Ядки и семена за здрава коса

Намаляват косопада
21 окт 2024 12:16, Михаела Лазарова
2
Ядки и семена за здрава коса
Снимка: Istock

Смяна на сезони, нездравословно хранене, хормонални изменения, стрес, неправилна грижа, естествени процеси на стареене... Всичко това може да доведе до влошаване състоянието на косата и до косопад. В основата на красивата и здрава коса стои начинът ни на хранене. Ето защо е важно да не допускаме дефицити на хранителни групи и хранителни елементи.

Ядките и семената са сред едни от най-полезните за общото здраве, което включва и това на косата.

Вижте кои да добавите към менюто си, за да подпомогнете растежа на косата.

1. Тиквени семки

Те са не само вкусни, но и много богати на хранителни вещества, които могат да направят чудеса с косата ни. Консумацията им ни осигурява минерали като цинк, мед, магнезий, селен и калций. Смята се, че тиквените семки допринасят за намаляване на риска от изтъняване на косата.

2. Орехи

Други полезни ядки не само за здравето на сърцето и мозъка, но и за косата са орехите. Те са богат източник на антиоксиданти и мастни киселини, които могат да стимулират „спящите“ космени фоликули и да ги подсилят, за да произвеждат по-силен и по-пълен растеж на косата.

3. Ленено семе

Лененото семе е източник на много полезни хранителни вещества. То е особено богато на омега-3 мастни киселини и лигнани, които могат да стимулират по-добро кръвообращение в тялото и да предотвратят възпалението на космения фоликул. Важно е да консумираме смляно ленено семе, а ако е предварително накиснато, още по-добре.

Източник: Ядки и семена, които подпомагат растежа на косата 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ядкисеменаленено семе
Още от Здраве
Кои са храните, които успокояват кожата при акне?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Чета ограничете разврата 3. И правилната кауза за здрав сън 4. Кво ядете е без значка