не пропусна да хапне и в любимия си ресторант. Търнър дори похвали във Фейсбук ребърцата в заведението и написа: "Щом живееш във Варна и не си пробвал ребърцата на барбекю тук - почти е престъпление!"

Засега е потвърдено, че Джо Лин Търнър ще отпусне глас във Враца. Повод за поклона му пред публиката в града под Околчица ще даде местният панаир.

Търнър, заставал начело като вокалист на групи като Deep Purple и Rainbow, ще излезе на сцената във Враца на 14 септември.

Мястото е традиционното за панаира – пред стадион „Христо Ботев“, съобщи кметът на града Калин Каменов. Въпреки че ще бъде гвоздеят в програмата, преди него за доброто настроение на рокаджиите сред посетителите на събитието ще се погрижат ветераните от „Ахат“.

Това няма да е първият концерт в България за Търнър, който през 2019 г. посрещна Джулая на Камен бряг.

Джо Лин Търнър е американски хардрок певец. Професионалната му кариера започва през 1976 година с американската група "Фанданго“. Става популярен през 1981 година, след като замества вокалиста на "Рейнбоу“ Греъм Бонет.

След като издава четири албума с "Рейнбоу“, през 1990 година, става вокал на "Дийп Пърпъл“, след като Иън Гилън я напуска за периода до 1992 година. С "Дийп Пърпъл“ издава "Slaves & Masters“ (1990).

По-късно работи с музиканти като Глен Хюз и Ингви Малмстийн. Има успешна солова кариера. От 1996 година е вокалист на финландската рок група Брейзън Абът (Brazen Abbot) на българина Николо Коцев.

С Брейзън Абът, Търнър посещава България за първи път за концертни турнета през 2002 – 2003 година, а през 2007 година също с Брейзън Абът участва в рок-фестивала Берксток в Берковица. През 2016 участва във фестивал в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Здраве
Лунна диета за месец септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ясно, много е западнал.
9
1
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 2 седмици
Джо да дойдем да ни почерпиш ли , че друг вариант с тез заплати дет вземаме невиждам да хапнем от ребърцата
8
1
 
3
 
! Отговори
Петев преди 2 седмици
До АнонименОбръщението "миличък" го пропуснах. Не си спомням да сме си пили ракията заедно, некога!
7
1
 
4
 
! Отговори
Петев преди 2 седмици
До Анонимен Дори и да са само няколко десетки милиона е достатъчно. Да , не е популярна музика, прав сте! Това е на границата между мелъди рок и рок. Всеки има право да слуша музиката от която изпитва най голямо удоволствие. Може ли да дефинирате ,какво значи комерсиална музика? За класиката няма да питам, че да не влезнете в капана на собствените си лъжи.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Петев, миличък, този рок певец е известен на няколко десетки милиони души по света. Това не е популярна музика. Мерси. Не, не слушам чалга и разни транс и техно и подобни. Класическа музика, джаз, комерсиална. Включително и отчасти рок.
5
5
 
12
 
! Отговори
Петев преди 2 седмици
А на всички вас "анонимници", дето цял живот сте анонимни ще кажа следното. Този феноменален рок певец, е известен на около 5 милиарда души в този свят. Вас кой ви знае? Та вие нямате и доблестта да си поставите имената дори ,когато хвърляте с шепи мръсотия. Знам , ще кажете:...и той ще умре! Така е, ама вие умирате всеки ден бавно и мъчително от омраза и завист!
4
0
 
9
 
! Отговори
Петев преди 2 седмици
В статията, единствената истина е тази, че Джо и неговата съпруга посещават за втори път този ресторант. Много късно живеете бре списвачи, много късно. Концерта във Враца по покана на Кмета Г-н Каменов, беше преди има няма две години и половина. Вие, дето уж сте призвани да пишете вярни неща ,сте абсолютни лъжци и го казвам без извинение. Така се прави евтин ПР. Тази година точно на 14 ти септермври Джо ще пее на рок фестивал в Норвегия.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре е от Deep Prupre през Берковица, Враца и Монтана голЕм прогрес...
2
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аман от рокаджии-извратеняци. Аз въобще и мразя музика. Ушите ми настръхват като чуя някакво дори подобие на музика.
1
11
 
17
 
! Отговори
баба Пена преди 2 седмици
Бая требе да е закъсал че да иде да пее у западналата част на България